Love's involved with spending time together, but spending time apart, can lead to loving even more.

Drar ner till Skåne nu och letar efter bättre väder haha, ska träna i Hörby, kolla lite på derbyt, gå terrängbanan i Flyinge och sedan ska jag till min brors jobb i Helsingborg och äta :D Sedan på söndag är det fälttävlan i Flyinge med Prinsessan. De förra ägarna kommer och kollar och Caroline har lovat mig att fota och filma!
Men vi ses på söndag natt/måndag! Ha det bäst!

Dagens ridpass 29/7

Red Korven i ridhuset och kämpade med hans stela högersida som nästan gav vika idag. Han kändes fin men otroligt stark!
Red Naiomi i ridhuset också, hade graman för jag skulle ta igenom vänstern men den behövdes inte ett dugg! Hon var grymt fin! Stog inte emot en enda gång i vänstergaloppen, helt underbart fin var hon där. Red en massa lösgörande, överböjde mycket och flyttade mycket, red väldigt länge för i början var hon ganska okoncentrerad. I slutet red jag programmet och då protesterade hon lite i traven och ville galoppera men det var bara att ställa utåt och rida lätt så slutade hon. Hon var verkligen jättefin idag och gjorde otroliga längningar i traven!


Bilder från Superhelgen del 3.

På Naiomi denna gången!
Har den nedersta som en a4 utskrift hemma, ska sätta upp den på väggen i en fin ram :) Otroligt fin är den!

Let it out and let it in

Sitter och lyssnar på musik nu, ska äta lite negerbollsdeg sen ska jag gå till Cheval och sen ska jag packa mina tävlingskläder :) Kom på att jag skulle visa er packningen förra helgen men det glömdes bort, får ta  nya fina bilder i helgen då antar jag. Så skulle jag ju visa vad jag köpt också men jag har inte orkat ta kort på det haha, köpte iallafall ett träns till Naiomi, ett skärp till mig, en piké till mig och en vit långärmad tröja och idag ska mamma köpa en slips till mig också och så har jag beställt en annan piké och ska köpa ett skärp till sen har jag två utfits i terrängen, gött! Dock har jag inte slips då utan den har jag i dressyren och hoppningen, hade en annan innan men det blev spårlöst borta och nu har jag ridit två tävlingar utan den :( Jättefult haha.
Men nu ska jag röra på mig, måste platta håret innan bara :) ses!

Ka' du sige hvidkål?

Sitter i köket och har precis ätit lite mat, kollar just nu på Harry Potter, tvåan tror jag det är. Vill ha kladdkaka men vi har inga ägg hemma så jag kan inte baka :(((( Buhu.. Vill ha det jättemycket.
Imorgon ska jag ta en tur till Cheval och köpa boots. Antingen ett eller två par, har pengar till ett par nu och jag ska få pengar av Janne för att jag red en av hans hästar ett par dagar för några veckor sedan. Men jag har inte hunnit få dem pengarna än.. Får se om det blir ett eller två par, vet iallafall märke, använder endast boots från Professional's choice. Har ganska många därifrån! Sedan ska Naiomi badas imorgon och jag ska packa lite till helgen, packade lite träns idag men det är myyycket mer som ska med. Egentligen skulle ju jag och Korven deltagit i Svenskt ponnyderby denna helgen men jag ville hellre tävla fälttävlan med Naiomi så jag strök mig från derbyt. Hade varit rikitgt roligt annars!!
Nu ska jag äta något onyttigt sen sova :)

Dagens ridpass 28/7

Red Korven i paddocken. Red med tredelat bett och pullarnosgrimma bara för att testa något annat, han var lite stark men det fungerade riktigt bra! Han var lite seg att rida men kändes fin.
Naiomi fick ett pass i ridhuset. Red henne med silikonbett eftersom jag är så hård i handen. Frågade också Caroline tidigare idag om hon brukade hålla på och studsa i vänstergalopp och tjura och så och det brukade hon, så nu vet jag det. Red iallafall i ridhuset och hon var sååå fin men något seg. Hon tjurade lite i vänstergaloppen ibland i ett speciellt hörn men då bara röt jag på henne så galopperade hon på. Annars red jag mycket volter i hörnen och längde ut på långsidorna och övade också på endel övergångar. Hon var som sagt jättefin och jag fick igenom henne bra. Imorgon ska hon få ett kort pass med graman och jag ska rida igenom programmet, och på lördag ska jag träna med henne för Ulrica när vi är i Skåne och på söndag då är det tävling!

