Dagens ridpass 28/2

Vila

Rubrikis

Har precis varit på mental träning med Div 1 satsningen. Det var lika kul och spännande som vanligt, många aha upplevelser. Jag ska verkligen börja tänka som Maria, vår föreläsare, gör då skulle allt bli så mycket enklare!
Nu ska jag ta tag i hemkunskaps läxan, alltså laga trerätters ;) Hörs senare kanske!
Förövrigt är min världsbild helbra! Eller vad säger du Emma? ;)

Bestämt mig

Har bestämt mig om hur vi ska stripa min nya transport, den kommer först om några veckor mewn ändå ;)
Såhär hade jag tänkt mig det, textstil och hur företagen ska sitta är inte bestämt utan jag bara satte det så det såg bra ut nu :)
Vad tycker ni?
Och nej det är inte min pappas telefonnummer, bara skrev något random.

Tävling Tingsryds RoKK

Red som sagt en LB och en LA idag. Gick sådär faktiskt! Det var två olika underlag på banan och framhoppningen och det var två väldigt olika dessutom. Gillar inte denna tävlingsplatsen, går alltid dålig för mig här och personalen är riktigt seg, dessutom är hindrena fula.. Men nu ska jag inte hålla på och klaga och skylla ifrån mig, det var inte vår dag helt enkelt.
Stryker ett streck över LB, hade ett nerslag men det gick asdåligt hela rundan.
I LA var han dock jättefin! Han var mycket mer med mig och mer taggad, som han ska vara. Tyvärr blev han lite flack i första kombinationen så vi fick ett riktigt skit nedslag där, riktigt tråkigt för vi hade varit farliga i omhoppningen!
Så jag är iaf halvnöjd tror jag, känns ganska bra inför Div 1 nästa helg iallafall då det gick bra för alla från min klubb!

Årsmöte

Har precis kommit hem från stallet, kvällsfodrade och packade lite medans mamma knoppade.
Innan dess var vi på årsmöte på klubben, vi pratade om en massor, valde människor till sektioner osv osv, sånt man gör helt enkelt. Sedan åt vi och fikade medans vi kollade på världens roligaste cabbarré, det var verkligen sjukt kul skrattade så jag dog! Sedan var det prisutdelningar, jag fick nomineringen Årets Höjdare tillsammans med Saga för att vi hoppade så högt på en uppvisning när det var hästens dag här i våras, Saga hoppade 1.30 m med sin lilla b ponny och jag och Korven hoppade 1.50 m. Sedan blev jag även klubbmästare i fälttävlan och då vann jag en hoppträning för Lotta Björe, kul kul!
Men nu ska jag tagga, tänka och gå igenom tävlingen som är imorgon! Här ska det vinnas :D
Sov sött!

Usch

Idag när jag tog av skydden på Korven upptäckte jag att han tappat sina 'sporrar', de där gråa säkerna dem har över kotan vid hovskägget om ni fattar? Det var så vidrigt fick en massor av blod på händerna, usch. Tvättade iaf såren rejält mycket och sedan fick han stå med riktigt hårt tryckbandage där i 30 min innan jag lindade vanligt med kompressorer. Upptäckte det efter jag red så han var ju inte halt eller  så, men ändå stackarn :(
Anledningen till att de trillat av är att det blir extra skört nu när det är så kallt.

Tävling

Imorgon ska jag tävla :D LB och LA i Tingsryd, det blir lite förberedelse inför Div 1 som är nästa helg på samma ställe :)

Dagens ridpass 26/2

Red ett kort intensivt pass i ridhuset, hade lite galoppbommar. Han var jättefin!

Shopping GHS

Detta köpte jag på GHS, hittade tyvärr inga terrängskydd som passade någonstans, men vi provade ut en luftväst, sådan som blåser upp sig när man trillar av och den satt bra så den ska beställas!
Först köpte vi en Uvex Active hjälm valde en svart, tyckte det var snyggast!
En HL och en GG luva till Dyón och Equilline schabraket.


Axelskydd som man sätter på säkerhetsvästen att ha i terrängen.


Ett träns ifrån Lyckås.


En förbygel som matchar tränset, danskt märke. Dålig bild men det var jättesvårt att fota den!


Ett schockemöhle schabrak till Sanna för att hon var så snäll och passade Korven!

Allting passade, dock fick jag göra nya hål i nosgrimman och förbygeln men annars satt allt som en smäck!
Korven var så fin i sina nya saker :)GBG HS 2011

Bussen gick vid kl. 07:00 från Kalmar. Jag åkte med min klubb och bussen var nästintill full. Bussresan var som vanligt, pratade en massor och åt lite.
Kom fram till Scandic i GBG vid 12 ungefär och då checkade vi in på våra rum och la ifrån oss väskor och annat som vi inte skulle ha på Scandinavium, efter det gick vi till mässan, kollade bara runt lite i början sedan gick jag och mamma och åt jättegod pizza! Dock var den jättesvår att skära. Efter det började vi leta mera i affärena efter det vi skulle ha, hittade en hjälm ganska fort och mamma köpte maskkontroll. Vid kl. 18 var det dags för kvällsföreställningen och vi såg hela den, det var riktigt kul och spännande att se hoppningen och det definitivt roligaste var när voltige tjejerna trillade av! haha! Vi gick lite på mässan emellanåt och köpte lite mer saker. När det var slut så gick vi till hotellet och sovde hela natten!
Gick upp kl 8 på fredagen och fixade mig samt åt frukost på hotellet.  Sedan gick vi till Scandinavium och kollade på morgondagens vinnare, riktigt synd aatt inte Kristina kunde vara med förövrigt! Efter det gick vi ännu mera på mässan och letade i ungefär 50000 år efter ett träns och terrängskydd, köpte lite till och sedan bara gick vi runt och strosade och kollade på hoppningen och dressyren. Vid kl 20 gick bussen hem till Kalmar igen, på vägen hem kollade vi på High school musical och åt på burger king. Kom hem kl. 1 och sen sov jag heela natten :)
Det var mitt GHS och jag hade jätteroligt!

Mot stallet!

Ska snart åka till stallet, ska rida och fixa allt lite fort samt smörja/testa de nya sakerna, tar bussen hem på eftermiddagen och sedan blir det vidare mot årsmöte med klubben! Det ska vara jätteroligt med cabbaré och nomineringar och så tydligen. Jag är också nominerad till något har jag hört, vad kan det vara?
Uppdaterar mer senare!

Förlåt!

Förlåt så jättemycket för att jag inte uppdaterat, mitt mobila bredband ville bara inte fungera..
Har iallafall haft en superhelg och köpt allt det jag ville, imorgon får ni se bilder och så för nu orkar jag inte.
Sov sött!

Dagens ridpass 25/2

Sanna rider.

Dagens ridpass 24/2

Sanna rider.

Shoppinglista GHS

Har utökat min shopping lista lite nu.
 • Uvex active hjälm, svart
 • Ev. blå racesafe väst
 • Remontträns, svart
 • Brösta/förbygel som matchar tränset, svart
 • Luva till equiline och dyón schabraket
 • Terrängskydd
 • Ev. boxgardin

dfsgy9idpödvjvfido

Om ca 30 min ska jag ta ut färgen, det blir nog ljussvart som sist dock utan bleka fläckar haha.
Ska lägga mig tidigt ikväll för imorgon klockan 7 så går bussen till Göteborg! Nice! Kommer att blogga ifrån bussen lite eftersom vi tar med det mobila bredbandet, så förvänta er lite update iaf :)
Sanna kommer att ta hand om Korven nu dessa två dagarna, hon kommer även att rida honom :)
Men vi hörs mera imorgon på bussen! Hoppas vi ses på GHS iallafall :)

Dagens ridpass 23/2

Idag blev det ett joggingpass i ridhuset. Red som vanligt i stor galopp och försökte bara få honom framåt-neråt i princip hela tiden, stundtals kunde han bli lite seg men i slutet var han jättefin och gick med huvudet i marken ungefär med en jättegungig galopp.

Rubrik

Kom precis hem från stallet, har packat upp maten och nu ska jag färga håret och sedan äta.
Uppdaterar mer senare :)

Lydia Laudon

Glömde att min underbara coach fyller år idag! Jag talar förstås om Lydia Laudon.
Grattis bästis!♥♥

Lydia med sin fina Kelly!

Paranormal Activity

Ska snart kolla på Paranormal Activity, men först ska jag baka kladdkaka :) Orkar faktiskt inte uppdatera mera än så nu ;) ha det bra!

Dagens ridpass 22/2

Korven var SÅ fin på hoppträningen idag! Jag klantade till det två gånger men annars gick det verkligen så himla otroligt bra! Han var dock väldigt pigg och bockade lite men det var inget problem. Han hoppade jättefint och var väldigt lydig. Även framridningen var han pigg och fin på.
Först red vi över bommar och gjorde mycket avsaktningar, sedan hoppade vi en linje och sedan en serie. I slutet kopplades allt ihop till en bana med böjda och raka linjer. Jätteroligt var det!

