Fälttävlanskort


Svarar på detta i ett inlägg då det säkert finns fler som undrar.
När jag tog fälttävlanskort på min b ponny så var det som att ta ett grönt kort. Man gick en liten kurs, tränade en eller två gånger för en speciell tränare och fick sedan hemskickat ett prov man skulle göra tillsammans med en förälder och när man var klar skickade man tillbaka provet och svaren och om man hade ex. 50 rätt av 60 möjliga fick man ett grönt kort för fälttävlan hemskickat till sig, eller så var det en klisterlapp som man satte på sitt gröna kort. Kommer inte ihåg haha.
Nu är det betydligt enklare. Man går in på förbundets hemsida och skriver ut en så kallad ryttarbok. Det är ett vanligt papper med olika sidor där det står en massa saker. Den ska man iallafall skriva ut och man kan lägga den i sin tävlingsmapp så man vet vart den finns. Sedan kontaktar man en terrängtränare och så frågar man om den vill ha en träning för dig eller om den ska ha träningar snart eller liknande, sen när men bestämt något så åker man till en terrängbana med tränaren eller om den har en egen bana man kan träna på. Sedan behöver man oftast terrängträna 1-3 gånger beroende på ekipaget, vissa hästar förstår grejen direkt medans andra behöver mer tid på sig, eller så kanske man har en rutinerad häst eller ponny och då går det givetvis bättre första gången och man kanske inte behöver träna så många gånger. Man tar med sin ryttarbok till träningen och om tränaren tycker att man är mogen för att få kortet och börja tävla skriver den på eller så får man träna fler gånger. Det beror alltså helt på ekipaget. Träningen kostar väldigt olika beroende på tränare men runt 400 får man nog räkna med.
Om man tar kortet på sin ponny får man sedan rida en eller två träningar till på en storhäst får då måste man ha ett nytt kort. Samma sak om man ska börja rida 1*. Då får man ta med ryttarboken en gång till på en träning där man tränar på större hinder och så får man det på skrivet att man får rida 1*. Alltså måste man ta kortet en gång på ponny, en gång för ponny 1*, en gång på storhäst och en gång för storhäst 1*. De 1* korten är självklart inget måste utan det är endast om man ska rida den klassen.
Hoppas du och alla andra förstog lite :) Om du inte vet någon tränare nära dig så ta kontakt med din ridklubb eller någon som tävlar fälttävlan som bor i närheten av dig :)

Kommentarer
Postat av: Malin

måste man ha ryttarbok också nu då eller räcker det med att visa sitt fälttävlanskort som man fick, dedär klistermärket haha? :o

2011-07-29 @ 00:31:18
URL: http://jjanssonsfrestelse.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0