Fälttävlanskort


Svarar på detta i ett inlägg då det säkert finns fler som undrar.
När jag tog fälttävlanskort på min b ponny så var det som att ta ett grönt kort. Man gick en liten kurs, tränade en eller två gånger för en speciell tränare och fick sedan hemskickat ett prov man skulle göra tillsammans med en förälder och när man var klar skickade man tillbaka provet och svaren och om man hade ex. 50 rätt av 60 möjliga fick man ett grönt kort för fälttävlan hemskickat till sig, eller så var det en klisterlapp som man satte på sitt gröna kort. Kommer inte ihåg haha.
Nu är det betydligt enklare. Man går in på förbundets hemsida och skriver ut en så kallad ryttarbok. Det är ett vanligt papper med olika sidor där det står en massa saker. Den ska man iallafall skriva ut och man kan lägga den i sin tävlingsmapp så man vet vart den finns. Sedan kontaktar man en terrängtränare och så frågar man om den vill ha en träning för dig eller om den ska ha träningar snart eller liknande, sen när men bestämt något så åker man till en terrängbana med tränaren eller om den har en egen bana man kan träna på. Sedan behöver man oftast terrängträna 1-3 gånger beroende på ekipaget, vissa hästar förstår grejen direkt medans andra behöver mer tid på sig, eller så kanske man har en rutinerad häst eller ponny och då går det givetvis bättre första gången och man kanske inte behöver träna så många gånger. Man tar med sin ryttarbok till träningen och om tränaren tycker att man är mogen för att få kortet och börja tävla skriver den på eller så får man träna fler gånger. Det beror alltså helt på ekipaget. Träningen kostar väldigt olika beroende på tränare men runt 400 får man nog räkna med.
Om man tar kortet på sin ponny får man sedan rida en eller två träningar till på en storhäst får då måste man ha ett nytt kort. Samma sak om man ska börja rida 1*. Då får man ta med ryttarboken en gång till på en träning där man tränar på större hinder och så får man det på skrivet att man får rida 1*. Alltså måste man ta kortet en gång på ponny, en gång för ponny 1*, en gång på storhäst och en gång för storhäst 1*. De 1* korten är självklart inget måste utan det är endast om man ska rida den klassen.
Hoppas du och alla andra förstog lite :) Om du inte vet någon tränare nära dig så ta kontakt med din ridklubb eller någon som tävlar fälttävlan som bor i närheten av dig :)

Ny blogg

Har en ny blogg på g med en kompis som ocksår rider och tävlar. Tror det kommer bli intressant och roligt. Mestadels humor men mycket seriöst också ;) Bästa Johanna Josefin Grant Boklund kommer fixa design och header osv sedan kommer jag endast att blogga där! Kommer inte att ta bort denna bloggen dock, tycker om den för mycket och jag kommer säkert att uppdatera lite ibland. Men jag hoppas att alla mina läsare hoppar över till min och Ebbas blogg när den är helt klar. Kommer bli succé!

Bilder från Superhelgen del 2.

Kommentera nu!

Dagens ridpass 27/7

Gjorde ett försök till ett dressyrpass med Naiomi men det gick bara dåligt. Hon var lite tung i handen och lite okoncentrerad men hon har ju tävlat och vilat och galopperat i skogen de senaste dagarna så det är inte så konstigt och det gjorde inte så mycket. Det enda problemet är den där jävla vänstersidan, hon bara studsar, vägrar trava och är bara heeelt motvillig, sparkar och är helt rabiat. Det är så frustrerande och så jobbigt för jag har testat ALLT och inget fungerar. Vet att hon kan, de första veckorna var hon en ängel och hon var helt underbar att rida. Det är hon nu med förutom den där vänstersidan/varvet, vi bara jobbar mot varandra och båda blir helt förbannade och dödströtta så vi blir ännu mer arga och inte orkar någonting. Det är så grymt jobbigt och jag vet inte hur jag ska gå vidare med det. Sanna, Emma och mamma säger att hon testar och det tror jag med. För dte gör ju alla hästar. Vet dock inte hur jag ska göra, om jag ska vara snäll och inte bry mig eller bara va bestämd och hård mot henne? Just nu jobbar vi bara mot varandra och det vill jag inte, jag vill vara ett team med Naiomi och ha en relation där båda vet vart man har varandra. Jag vill gärna på bukt med detta ridproblemet så fort som möjligt. Ska ju tävla i helgen och då vill jag ju inte att hon ska hålla på så mitt på dressyrbanan.. Som tur är får jag hjälp på lördag av Ulrica och på söndag ska Carro och Terese hjälpa mig på tävlingen. Sedan nästa vecka är det kurs för Mats och då får jag ännu mer hjälp.

Bilder från Superhelgen del 1.

Fotade av Caroline Bågfeldt och puch.blogg.se. Hittade en från förra året också!

Jag vet var du bor och jag kan ringa dig om du vill ha sällskap. Någon gång.