Min dröm storhäst

Såhär vill jag att min dröm storhäst ska vara om jag fick bestämma helt själv.
Stam, ålder osv.
Jag kan ingenting om stam osv så den får ha vilka föräldrar den vill. Dock ska det helst vara lite fullblod i och dressyrstammad, fullblodsmamma efter Totilas eller Briar skulle inte alls vara fel! Den får inte vara under 6 år eller över 11. Alla namn är tillåtna.
Utseende:
Den behöver inte vara allt för stor, mellan 1.60-1.75 räcker men helst inte över 1.70. Helst ska den vara skimmel, brun eller skäck fux funkar och helst inte isabell, stickelhårig, bork och black den får bara ha tecken på benen om det är en fux eller skäck då såklart, i huvudet är allt tillåtet ungefär. Den ska vara lagom kraftig och absolut inte tung på något vis, muskler på rumpan och nacken är viktigt. Manen ska ligga på höger sida och den ska vara utåttåad. Hela hästen måste vara proportionelig (stavning?), alltså ska den se normal ut och inte ha t.ex. stort huvud och liten kropp osv. Två hästar som har det utseendet jag vill är Mikaelas häst Zazou och Kristinas häst Quidam! Så vill jag ha min häst dock utan tecken på benen ;)
Hantering:
Den ska vara lätt att hantera. Snäll att ha med sig och snäll att klippa, lasta, borsta och gå med osv. Den ska alltid vara glad och helst lite bitig men inte tjurig, busig ska den också vara!
Dressyr:
I dressyren vill jag ha en häst som har lätt för att röra sig, lätt för längningar, sidvärts, halter osv. Den ska vara mycket lydig och framförallt tycka att det är kul! Den ska även ha en avslappnad skritt och härliga längningar.
Hoppning:
Här vill jag ha en gummiboll som är kvick, snabb, smidig med bra teknik! Absolut inte tittig och inte seg så att man måste sparka fram den. Egen motor och härlig inställning.
Terräng:
Här ska den vara snabb och kunna ta beslut! Den får inte tveka på någonting och bara gå på och kämpa gärnet! Också här måste den älska det den ska göra!
På tävling:
På en tävling ska den vara pigg och uppmärksam men inte stressig eller jobbig. Den ska vara uppmärksam på allt som händer men samtidigt lugn och sansad. När man sedan ska arbeta ska den ställa om och bara vara uppmärksam på mig och sitt arbete.
Tidigare resultat:
Den ska vara startad minst 1 meter fälttävlan, 120 hoppning och LB dressyr. Helst ska den ha gått 140 hoppningar och 2* fälttävlan. Vinster osv är inte nödvändigt men resultaten ska vara godkända.
Jag vill alltså ha en häst som vet vad det handlar om att vara ute och tävla och resa. Den ska vara glad och busig och ganska lättriden!

Favorit schabrak

Jag har många schabrak men nu ska jag visa mina 3 favoriter!
Börjar med mitt Dyón schabrak som jag fick av min sponsor Cheval Ridsport.
Jag gillar det darför att det är så snyggt! Det är väldigt stilrent men samtidigt lite kul med loggan och brodyren. Det har bra material och det ligger ganska bra på hästen.
Efter det kommer mitt Equiline schabrak som jag också fick av min sponsor Cheval Ridsport. Detta är väldigt stilrent och brodyren sticker inte ut så mycket, men det är ändå sjukt fint! Det ligger också väldigt väldigt väldigt bra på hästen, man behöver inte ens spänna någon rem för det formar sig direkt och ligger helt still. Materialet är bra, det har andasfunktion eller svettabsorbering eller vad det nu är, och så är själva schabraket ganska tungt vilket gör att det formar sig fort.
Sedan kommer mitt Exclusiv schabrak! Det är lite personligare med namn och blågult tycker jag. Fick det av mamma på falsterbo i somras och jag använder det främst i terrängen. Det ligger ganska bra och håller sig fint efter tvätt. Dock är det svårt att få helt rent men det är inte så konstigt med tanke på färgen ;)

Träning ikväll

Ikväll ska jag hoppträna för Mats. Innan dess ska jag inte göra någonting förutom att hjälpa några IKEA gubbar in för dem ska sätta upp vår soffa, kul!
Tänkte göra lite inlägg senare så håll utkik!
Vi hörs!

Mini shopping

Igår kom mamma hem med lite saker till mig.
Boots att ha i hagen:
Nya tävlingssporrar+remmar:
Två par av mina favorit ridbyxor, mörkblå och vita:

Fråga till läsare

Ska ni till GHS? Vilka dagar?
Jag ska dit torsdag och fredag, om ni ser mig så säg hej om ni vågar!

Stallfritt

Har haft stallfri dag idag. Det är ganska skönt :)
Har kollat på två filmer och diskat idag bara, så det har bara varit chill chill chill. Filmerna jag kollade på var den första Pokemon filmen och The Horse Whisperer aka Mannen som kunde tala med hästar. Pokemon kollade jag mest på för att jag ville ha lite nostalgitripp, den är sjukt bra verkligen! Kommer ihåg när jag såg den när jag var liten samtidigt som jag lekte med mina små pokemonleksaker haha! The Horse Whisperer var också asbra! Fattade dock inte slutet men det gör inget.
Ikväll har jag absolut ingenting att göra, så ni får ge mig förslag på något jag kan blogga om! Är det något speciellt ni vill veta? Eller något ni vill ha hjälp med? Vill ni veta min åsikt i någon fråga? Kommentera!


Köpa hästgrejer?

Om ni vill ha fina hästsaker så besök Matildas blogg. Hon har massor av olika fina saker till salu :)
Klicka här!

Dagens ridpass 21/2

Vila

Music

bästa låten!

HAHAHAH

Jag och Johanna dog lite av dessa två bilderna...
Den första är tagen av Johanna när jag och Korven hoppade en LA i somras, den andra bilden har Fanny tagit och den är från 2009. HAHAHAH, det fula är att Korven ser överglad ut och jag är typ kaos!

Tävling Ridklubben Udden 20/2

Är riktigt nöjd med Korvens insats! Han var jättefin på både banan och framhoppningen. Red fram i en rejäl galopp och hoppade 2 språng på räcket och 3 på oxern.
Inne på banan var han vääääldigt pigg och glad men han gick runt som en klocka och nollade! Han var så fin och det var jätteroligt! Det var ju en A:1 A och då får man ju vänta på omhoppningen+att dem höjer. Vi fick till riktigt bra svängar och en snabb omhoppning, han var väldigt glad och ännu mer pigg i omhoppningen också men det var bara roligt.
Slutade iallafall 2a, men det var inte alls långt mellan mig och 1an. Jag är jättenöjd iallafall, Korven är ju bäst som vanligt!
nu låter det säkert som att jag inte vill skriva ut det negativa eller bara är nöjd för att jag placerade mig men ska jag vara helt ärligt så är jag så nöjd som jag skriver och det kändes så bra osv. även fast det kanske låter weird!

Bra dag!

Har haft en bra tävlingsdag! Jag var en grym funktionär på banan/utsläppet/uppstallningen om jag får säga det själv ;)
Själva tävlandet gick också bra, Korven skötte sig dock var han superladdad men det gör ingenting :)
När vi kom till Udden så knoppade mamma Korven och gick sedan till sekretariatet. På morgonen var jag på uppstallningen och hjälpte till med det mesta, sopade mest och satte upp boxskyltar.  Sedan stog jag på banan/utsläppet i 3 klasser innan jag bytte om, gick banan, tog lagfoto, väntade i en evighet och red :)
Idag var det många hästar som stoppade, och ovanligt många som använde spöt på fel sätt, det var några som blev uteslutna p.g.a det och många tillsägelser, så många som det faktiskt var idag ska det inte behöva vara enligt mig!
Banorna var för övrigt riktigt bra, vi hade min favorit banbyggare Peter Henriksson. Jag tycker att han är bästa banbyggaren för hans banor är tekniska men man får ändå ett bra flyt i dem, dessutom är han trevlig. Vi är typ homies, han ville sälja en häst till mig haha det är för många som vill det..
Meen nu blir det film/sova för mig! Korven har blivit väl nattad med en massor av godis för han var så duktig idag :) Bästa hästen! Hoppas ni har haft det bra idag :)

afsghjkl.övcxg vbf

Åker till Udden nu, hoppas jag kommer hem med blågul rosett :)

Tagga

Nu ska jag bara tagga tills tävlingen resten av kvällen med film och godis :) Måste gå igenom tävlingen i huvudet mera också. Har gjort allting jag skulle idag, så duktig! Är nöjd ju :) Vi åker vid halv 7 imorgon så mamma hinner knoppa Korven innan hon ska öppna sekretariatet, själv ska man stå på banan och frysa ihjäl i en klass eller 2 men det funkar säkert.
Min kanin lever rövare i sin bur typ, haha han har verkligen damp ibland! Han fick förövrigt värsta bra morgonen men nystädad bur och fräsch nyttig frukost ;)
Hö, kallt vatten, broccoli, äpplen, morötter och hästgodis! Haha, glad blev han iallafall!
Jag uppdaterar imorgon när jag är hemma, så får ni resultat och förhoppningsvis bilder då! :) Ha det bra!

Dagens ridpass 19/2

Red i Uddens ridhus. Skulle egentligen bara joggat honom men han var så sjukt pigg så det blev en rejääl genomkörare istället, stor galopp med mycket flytta osv. I slutet var han jättefiin!

sötemopojke_95


Till imorgon

Imorgon kommer jag och Korven att se ut undegfär såhär.
Dock är det mer rött på skjortan och pannbandet är blått och svängt och så ska jag ha slips!
Nu ska jag bara se mig hoppa i huvudet, se hur jag gör de bästa vägarna, se hur bäst sprången blir, se hur snabbt det går i omhoppningen, se hur jag går in på prisutdelning, se hur jag är först på ärovarvet se hur bra det går.

Massor att göra

Idag har jag en hel massor att göra, men det gör inget :) Sitter och äter nu så snart ska jag ta tag i dagens bestyr!
 • Städa kaninburen
 • Städa rummet
 • Leta fram pengar+presentkort
 • Packa kläder till helgen
 • Packa sadelskåp/transport
 • Rida
 • Borsta och fläta
 • Gå igenom morgondagens tävling
 • Tänka positivt och bara bra tankar!

Visste ni att?

 • Jag har 9 kuddar och 3 täcken i min säng men jag använder bara 1,5 täcke och 4 kuddar men jag kan inte sova utan de andra
 • Jag sparkar, pratar, snarkar och puttas när jag sover.
 • Jag är jättebortskämd, köper iprincip ingenting själv.
 • Jag älskar att skratta och kan skämta om allting, både bra och dåligt..
 • Jag har sjuk humor.
 • Felicia och jag har varit bästa vänner i 9 år och bara haft småbråk med varandra.
 • Jag har blåa ögon, älskar dem!
 • Mina största kroppskomplex är mina tänder och min navel.
 • Jag skäms knappt för någonting.
 • Jag gillar att äta.
 • Jag vill att så många lampor som möjligt ska vara tända.
 • Jag älskar att sjunga!

Vackraste

Korven är så söt, eller hur? :)

Sakerna!

Detta fick jag ifrån Cheval idag :) Bilderna är verkligen jättedåliga och gör ingen av sakerna rättvisa, ska försöka fixa bättre!
Schabrak ifrån Dyón med brodyr:Täcke ifrån Dyón med brodyr:


Kingsland bomberjacka med brodyr:


Tack så jättemycket Cheval Ridsport!!

Tävling

Ska tävla på söndag. Hemmaplan, på Ridklubben Udden alltså! Blir att hoppa en LB A:1 A :) Och jag ska vinna! Har verkligen längtat efter att tävla, ska bli jättekul!

Lov!

Fick lov idag, riktigt skönt!
Hade bara en massor av redovisningar idag i skolan, jag pratade ju då bara engelska om straff och fängelse osv, själv tycker jag det gick ganska dåligt för jag stammade och letade ord men Anna tyckte det gick jättebra, fick bra betyg också! Valde gymnasie idag också, eller rektorn hjälpte mig för jag fattar inte haha! Det blev iaf John Bauer Estet media som första val och John Bauer Samhälle media journalistik som andra val, är nöjd iallafall :)
Efter skolan ålkte jag och mamma till stallet. Åt när jag kom hem sedam gick jag till Cheval och hämtade mina saker! Asfina var dem verkligen :) Ni får se bilder snart :)
Pappa ringde nyss, och han har köpt en transport till mig :D :D En helt ny vit Thule Horseliner och så ska det vara text osv på den och så får vi med kamera, asnice! Tack så jättemke verkligen pappa! Om ni inte förstår det så är jag väldigt glad för denna dagen har varit bäst!
Transporten:
Bild

Dagens ridpass 18/2

Hoppade Lackento, min dressyrtränares häst. Han är 4 år e. Cardento. Det var andra gången han hoppade och han var jätteduktig :)
Mamma skrittade på Korven.

Tidsinställt

Snart åker jag till stallet, ska hoppa lite på Lackento, vallack e.Cardento, och efter det ska jag till Cheval för att hämta ut mina assnygga saker :D Lovar att ni får se när jag kommer hem!
Seees :)

Dagens ridpass 17/2

Hopptränade för Sanna. Hoppade en LA/MSVB bana mest för att känna på honom och det gick asbra! Han var jättefin när vi hoppade så det räckte med 7 språng, åh va det var kul! Bäst var han, som vanligt!
vet att jag lägger in samma bilder hela tiden men har en sjuk bildbrist!

Rubrik?

Kom hem sent idag, missuppfattade alla bussar typ..
Var på JB till klockan 1 ungefär, gick hem efter det och drack kaffe sedan stack jag till Cheval! Bara pratade gjorde vi idag, förövrigt kommer mina najsiga saker på fredag!! Efter det så åkte jag iallafall hem och åt, sedan vidare mot stallet där jag fixade allt och gav hästarna kvällsmat.
På JB fick jag följa med och kolla mest, träffa lärare, se alla klassrum/studior osv. och se hur lektionerna var. Tyckte det verkade jättebra så mitt gymnasieval är därmed helt bestämt! Älskar verkligen stämningen på skolan, asbra var det :)
Men nu blir det sängen för mig, hoppas ni sover bra i natt :)

Dagens ridpass 16/2

Joggingpass i ridhuset med stoor galopp och han var bara så fin! Kändes verkligen jättefräsch, mjuk och framme i handen, helt underbar känsla!

Svar på frågestunden

Här kommer svaren!
hur länge har du ridit och hur började du rida? :)
svar: Jag har ridit i 11 år. Mamma red så jag kom väll in i det på något sätt där, har alltid gillat hästar så det hjälpte väll :)

Hur blir man uttagen till NM i fälttavlan?
svar: Man rider bra i 1*/2* klasser och är högst 16 år.
Vad är Korven för ras? :)
svar: Han är korsningsponny, mycket welsh :)


Vad tävlar du för klasser? :)
svar: MSVB hoppning och 1* fälttävlan.

Måste man ha fälttävlans märke för att kunna tävla och hur tar man det? :P
svar: ja man måste ha fälttävlansmärke. Man tar med sig sin ryttarbok till en terrängträning och så ska en tränare skriva under att du är kapabel till att tävla fälttävlan. Ryttarboken kan man skriva ut på internet.
vad behövs för att kvala till em?
svar: Beror helt på gren. I hoppning tror jag att man kvalar i internationella klasser året innan? I fälttävlan ska man ju iallafall ha ridit många 2* och EM kval med bra resultat samt vara högst 16 år.
När började du tävla?
svar: När jag var kanske 6-8 år tävlade jag min första lokala tävling.
hej:)
Tkr du att det är väldigt stor skillnad mellan P90 och enstjärnig frälttävlan? Jag tänkte försöka komma upp till cncp* i år så undra bara;)
O en till sak, hur går uttagningen till landslaget til? Var det många som sökte? Hur många kom med?
svar: Ja det är stor skillnad. Dels är det längre bana med fler hinder och fler språng och så är det mycket mera tekniskt. Känn dig noga för innan och träna hemma på lite svårare samt gå 1* banor på tävling trots att du inte ska rida det själv, då ser du de olika hindrena osv.
Jag vet inte hur uttagningen går till, man söker inte utan förbundet iakttar under året och ser vilka som är kapabla till att representera Sverige. Iår är det 9 ponnyryttare som är med i fälttävlanslandslaget.
Hur länge har du haft korven och din andra häst?
KAn du itne presentera dina hästar för oss som är "nya"?
svar: Korven har jag haft sedan 2008 och Carisma hade jag några månader, rider inte henne längre. Har gjort det här!
vad tycker du om bestraffning av hästen & vart går gränsen till hur hårt man får slå????
svar: Missförstå mig inte nu men tillrättavisning med ett eller två lätta slag tycker jag är OK, spö och sporrar är till för att hjälpa precis som en hjälptygel men det gör mer ont än gott om man använder det fel. Gränsen har definitivt gått när man sitter och matar med spöt flera gånger, men det är skillnad på att mata och peta. Peta med spöt ppå baken kan man göra i dressyren för att underlätta en skänkelvikning eller en längning t.ex. men då är det peta lätt med spöt och absolut inte slå!
brukar du tävla dressyr utöver "fälttävlansdressyren"?
hur mycket satsar du på hoppningen när det är fälttävlanssesång?
svar: Nej det gör jag faktiskt inte.
Jag hopptävlar när det inte krockar med fälttävlan eller när det ligger för nära. Men hoppningen är ingen stor satsning när fälttävlan är igång utan mest bara för att ha kul!
Så det var det, blev tyvärr inte så många frågor. Om det är något kan ni alltid mejla: Lill3skutt@hotmail.com. Jag vet att jag har ful mail men jag orkar inte byta hahha!

Fråga till läsare

Vad tycker ni är bra respektive dåligt med min blogg?

Dilemma

Troxel spirit plus
eller
Uvex active?

qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnm

Haha sorry för rubriken men jag kom inte på något annat!
Sitter och äter frulle nu och om någon timme ska jag gå till JB och möta mina kära vänner :) Efter det blir det en sväng till stallet antar jag, sedan händer inte så mycket idag tror jag. Tråkigt men så kan det vara!
Uppdaterar senare ;)
Ölandshoppet 2009

Datorn har kommit!