Kollar på Välkommen åter och Solsidan. Så grymt bra haha.
Tidigare idag var jag och mamma och shoppade lite saker, hästsaker. Alltid kul! Men ni får bilder på allt imorgon för det mesta är i stallet och jag hade inte med kameran dit. Imorgon ska vi cykla ner till staden och köpa lite annat. Roligt med shopping :D Och bra att jag har en sån snäll mamma som köper alltr :D
Senare ikväll ska ni få en liten bildbomb ifrån helgen. Delar upp dem i olika delar tror jag, ska bara hitta fler på Korven :) Hoppas ni tycker det är kul med bilder, men då får ni kommentera mera!
Nu ska jag äta chips<3 Hejdo!

Dagens ridpass 26/7

Mamma skrittade Korven.
Naiomi fick ut och galoppera i skogen, länge och väl så hon får upp lite flås :) Sån träning ska hon börja få en gång i veckan.

Love it will not betray you, dismay or enslave you, It will set you free

Sticker till stallet nu med mamma. Korven ska skrittas och Naiomi ska galopperas i skogen. Hörs när jag kommer hem :)
Bild på Naiomi från 110 på söndagen. Fotad av Maria.

Resultat Superhelgen 2011

Här kommer resultaten som inte var så bra, kändes bättre än resultatet kan jag ju säga :)
Fredag:
1 m A:0 A:0 med Naiomi.
Hon kändes fin och pigg på banan. Vi rev två hinder, räcken som låg i nerförsbacke och där blev hon lite flack. Hon kändes riktigt bra dock blir hon ganska känslig i munnen så när jag tar ett tygeltag tar det nästan stopp, så det blev mycket av och på.
1m A:0 A:0 nummer två med Naiomi.
Hade tre nerslag i denna klassen, samma anledning som i förra. Hon kändes lika fin i denna klassen.
Det var mina första starter med henne och hon kändes jättebra, nerslagen kommer av orutin för varandra liksom. Måste lära känna henne mera i hoppningen och lära mig rida. Då kommer det blir super!
LA A:0 A:0 med Korven.
Rev sista i grunden efter en ganska bra runda. Han var grymt piggelin men annars fin.
Blev faktiskt andra placerad på det, endast en som gått till omhoppning och jag var snabbast i grunden.
Lördag:
LA bed A:0 med Korven.
Hade 8, 12 eller 16 fel. Minns inte haha. Hemsk runda. Han var så otroligt pigg och galen som han nästan aldrig är. Blev bara av och på hela tiden. Fick iallafall ett stopp när jag klantade mig i kombinationen sen lite nerslag.
MSVB bed A:0 A:0 med Korven.
Helgens bästa runda! Fan så fin han var! Helt underbar att rida, lagom pigg och stark och kämpade med mig hela tiden! Och jag red jävligt bra också. Rev tyvärr ett räcke där jag backade av alldeles för mycket, skulle tagit en förhållning sen ridit på, lätt att vara efterklok! Men fan så fin han var annars. Vår bästa MSVB ever!
Söndag:
110 bed A:0 A:0 med Naiomi.
Efteranmälde Naiomi till en 110. Caroline som red henne innan sa att hon fungerar mycket bättre på hack i hoppningen så jag var tvungen att testa det, och det fungerade bättre! Det blev mycket mer jämn rytm och inte alls lika mycket av och på. Dock var hon väldigt stark och inne på banan blev hon piggare än tidigare, kul att tävla! Fick fyra ner, inget att lägga i påskägget direkt men det kändes bra. Hon hoppade fint. Men hon var så stark så jag satt mest och drog hela tiden ända in i hindrena och då kom nerslagen. Annars var hon riktigt fin :)
MSVB bed A:0 med Korven.
Helgens sämsta runda. Har strukit ett streck över den. Hoppade bara två hinder, stoppade ut mig på trean. Fick ett omtramp och ett konstigt hopp på tvåan och sen blev det vingligt till trean så då stannade han, sedan skulle jag ta om det men då satt jag och red typ FEI dressyr mot hindret så då kunde han inte hoppa. Första gången kunde han hoppat om han hade varit snäll men det ville han inte vara nu tyvärr. Men för att se något positivt fick vi några bra språng på framhoppningen och han hoppade ettan bra!
Inga super resultat direkt men ganska bra känsla. Särskilt i första MSVB med Korven. Han känns som en riktig hopponny nu, det är det han ska vara. Han är så grymt fin i hoppningen och blir bara bättre ju högre det är. Vi hade mest otur på söndagen och jag kunde ridit bättre.