Hämtade min dator idag! Bäst typ, igår var det ju ganska jättemycket panik utan dator eller laddare till mobilen+att mobilen var helt urladdad och jag väntade viktiga samtal haha! Men men, fick låna en laddare i skolan idag av underbara Rebbi och då ringde en man som hittat min dator, underbart!
Idag har jag bara varit i skolan, hade engelskaförhör och mentorssamtal bara ungefär. Jag och min mentor kom fram till  bra saker så nu ska vi skälla på en lärare (enligt mig)..
Just nu sitter jag och äter, ska snart sova lite. Imorgon ska förövrigt jag, Rebbi, Felicia, Ida och Eleonore till John Bauer! Vi ska vara där hela dagen och ha vårt egna lilla schema, så kul ju! Så alltså, ingen friskola för mig imorgon ;)
Men nu blir det till att sova! Natti!

Dagens ridpass 15/2

Ulrica började rida Korven. Vi kom för övrigt fram till att han inte är skadad på något sätt, bara svag i musklerna och det känns antagligen av när vi jobbar honom mer nu, skönt att få en förklaring! Ulrica red honom mest lite vanligt, övergångar, sidvärts osv. Korven fick sig en riktig genomförare men han var så fin! Sedan fick jag hoppa upp och jag fick mig också en genomkörare, men det behövdes! Han var riktigt fin i slutet.

Frågestund

Avlsutar frågestunden imorgon så fråga nu!

Diss!

Måste faktiskt dissa ponnyakuten som går på SVT 1 på söndagar. Alldeles för mycket tid av programmet går åt till att filma, löv, kameler, hästar i hagar, när dem äter och när dem pratar om döda kaniner osv. Jag tycker att man ska få se mera av ridning och hanteringen från marken för det är ju intressantast, nu är det 80% annat och 20% ridning ungefär och det är verkligen tråkigt! Förra året var det mycket mera när dem tränade och red osv, iår är det roliga deltagare att följa men alldeles för lite tid åt problemen och ridningen och allting.
Detta tycker jag verkligen är jättedåligt, hoppas dem bättrar sig. Skärpning!

Dagens ridpass 14/2

vila

Gammalt :')

Hittade en massa gammalt här på mammas dator, bilder och så på mig och min b-ponny Maxan. Åh vad jag saknar henne! Helt underbar<3
Dressyr i ridhuset


Första tävlingen :')

Mazab var också porslinsponny, taha :)

TerrängträningSmart kille!

Sitter vid mammas dator nu, såklart glömde jag min i pingishallen innan.. SMART! Har iallafall talat med dem och dem skulle ringa till mig om dem hittar den.. Hoppas verkligen den blir upphittad! Mitt liv kommer gå i kras annars :(:(:(:(:( min fina blåa dator<3

Som sagt spelade vi pingis hela förmiddagen idag. Jag vann alla matcher på min egna vis :) bäst är jag! Efter det hade vi motionskunskap och sen slutade vi vid 2, asnice! :D Har ingen aning om vad jag ska göra resten av dagen, kolla på TV antagligen, haha jävla mig alltså!

Förövrigt har jag haft en knäppdag idag. Har skämtat hela tiden och så räknar jag snällhetspoäng :( Men men kan inte hjälpa att jag är störd :')

Mer update sen, kanske :)
Korven och jag i somras, haha rena byxor!

Facebook

Ni gillar väll Korvens fanclub på facebook? ;)

Riktig presentation

Här kommer en riktigt presentation om mig och Korven.
Jag heter då Jakob Ahlquist, kallas till vardags för Joppe av vissa, fyller 16 år i mars och går då alltså i nian. Skolan jag går på heter Ölands Friskola och där har jag gått i tre år nu, trivs ganska bra. Jag bor i en lägenhet i Kalmar med min mamma och min storebror som är 18. Min pappa bor i ett hus ute på landet på Öland, bodde också där till januari 2011.
Hästar är mitt stora intresse och ljus här i livet, allt kretsar runt dem och det tar upp nästan hela min tid. Jag är i princip född till det, mamma höll på med hästar och jag gillade alltid att vara med henne i stallet när jag var liten så det blev helt naturligt för mig. Jag är inte riktigt sån som sitter och pluggar eller är särskilt duktig i skolan, hara egentligen bara ett bra ämne vilket är engelska, de andra ämnena får jag fjeska mig till bra betyg i! Jag är verkligen inte smart, kan inte tänka logiskt säger vissa fast jag vet inte ens vad det betyder. Nej jag är verkligen ingen skolmänniska och har aldrig varit, hästar ska det vara! Men när jag inte är i stallet, tränar, tävlar, rider eller är på något möte kring hästar så försöker jag umgås med vänner och ja, då gör vi allt som 16 åringar gör nu för tiden ungefär!
Det är alltid jag och min mamma som åker ut på tävlingarna tillsammans. Pappa och andra i familjen kan komma och kolla när det är i närheten men annars är det jag och mamma som är teamet. Det funkar bra så och vi har kommit överens om hur det ska gå till och hur det ska vara och allt sånt. Mamma är bäst att ha med för hon kan allting och glömmer aldrig något och vet hur allt ska gå till, utan henne hade jag aldrig klarat mig eller tagit mig dit jag är idag!
Min ponny heter Klinteby Collbaz, han är korsningsponny som fyller 13 år iår. Han kommer från Gotland, där gick han som vild tills han var 6 år, då köptes han av några från Blekinge som red på honom och sedan sålde hohonom till dem vi köpte han av, ägarna av gården vi står uppstallade på. Egentligen ville jag inte, för tråkigare häst fanns inte enligt mig! Men mamma och Sanna fick mig att prova motvilligt och tillslut så bara började jag rida honom. Gillade det inte till en början men sedan fastnade jag och nu ångrar jag att jag ens tvekade! Korven är verkligen en jättehärlig häst, han har en jättefin personlighet när man kommer honom nära och han är full av bus och tycker att allt ska gå till på hans vis! Han är alltid väldigt snäll och lätthanterlig, fast på tävling kan han bli lite busig och så, men det är bara den han är! Han gillar att bitas på fingrarna och lite överallt, och han vet precis hur han ska göra för att få godis.
I ridniningen kan han vara väldigt speciell, vissa dagar pigg andra seg. Men när man väl lärt sig hur han fungerar och gör rätt så är han underbar! I hoppningen gör han allting själv, i dressyren behöver han mycket mer hjälp men är på god väg där med, han är ju inte dressyrriden förän jag fick honom så i dressyren utbildas han fortfarande men han kommer till att bli fin där också.
Hittills har jag och Korven tävlat upp till MSVB hoppning och 1* fälttävlan, vinster och placeringar i LA hoppning och p90 fälttävlan. Innan jag fick honom hade han gått LB hoppning och ingen fälttävlan. Han är som sagt en underbar once in a lifetime häst och jag älskar honom över allt annat<3


Dagens ridpass 13/2

Hade honom lös i ridhuset för att se honom röra sig. Det är något som inte stämmer.. Vet inte om det är att han bara är svag, en sträckning, något annat eller broddtrampet han fick igår. Konstigt är det iallafall.

Söndag

Usch jag har en sån där seg söndag -.- hatar sådana! Har ingenting att göra hemma och orkar inte ta bussen till stallet...
Ska se om jag orkar gå ner nu eller om jag och mamma åker senare :) Ska iallafall dit haha :)
Imorgon ska jag och några från klassen spela pingis, jag suger på det men får väll lära mig tror jag ;)
Aja, mer update senare :D

Dagens ridpass 12/2 Ride Up

Började med dressyr på morgonen. Jag red verkligen asdåligt och resultaten blev därefter! Jag hade långa tyglar och fick därmed honom inte till arbete riktigt, formen blev öppen och han blev ganska olydig eller så, lyssnade inte på min hjälper i trav eller galopp. Programmet gick sådär, det enda som egentligen var bra var skritten resten var skit rent ut sagt, jag är nöjd eftersom det var första gången jag red det och så men ändå väldigt missnöjd med min dåliga ridning och sits. Bara att ta nya tag nästa gång och träna en massor! Ska rida för Ulrica nu i veckan och hon ska även få rida honom och hjälpa mig. Det var Anne Persson som dömde dressyren, hon tyckte att Korven hade väldigt fina grunder, bra grundsteg och så, men att han skulle stärka upp baken så att han kan komma till arbete i en bättre form samt kunna länga traven mera och bli mer flexibel i galoppen. Hon sa även att jag skulle korta tyglarna och ta fram handen mera. Jag tyckte precis som hon, vet att vi kan mycket bättre än vad vi visade idag men de hon sa ska jag såklart ta med mig eftersom att allt var sant! Så nu blir det bara att träna träna träna! Massor av styrka osv.
Hoppningen däremot gick jättebra! Fick bara något dåligt språng på framhoppningen. Han kändes mycket finare än i tisdags för han var lite lugnare. Att hoppa banan gick också bra, han blev väldigt stark dock och det gick väldigt fort, det kändes iallafall bra. Ibland när det går fort och så kan det kännas som att hästen bara hoppar på fart men så kändes det inte nu utan han hoppade igenom sig fint och fixade ut allting själv. Bosse som dömde hoppningen var också nöjd och tyckte det såg väldigt bra ut, är Bosse nöjd är jag nöjd haha! Nej men han var sjukt fin faktiskt.
Så nu ska jag ta med mig allt detta och bara träna! Nästa Ride Up är om en månad och då ska vi vara ännu mer fit for fight inför säsongen!

Äntligen hemma!

Kom nästan precis hem, 5h i bil är inte så skönt :O Måste vara ännu värre i släpet dock. Fast jag sov faktiskt nästan hela resan, det var skönt :)
Direkt när vi kom hem så gick Korven och jag på en promenad, och så busade vi i ridhuset. Det är alltid skönt för dem att röra på sig när dem åkt transport, går alltid en stund med mina efteråt även om dem åkt 40 min eller 8h.
Helgen har varit rolig trots lite missar och så. Vädret var asbra, det var mycket snö och ganska kallt men bättre än att bara ha is som vi har det här! Alltid kul att träffa de människorna också tycker jag, och Bosse är alltid lika glad :) haha. Vi var som sagt på Ride Up med landslaget på Grevagården, Korven sovde i en box och vi bodde på ryttarhotellet. Grevagården vart ju sjukt fint också! Jättestor anläggning och jättefräsch var den! Fick många bra tips på saker, både i min ridning på Korven och om hur jag skulle förbereda mig för att rida storhäst senare.
Ska duscha nu och sen blir det väll till att kolla på film eller någonting, frågestunden avslutas på måndag så fråga på nu! http://collbaz.blogg.se/2011/february/fragestund.html
Men godnatt, sov sött :D

Frågestund!

Startar en frågestund nu medans jag är på Grevagården, avslutas måndag 14/2.

På plats

Är på plats på vårt hotellrum på Grevagården nu, det gick bra att köra trots snökaoset dock sov jag många delar av resan! Korven var jättepigg när vi lastade ut och såklart har han redan ätit på en buske och blivit rädd ett antal gånger! Haha knäppa ponny :') Han blir alltid sån på nya ställen.. Nu står han iallafall lugnt i sin box och äter, tur att han kan koppla av och så :)
Själv är jag som sagt inne på hotellrummet, äter godis och chips :D Imorgon kommer det bli en jätterolig dag med massor av ridning och så :) Förövrigt är Grevagården en av de finaste anläggningar jag varit på! Så stort och fint är det verkligen :D Nice work byggarna!
Tror att bloggningen kommer hamna åt sidan nu i helgen så imorgon kommer det komma upp en frågestund :)
Men nu får ni sova sött för det ska nig jag! :D

Dagens ridpass 11/2

Två långa skrittpromenader, han var helt fräsch idag! och pigg ;)

Tandläkaren

Imorgon ska jag till tandläkaren igen, kul! Lär bli många besök dit..
Idag har jag bara varit i skolan samt stallet. Hade ju nationella i 3 h och jag skrev om ett brinnande intresse, gissa vilket? ;)
Nu när jag kom hem från stallet så har jag bara städat kaninburen och ätit, nu ska jag sova för jag känner mig lite deppig :( Förvänta er ingen superupdate bara!
Sov sött <3

Dagens ridpass 10/2

Stryker ett streck över detta passet. Han kändes fin först men det var något i vänstergaloppen som inte var OK, han kändes helt enkelt inte fräsch så imorgon ska han kollas upp och vi får se hur det blir med äventyret i helgen..
ponny :(<3


FILLAN&JOPPE

Vi har så fina smeknamn! Var bara tvungen att lägga in denna bilden, haha så söta vi är :') LOVE YOU! Läs Felicias blogg btw, vaenting.blogg.se!

Skrivit klart

Har precis skrivit klart nationella, satt i 2,5 h ungefär och jag blev jättenöjd :) Vad jag skrev om är hemligt för närvarande! Just nu sitter jag och pratar och bloggar ;) Hörs ikväll!

Fälttävlan-hur går det till?

Tänker inte berätta om förberedelser, fälttävlansmärke, terrängträning osv utan det tar vi en annan gång.
Istället tänker jag berätta hur det går till att tävla fälttävlan!
Först och främst anmäler man ju som till en vanlig tävling. Sedan åker man till tävlingen vilket är ganska självklart.
När man kommer fram går man som vanligt till sekretariatet och visar papper, vaccination, licens osv.
Efter det så ska man veterinärbesikta hästen, detta kan även göras efter dressyren innan hoppningen men det kan vara skönt att ha det gjort innan.
När man besiktat så kollar man upp sin starttid för dressyren samt vilken bana man rider på, detta kan också göras innan tävlingsdagen men kolla alltid på samma dag för att vara helt säker, därefter värmer man upp och rider sin dressyr.
Om det inte är samlad hoppning, t.ex klass 2 börjar hoppa vid 12:00, så ska man genomföra hoppningen högst 30 min efter dressyren, alltså får man gå tillbaka till stallet eller släpet för att fixa hästen till hoppningen. Efter man hoppat har man ofta god tid på sig att skritta hästen, låta hästen äta/dricka och låta dig själv ladda upp inför terrängen och gå igenom allting noga.
Kanske ca 60 min innan terrängen börjar du göra iordning hästen och sedan börjar man rida fram. Man får en starttid här också. Man kollar när ekipaget innan rider sin terräng och då gör man sig helt redo och går till startfållan. Sedan står man där och dem räknar ner, säger till när det är 5 min till start osv, sedan räknar dem ner ifrån 5 sekunder till 0 och då flyger man iväg!  Efter terrängen travar man av sin häst och så kan det vara en veterinärkoll, pulsen tas och man kan även få springa med hästen.
När klassen är klar och resultaten är räknade så är det prisutdelning. Ibland är den uppsutten och ibland avsutten, beror helt på tävling.  Efter prisutdelningen får man åka hem, såklart!
Lycka till med ert fälttävlande ;)

Vafan gör jag uppe?

Gick upp kl. 5 idag för att hinna duscha osv innan skolan, tänk att jag gör det frivilligt! Just nu sitter jag och äter frulle, ska snart fixa håret och springa iväg till bussen :) Måste ta en tidig eftersom den andra kommer fram när nationella börjar, segt att bara sitta och vänta...
Men jag ska uppdatera mera senare, promise :)
Peace love and understanding

Coach

Jag har en alldeles egen coach, visste ni det?
Hon är skitbra! Hjälper mig hit och dit och ger tips, rider själv dressyr och fälttävlan på sin lilla d-ponny Hagaby Primrose aka Kelly. Tror att hon vart kvalad till sm i dressyr 2010.. Hon har också en asgrym lillasyster som älskar Korven! Vem talar jag om? Jo Lydia Laudon!
Bättre coach finns inte för oftast är vi på samma ställen, hon är alltid inne på msn och har alltid sin mobil med sig om jag vill fråga något eller ha tips från coachen! Hon ger en massor av goda råd som alltid fungerar och blir bra. När jag ska åka på mina internationella tävlingar ska Lydia följa med, det är givet! Hon är bäst iallafall!
Glömde förövrigt säga att Korven och Kelly är kära i varandra (a)

Skitdag!

Detta har inte varit min dag riktigt! Försov mig, tråkig skoldag, har gått typ en mil, ridhuset var bokat osv..
Men som jag alltid säger, det gör inget! Älskar den meningen, det kan man fan svara på allt! Nu är jag jättehungrig så jag ska äta, dricka kaffe, lära mig det tvåstjärniga dressyrprogrammet sedan ska jag soova och ladda inför nationella imorgon! Kul att sitta och skriva uppsats från 08:15.11:40.. Not!
Men jag ska inte klaga jag, finns folk som har det värre :) Har ju trots allt underbara vänner och världens bästa häst!

Dagens ridpass 9/2

Ridhuset var bokat idag på världens sämsta tid.. Så istället skrittade jag ut en runda på asfalten, testade att galoppera lite på en äng men det gick inte så bra. Blev iallafall mycket skritt på hårt underlag vilket är bra!

Visste ni att?

 • Korven är rädd för snöslask och skuggor
 • Jag pratar med mig själv hela tiden
 • Jag känner mig ofta förföljd när jag går helt själv
 • Korvens man bytte sida när jag köpte honom
 • Min vän Felicia är samma Felicia som driver Nhexperten.blogg.se
 • Jag betalar inget av mina hästsaker själv
 • Jag är lite beroende av kaffe
 • Jag är lite kär
 • Jag har jättesvårt för att lära in dressyrprogram
 • Jag rider bäst när jag inte kan banan
 • Jag älskar att rida fort

Through the good times and the bad ones whether I lose or if I win I know one thing that never changes and that's you as my best friend

Inbrott av ->ISABEL<-

Jag säger det alltför sällan Jakob, men jag älskar dig så otroligt mycket ska du veta.
Att två människor kan vara så lika som vi ändå är, det ärligt talat galet. För med dig, det är då jag känt mig som hemma. Du blev min andra halva. Den jag aldrig skulle kunna leva utan.
Augusti -10 till början av December -10 bodde vi nästan under samma tak, så mycket var vi med varandra. Vi var jämnt med varandra. Vi bodde åttahundra meter från varandra. Haha, ärligt talat undra hur mycket vi egentligen nötte ut vägen mellan oss två?
I Augusti njöt vi av det sista av sommarlovet tillsammans genom att spendera dagarna i stallet, kvällerna med högar av filmer & nätterna med att gå promenader. Allting var så perfekt då. Det var du & jag mot världen.
Om den ena var på ett ställe, ja då var den andra i närheten - det var en självklarhet. För vi var ju varandras halvor & man kan ju inte gå någonstans om den ena halvan saknas.
Någonstans under December gick det fel & jag är så ledsen för det, för jag vet  att mycket av det som hände mellan oss vilar på mitt ansvar. Jag är ledsen att jag blev så förblindad av att gå ner i vikt, att bli smalast, att inte äta, att jag inte såg hur du mådde alla stunder. Jag är ledsen för att jag blev som ett spöke. Jag är så ledsen att jag drog mig undan. Men jag ville inte att du skulle behöva se mig tyna bort bit för bit. Jag var rädd, för jag visste att den enda jag skulle kunna tänka mig att lyssna på när den sade att jag var tvungen äta var du. Jag blev så rädd, för jag var livrädd för maten. Jag var livrädd för att behöva äta den. Du kände mig för väl. Du förstod mig för mycket.
De tre/fyra månaderna av detta år bestod så gott som bara av massa bråk mellan oss. Jag är så ledsen ska du veta. Så ledsen för alla de gånger jag sårat dig. Ledsen för alla gånger jag fått ditt hjärta att känna smärta. Ledsen för alla gånger jag fått dig att vilja gråta. Ledsen för att jag fick dig att vilja springa iväg. Jag vet att jag inte varit rättvis. Jag har ställt för höga krav på dig. Ärligt talat lade jag mitt liv i dina händer & det är jag så ledsen för det. Jag vet att jag alltför ofta snäst åt dig & bara klagat. Du anar inte hur mycket jag ångrar det & bara vill gråta varje gång jag tänker på det. Att jag, att jag fick dig känna så mycket smärta. Du var ju min bästavän. Min andra halva. Du ÄR min bästavän & min andra halva.
Alla som läser Jakobs blogg ska veta vilken underbar vän han är & jag förstår inte varför just jag blev hans vän. Varför han liksom valde mig av alla. Jag förstår det inte, men ni anar inte hur tacksam jag är. För utan Jakob skulle jag inte tagit mig igenom hösten. För det var för han jag levde. För att jag visste att han inte skulle kunna leva utan sin andra halva som råkade vara mig, & jag ville inte ta ifrån han hans liv.
Han har ställt upp för mig i alla lägen. Han har struntat i allt folk sagt om mig & skyddat mig genom allt. Med han har jag jämnt kunnat prata. Det är till han jag ringde den där kvällen i December, full som fan & bara skrek/grät/var helt hysterisk & ville ha hjälp. Han svarade, trots att han var borta på stallfest. Trost att jag hade lovat att inte ringa han under den tiden, så svarade han & pratade med mig. Det var han som på natten efter han fick reda på allt som hade hänt skickade ett sms "jag kommer imorgon, älskar dig". Han dök upp dagen efter också. Han fick mig upp ur sängen. Han fick mig att sluta gråta. Han fick mig lugn.
Jag älskar dig av hela mitt hjärta. Du är min bästavän & min andra halva & vare sig du vill eller inte kommer du få dras med mig i resten av ditt liv! Du är bäst & utan dig går jag sönder lilla joppe-poppe-snoppe-doppe-koppe-loppe.
Jag säger det alltför sällan Jakob, men jag älskar dig så otroligt mycket ska du veta.
Att två människor kan vara så lika som vi ändå är, det ärligt talat galet. För med dig, det är då jag känt mig som hemma. Du blev min andra halva. Den jag aldrig skulle kunna leva utan.
Augusti -10 till början av December -10 bodde vi nästan under samma tak, så mycket var vi med varandra. Vi var jämnt med varandra. Vi bodde åttahundra meter från varandra. Haha, ärligt talat undra hur mycket vi egentligen nötte ut vägen mellan oss två?
I Augusti njöt vi av det sista av sommarlovet tillsammans genom att spendera dagarna i stallet, kvällerna med högar av filmer & nätterna med att gå promenader. Allting var så perfekt då. Det var du & jag mot världen.
Om den ena var på ett ställe, ja då var den andra i närheten - det var en självklarhet. För vi var ju varandras halvor & man kan ju inte gå någonstans om den ena halvan saknas.
Någonstans under December gick det fel & jag är så ledsen för det, för jag vet  att mycket av det som hände mellan oss vilar på mitt ansvar. Jag är ledsen att jag blev så förblindad av att gå ner i vikt, att bli smalast, att inte äta, att jag inte såg hur du mådde alla stunder. Jag är ledsen för att jag blev som ett spöke. Jag är så ledsen att jag drog mig undan. Men jag ville inte att du skulle behöva se mig tyna bort bit för bit. Jag var rädd, för jag visste att den enda jag skulle kunna tänka mig att lyssna på när den sade att jag var tvungen äta var du. Jag blev så rädd, för jag var livrädd för maten. Jag var livrädd för att behöva äta den. Du kände mig för väl. Du förstod mig för mycket.
De tre/fyra månaderna av detta år bestod så gott som bara av massa bråk mellan oss. Jag är så ledsen ska du veta. Så ledsen för alla de gånger jag sårat dig. Ledsen för alla gånger jag fått ditt hjärta att känna smärta. Ledsen för alla gånger jag fått dig att vilja gråta. Ledsen för att jag fick dig att vilja springa iväg. Jag vet att jag inte varit rättvis. Jag har ställt för höga krav på dig. Ärligt talat lade jag mitt liv i dina händer & det är jag så ledsen för det. Jag vet att jag alltför ofta snäst åt dig & bara klagat. Du anar inte hur mycket jag ångrar det & bara vill gråta varje gång jag tänker på det. Att jag, att jag fick dig känna så mycket smärta. Du var ju min bästavän. Min andra halva. Du ÄR min bästavän & min andra halva.
Alla som läser Jakobs blogg ska veta vilken underbar vän han är & jag förstår inte varför just jag blev hans vän. Varför han liksom valde mig av alla. Jag förstår det inte, men ni anar inte hur tacksam jag är. För utan Jakob skulle jag inte tagit mig igenom hösten. För det var för han jag levde. För att jag visste att han inte skulle kunna leva utan sin andra halva som råkade vara mig, & jag ville inte ta ifrån han hans liv.
Han har ställt upp för mig i alla lägen. Han har struntat i allt folk sagt om mig & skyddat mig genom allt. Med han har jag jämnt kunnat prata. Det är till han jag ringde den där kvällen i December, full som fan & bara skrek/grät/var helt hysterisk & ville ha hjälp. Han svarade, trots att han var borta på stallfest. Trost att jag hade lovat att inte ringa han under den tiden, så svarade han & pratade med mig. Det var han som på natten efter han fick reda på allt som hade hänt skickade ett sms "jag kommer imorgon, älskar dig". Han dök upp dagen efter också. Han fick mig upp ur sängen. Han fick mig att sluta gråta. Han fick mig lugn.
Jag älskar dig av hela mitt hjärta. Du är min bästavän & min andra halva & vare sig du vill eller inte kommer du få dras med mig i resten av ditt liv! Du är bäst & utan dig går jag sönder lilla joppe-moppe-poppe-snoppe-doppe-koppe-loppe.

Fråga till läsare

Rider ni? Nivå? Gren?

Udda fakta om Jakob: (h3h3h3 jag slår på stort jag)

 • Han fick göra om provet till moppe-körkort ungefär 100 gånger & det är ärligt talat seriöst...
 • En gång var vi en cm från att köra över en katt med moppen.
 • Den enda gången han har kört lagligt det var efter en mörk skogsväg, när det var så mycket dimma att man inte såg handen framför sitt ansikte, eller lagligt & lagligt; nästan lagligt.
 • Jag & Jakob är experter på valar. T.ex. så är valar väldigt lekfulla av sig. Det är svårt att avgöra vilket kön de har eftersom de har drag av båda könen. När de vill para sig så reser de en tuppkam uppe på huvudet. De tål inte värme utan blir illamående av den. Stanken som vilar sig över valar är en blandning av svett, dött djur, med en touch av fisk & kattpiss! Valar gillar även att stryka sig på bord (ev. en sexuell dragning till bord?). De har mammor som är äldre än deras halvsyster. De har ett stalker-liknande beteende.
 • Min mamma ser Jakob som sin adopterade son. Hahaha, men hallå han var t.om. på hennes födelsedagspresent när hon fyllde år!?
 • Han anser att min hund, Texas är den perfekta hunden. Jämnt när han pratar om Texas nämner han jämnt ordet perfekt i minst varranan mening.
 • Min häst HATADE Joppe förut... Men nu verkar hon gilla han (haha som jag kämpat för att hon inte ska vilja mörda han).
 • Min katt däremot är fortfarande livrädd för Jakob. Om ni ville veta heter min katt Emo!:D
 • När Emo en gång försvann skrev Jakob följande status på facebook: "om någon har sett en grå katt med läskigt stora ögon & läskig blick kontakta mig eller isabel"... Fin beskrivning.....
 • Hans svenska gramatik är.... Ja.... Katastrof? Det värsta är att han inte heller pratar gramatiskt rätt!!
 • Han är vampyr i smyg.
 • Sov aldrig i samma säng som Joppe; eller ja, om du vill ligga på kanten av sängen & vicka för att han tar upp all plats & att han tar alla dina kuddar så får du gärna göra det. Kom bara ihåg att inte väcka han, för då är det en mindre glad Jakobib.
 • Han älskar tv-serien "Hjälp!".
 • Han är som de där gula grejerna i "Dumma mig".
 • + som Brian i Family Guy

Rubrik

Nationella proven idag gick faktiskt bra! Satt i 60 min med min läsförståelse och svarade noga på alla frågor osv. På torsdag blir det tydligen ett större där man bara ska skriva!
Annars har dagen bara spenderats i skolan med mycket skratt, alltid lika kul! Felicia sa en rejält rolig sak också! haha!
Har faktiskt inget kul att skriva nu eftersom jag är trött :(
Vi hörs imorgon, då vil jag skriva åsiktsinlägg men ni får komma på ett ämne!
Sov sött nu och dröm inga hemska drömmar<3

Natural Horsemanship

Ja vad tycker jag egentligen om det?
Ärligt talat så tycker jag det känns väldigt överdrivet och dessutom uttjatat. De flesta "NH människor" verkar faktiskt inte ha något vett i huvudet alls.. Samma sak med sånt här hästprateri. Tror ni själva att hästen kommer lyda minsta minsta vink med er lilltå och göra piaff, passage, byten osv osv bara för att ni backar den, flyttar den åt sidan och är lugn? Nej precis!
Vissa hästar kan verkligen tycka att trickträning och träning från marken är jättekul, men det är int NH vad jag har hört iallafall, eller jo, fast ändå inte för alla "NH människor" jag har pratat med har en sådan jävla dubbelmoral, de säger att riktigt NH är på hästens villkor men människan är ledaren (haha) och att den enda rätta NH är när man jobbar tillsammans med hästen, trickträning är endast en lek som man gör med hästen, trickträning är en stor del i NH och många menar även på att vi som rider gör fel fel fel, dubbelmoral? Ja!. Nej men vissa hästar tycker det är roligt men jag tror samtidigt inte att det är det enda en  häst vill hålla på med som NH människor menar. Oftast tror jag mest att det är en ursäkt hos ägaren, inte alltid men ofta! Ägaren kanske inte tycker det är speciellt kul när det inte går bra i ridningen och ändrar sedan helt åsikt och sadlar om till NH människa. Sedan finns det NH människor jag verkligen stör mig på, kallar oss tävlingsryttare "djurplågare som inte bryr sig om sina hästar" när dem själva väljer bort hästarna för annat medans vi "djurplågare" sliter i stallet.. Har hört om en som ville köra NH med en kompis häst, den NH människan hade tidigare varit livrädd för hästen och vågar inte ens leda den.. Är det då smart att släppa den lös i ridhuset eller liknande och köra NH? Hästar är ju oerhört känsliga och märker fort om man är rädd och då är dem smarta nog att försöka få övertaget, vilket inte ska vara meningen i NH.
Jag själv skulle aldrig hålla på med detta, man kan skapa en relation till hästen utan NH och man kan vara vän med sin häst utan NH! Jag har en kompis, Felicia som de flesta känner till, hon håller på med NH och ärligt talat tycker jag hon verkar vara bra på det, tycker hon har en sund åsikt kring detta med NH och förstår människor som väljer bort det! Även fast mycket saker hon säger om NH och kända NH profiler mest verkar vara bullshit.
För det mesta blir det bara klet i skallen på mig när jag pratar om NH eller med NH människor. Jag tycker alltså att det inte är den enda rätta metoden och att det mesta är ren bullshit! Dock stödjer jag trickträning och frihetsdressyr för det är ju roligt!
Detta är alltså min uppfattning som jag har fått om NH efter att ha pratat med diverse "NH människor".

Dagens ridpass 8/2

Hopptränade hos Mats idag. Fick äntligen hoppa! Så sjukt kul var det :D Och det tyckte Korven också, han var jättepigg! Jag tyckte det gick bra, men Mats var nog inte helt nöjd men det skiter jag i för jag tycker det är helt okej om han springer och sticker lite när han inte hoppat sen november :) Det Var en övning med lite lydnad och för oss ryttare var det mycket kvickhet tycker jag. Men det gick iallafall bra och var så kul! Ev. kommer film också om jag lär mig :)

Intresserad?

Är någon intresserad av en Jacson kavaj i softshell? Den är svart med ljusblå sömmar (syns inte jätteväl) FINT SKICK! om någon är intresserad så kommentera! Lägger in bilder+mer info vid intresse :)

Skor på!

Nu har Korven fått sin sko påslagen eller så fick han nya på alla 4 :D så jag kan hoppträna senare, gutt!

Kanin

Försöker vara social med min kanin men han vill bara äta :(
Lite söt bild ändån :)

Kaffelatte!

Sitter och dricker latte nu, ska alldeles snart gå och duscha och sen blir det sängen :)
Hade som tur var inget nationellt prov idag, utan ví hade tydligen det imorgon :) Dock så hade vi matteprov och det gick faktiskt bra! Trots att matte är mitt sämsta ämne, är verkligen ingen tänka logiskt människa utan jag kan i stort sett bara skriva och prata! Haha! Hade idrott förut också, vi gjorde någonting med bollar fast det gick inte alls bra för jag+bollar=</3 men sedan när vi hade någonting med muskelgrejs eller var det var gick det gör bra för mig! Haha :D
Imorgon blir det förhoppningsvis hoppträning och annars händer ingenting. I helgen så ska ju jag till Grevagården på Ride Up så jag startar upp en frågestund då, får se om jag kan uppdatera utöver den :)
Men nu blir det dusch för min del! Ses och hörs :)

Shoppinglista GHS 2011

Detta ska jag kolla på/köpa på GHS i år :)
Luva till nya schabraken

Remontträns, helst Dyón (svart)

Terrängskydd, NEW eller equine

Terränghjälm, troxel spirit plus (vit)

Ev. boxgardin men det orkar jag inte leta efter bild på ;)

Dagens ridpass 7/2

Vila

Hemma en snabbis

Är hemma en kort stund nu, ska dricka kaffe och platta håret sedan ska jag dra ner till Hööks, få pengar av mamma och sen handla mat på Maxi :D Vi hade typ inget hemma så det fick bli så idag ;)
Men vi höres senare!

Ponnyakuten

Ska snart kolla på ponnyakuten och sen sova :)
Idag har jag varit duktig! Gick upp vid halv 12, fick ju då veta att Kebabben var död så jag flyttade in Plutten, den andra kaninen, på mitt rum för han bara satt med öronen rakt ut och stirrade, nu kan jag ha lite bättre koll på honom om han slutar äta eller något för han är ju faktiskt ledsen! Efter det så damsög jag mitt rum och köket, sedan diskade jag och gick ner till Cheval och var där ganska länge innan jag gick hem och åkte till stallet :)
Är jätteglad över samarbetet med Cheval, dem är så trevliga och blev jätteglada :) Så kul!

Imorgon kl. 08:30 börjar nationella :o Är inte så nervös ännu för jag tror det går bra :) Uppdaterar imorgon hörs!
Himlabackens  Delfin, en liten c ponny jag hade på tillridning i somras, när vi hoppade terränghinder på Udden hon var jätteduktig för det var andra gången hon hoppade i sitt liv.
 

Dagens ridpass 6/2

Bleb chillrunda i ridhuset. Galopperade honom hela tiden med ett bra tempo, red i hoppgalopp helt enkelt och jobbade honom lågt. Han var jättelydig och gjorde fina byten och fattningar!

Facebook

Ni gillar väll Korven på facebook? Om inte så gör det!
http://www.facebook.com/#!/pages/Klinteby-Collbaz/161663230525782
http://www.facebook.com/#!/pages/Klinteby-Collbaz/161663230525782
http://www.facebook.com/#!/pages/Klinteby-Collbaz/161663230525782
http://www.facebook.com/#!/pages/Klinteby-Collbaz/161663230525782
http://www.facebook.com/#!/pages/Klinteby-Collbaz/161663230525782
http://www.facebook.com/#!/pages/Klinteby-Collbaz/161663230525782

.

R.I.P Kebabben :( Bästa kaninen!

Glader!

Mitt uppdrag gick helt som planerat, på pricken verkligen!

Kan ju säga att det var ett möte med ett företag som jag vill bli sponsrad av, jag hade med mig en pärm där dem kunde läsa om mig och Korven, sedan bara pratade vi och så :)
För er som undrar vem sponsorn var så kan jag säga att det är Cheval Ridsport! Är sjukt glad för det! Dem kommer att sponsra mig med utrustning, schabrak, jacka osv. Åhh vad glad jag är nu! Den 19/2 kommer det hem broderade saker ifrån dem till mig och idag fick jag ett jättesnyggt schabrak från Equiline!


Tack så hemskt mycket Cheval för er sponsring!
http://cheval.shop.textalk.se/sv/ 

Staden

Har precis ätit frulle, ska fixa håret nu och klä mig sedan ska jag gå ner till staden på lite viktiga uppdrag :) spännande! Hoppas det går vägen :)
Uppdaterar mer sen!

Fan!

Korven har tappat en sko :(

Home again

Har uppdaterat dåligt för jag har varit med Felicia! Annars har jag bara varit i stallet idag.
Felicia kom till mig vid typ halv 6, då fixade jag mig och tog på mig kläder sen drog vi och åt gyros, det var faktiskt gott! Efter det gick vi hem till mig igen, bakade en underbar kladdkaka med after eight, vit choklad och strössel i samtidigt som vi dampade/hade kul i chatroulette :) Efter det gick vi ner till staden och bara gick runt samt åt på max :) Asnice kväll alltså!
Här är lite fina bilder på oss :D btw ser ni hur bra mitt hår blev? (a) Tycker det blev gör fint :)Nytt till Korven

Har fått lite nya saker till Korven.
Benlindor, marinblå, glansmedel, hästgodis och en dressyrsadelgjord med magplatta.
 

Dagens ridpass 5/2

Red Korven i ridhuset. Endast galopp och han var fin till och från, gjorde många grymma galoppfattningar.


Brb

Ska färga håret nu uppdaterar senare :)

100 inlägg

Detta är mitt 100 inlägg :D

Temaavslut

Idag hade vi temaavslut, vi har ju haft kulturtema i skolan nu sedan vi började men idag var det alltså sista dagen :( Jag och Felicia fortsatte med våra konstverk, några spelade teater som var sjukt rolig!! Och en spelade piano något så gudomligt bra :) haha! Nästa vecka ska vi ha bas vilket innebär nationella prov och massor av arbete och läxor :( hemskt!
 Nu sitter jag med en underbar latte och gör i stort sett ingenting, ska la kolla på film och lite så resten av kvällen. Chill! Ska uppdatera om något roligt också, eller försöka.

Latte<3

Facelook

Porslinsponnyn i hagen<3

Dagens ridpass 4/2

Red Ocki Docki i ridhuset, han kändes mjuk och fin men det var väl för att Ulrica red igår.  Red övergångar och sidvärts, mest lite enkelt för jag kan typ inte än, längde lite också bara för att han gör det sååå fint!
Pappa var med och kollade, han tyckte att Ocki var jättefin så nu får vi helt enkelt se hur det blir.. Just nu känns det som att jag inte vill...

Korven fick också ett pass i ridhuset. Jag vill verkligen rida ut honom men det är glashalt över allt nu! :( Galopperade mycket och bara lösgjorde. Red väldigt mycket förböjt, flyttade fram och bakdel. I slutet travade jag lite och red mycket förvänd galopp och han var så duktig! Gick på en halvstor volt, inåtställd i förvänd galopp :) Riktigt bra balansträning är det!
Haha visst matchade jag bra idag? ;) Orkade inte leta efter de svarta lindorna eller bootsen..

Ljusgrönt och orange<3

Nationella prov

Usch nästa vecka ska vi ha nationella prov! Tror det var bara i svenska för det är de enda vi gått igenom, är jättenervös :(
Idag har jag bara varit i skolan och stallet. Hade elevens val idag, då kom jag och Felicia på den briljanta idén att måla dadaistiska/surrealistisa målningar på handikapptoan! Det hela slutade med att det var en bild på en demon upphängd på väggen, färg på väggen, handfatet och mycket färg på golvet. Vi skulle börja städa och så råkade vi öppna dörren precis när rektorn var utanför haha! Hon råkade tyvärr se förödelsen och blev först väldigt arg och tvingade oss att städa heeela toaletten :( Stackars oss! Tillslut kom det jättemånga personer och tittade på oss, de flesta, även lärare, dog av skratt när de fick reda på vad som hänt hahha! Vi två i ett nötskal<3
På lördag kommer Felicia förövrigt hit, vi ska baka en super kladdekaka och äta gyros :D Nice!

Men nu ska jag sova, blir inte roligar än såhär idag :( Ska skriva åsiktsinlägg så fort jag får inspiration, lovar! Sov sött för det ska jag<3

jag och Felicia på nyår!

Dagens ridpass 3/2

Isabel red Carisma i ridhuset, tror hon gillade henne. Isabel var nöjd iallafall :)

Jag red på Korven i ridhuset och tyckte inte han kändes bra i början, det var stökigt med ganska mycket folk där inne i början så jag kunde inte rida fram som jag ville. Han blev iallafall gör fin när det bara var jag och 2 till som höll sig undan från mig. Traven kändes riktigt bra i slutet, taktmässig och jämn och fin, han gjorde en bra längning också. Och i slutet var han fin i galoppen också!
En sak jag tänkt på är att Korven är ofta jämn numera när jag rider, innan kunde det gå åt helvete ena dagen sedan jättebra andra. Men jag tror att det är darför att vi utvecklats tillsammans som det har blivit jämnare ridpass, min ponny är så fin :)

Imorgon ska förövrigt pappa komma till stallet och kolla på när jag rider Ocki Docki, hoppas hoppas att han gillar honom!

Sova

Ska alldeles strax gå och lägga mig, är supertrött! Svenskaprovet idag gick ganska bra, hade nog gått väldigt mycket bättre om jag övat men jag är iallafall nöjd!
Åt lite hos mormor efter skolan och sen åkte jag buss till stallet. Idag hade vi stallmöte, vi kom fram till att vi skulle byta lite hagar eftersom det just nu går 2 st i en stor och 3 st i en mindre, så Korven och MX som går i den stora får nu byta till den mindre, tycker att det blir bra trots att Korven är rädd för att gå in/ut i den hagen.. Bättre än att vi måste släppa över en häst till Korven och MX för då lär ju Korven slå ihjäl sig..

Det var det! Vet att jag uppdaterar tråkigt men jag har faktiskt mycket att stå i nu! Har ett par roliga saker som kommer att hända och förhoppningsvis redan i helgen, hoppas hoppas! De andra sakerna är mer på lång sikt men kul det också ;)

Sov sött så hörs vi imorgon!<3

Dagens ridpass 2/2

Vila för alla.

NH "experten"

HAHAHA har ni läst nhexpertens blogg? Hon verkare vara helkörd! Hon anser att NH är den enda rätta hästhanteringen och tycker att alla vi som rider på starka bett eller tävlar är djurplågare, men hon själv har tydligen tävlat och rider på pelhambett? Jävla dubbelmoral! Helt sjuk är hon iallafall :s Fast det är ändå ganska underhållande att läsa, haha!
www.nhexperten.blogg.se

1 februari

Idag har jag bara varit i skolan, började tidigt dessutom.. Blr en halvtråkig update nu för jag är verkligen jättetrött och sur! Nu ska jag sova och försöka plugga till svenskaprovet vi tydligen hade imorgon.. Bra det går för mig!

Nej jag ska inte klaga :) puss och sov sött på er<3

Ride Up

Som många av er säkert vet så är jag och Korven med i landslagets utmanartrupp i fälttävlan vilket innebär att vi har stor chans på de kommande mästerskapen, NM och EM!
Mamma och jag har ju varit på Bosön i Stockholm där alla som var med i fälttävlans landslaget fanns på plats, vi hade små möten, grupparbeten, information, föreläsning med Alexander Zetterman och så gjorde vi fystest, denna helgen var riktigt rolig!
Men nu i några helger februari och mars har jag för mig ska vi åka på Ride Ups, jag ska åka till Grevagården och rida först ett dressyrprogram sedan hoppa en LA bana, sen utöver resultaten som blir tror jag att dem gör en utvärdering.

Blev tyvärr inte alls långt skrivet men ska jag vara helt ärlig har jag nästan noll-koll på detta!

Fråga till läsare

Hur gamla är ni?

Dagens ridpass 1/2

Carisma vilade.

Korven skulle hoppträna. Han kändes helt OK under framridningen, fast han var riktigt fin i galoppen! Vi gjorde mycket sidvärts och red med tagen bakdel. Helt plötsligt när jag rider där med tagen bakdel, han gick jättefint, men helt plötsligt så försvinner bakbenen och han haltar.. Både Mats och en av de som stog och kollade såg att han slog i bakbenen rejält och antagligen fick en nervsmäll :( Så det var bara att skritta av och gå hem :( fyfan va trist det var! Det känns verkligen som att det bara händer p.g.a landslaget! Det sa t.om Mats! Men iaf sjukt tråkigt, så nu ska vi kolla det imorgon och sedan får han gå lindad och med boots på bakbenen under ridning också.... Åhh!

Red sedan Ocki Docki i ridhuset. Det var ganska mycket folk, ponnyungar som inte kan regler, rider sjukt nära, inte tar någon hänsyn och inte har koll, kul! Men Ocki Docki skötte sig riktigt fint och han var verkligen jättefin när han koncentrerade sig på mig och inte på allt annat. Han är jätterolig att rida! Ska rida honom på fredag igen :)
 nu kan jag bara hoppas..

Ny månad!

Nu är det februari! Denna månaden kommer jag att tävla lite till, åka till GHS och tror att det är någon Ride Up med landslaget :D

RSS 2.0