Latdag

Har en latdag, har bara sovit och ätit hela dagen haha som en bebis. Är grymt trött efter helgens tävlingar, sju starter totalt gjorde jag och är rikigt nöjd med fyra av dem. Ska försöka hitta bilder nu om någon lägger upp snart :) Och så ska jag snart skriva resultat :)

Blandade resultat

Har varit blandade resultat i helgen. Kommit hem sent varje dag så jag har inte orkat uppdatera. Imorgon startar Naiomi 110 och korven MSVB, återkommer med reusltat då eller på måndag :)

Åskaa

Orkar nog inte skriva något nu, sorry. Kom hem grymt sent från Udden. Fixade allt med Naiomi där, gav henne mat och fixade boxen osv medans mamma fixade allt med sekretariatet. Sedan kollade jag på medans Cheval satte upp butiken på nytt i ett garage på Udden, dem ska ju står där och sälja nu under hela helgen. Roligt! När mamma var klar knoppade hon Prinsessan och sen åkte vi hem. Usch, det har åskat och regnat hela kvällen, inte kul men nu verkar det ha lugnat ner sig. Skönt att det kom nu iallafall, hellre det än någon annan dag i helgen ;)
Nu får ni faktiskt hålla tummarna för mig imorgon! Debut med finaste Naiomi och sen ska Korven få springa fort i LAn! Uppdaterar mer imorgon kväll :)

Perfektion

Ord kan ikke udtrykke, hvor meget Korven betyder♥

Utrustning

Anmäld

Gren: Hoppning
Tävling: Superhelg 22-24/7 2011

Namn: Jakob Ahlquist
Tävlar för: RK Udden
Ponny/häst: Klinteby Collbaz & Naiomi
Kategori: D, storhäst.

Klasser: LA, LA, MSVB & MSVB. 1m & 1m.
Transport: Thule Horseliner.

TILL PONNYN

Schabrak/Vojlock: Marinblått Dyon, Marinblått JW & brunt/beige Equilline.

Luva: Blå Agria, blå HL & brun/beige GG.

Transportskydd: Inga.
Benskydd: Svarta & bruna veredus olympic & young jump.

Boots: Blåa/orangea professionals choice.
Sadel:
Brun Amerigo vega & svart Gold Medal.
Träns:
Brunt Dyon anatomic, svart remont från Lyckås & silvrigt swarowski pannband.

Täcke:
Marinblått skrittregntäcke, Dyon fleecetäcke, Amigo regntäcke m.m.
Grimma: Brun & svart lädergrimma med massa ludd.

TILL MIG SJÄLV

RidbyxorVita CRW.
Tröja: Någon Kingsland. 
Skjorta: Långärmad rutig från selected hommes & Zara.
Kavaj:
Marinblå Animo. 
Jacka: Kingsland bomber & SWEDEN jackan.  
Spö: Silvrigt & blått.

Vantar/Handskar: Svart/vita Roeckl.
Hjälm:
Marinblå Charles owen wellington/ svart Uvex. 
Stövlar: Svartbruna Alex´s Boots eller svarta MH.

Ridstrumpor: KL stövelstrumpor.

Sporrar:
Rullande från Stübben och vanliga ponnysporrar.
Väst:
Blå/svart racesafe.

Orkade inte ta med riktigt allt på bild men detta är det mesta som åker med iallafall :) Köpte förövrigt JW schabraket här om dagen men har inte orkat fota eller säga något, men nu visste ni det.


A good man draws a circle around himself and cares for those within.

Om en timme tar jag bussen till stallet. Det som ska fixas idag är:
  • Rida Korven och kanske Naiomi
  • Smörja och göra rent, träns, skydd, martingal, sadelgjord, skydd, boots, stövlar osv.
  • Packa in allt i sadelskåpet.
  • Fixa mat till hästarna att ha med.
  • Duscha båda hästarna och fläta svansen
  • Raka hovskägg, öron och lite man på båda hästarna.
  • Köra Naiomi till Udden.
  • Mamma ska knoppa Naiomi.
Mer än vad det låter! Tränsen smörjde jag igår men det behövs igen, och skydden är grymt smutsiga! Så det är en del att ta tag i. Dessutom är stallet helt nymålat så man får akta sig från väggarna så man inte bir helt röd haha! Tänkte ta bilder på all packning sedan och visa er. Får se om jag får plats med allt i skåpis, det brukar ikke vara så..
Men vi hörs ikväll!

Dagens ridpass 20/7

Korven fick ett kravlöst pass i skogen. Lika pigg som vanligt!
Naiomi skulle hoppas. Började med att skritta ut ganska länge och sedan galopperade jag henne i paddocken helt kravlöst medans mamma byggde bana. Eftersom vi haft det lite träligt nu så fick allt bli helt kravlöst. Hoppade fram och hoppade sedan bana på 1m/110m. Hon kändes jättefin men det var svårt ibland. Hon är svårare än Korven att hoppa och jag har inte lärt mig riktgt än. Men det är tur att hon är så snäll och positiv så att hon alltid hoppar även fats jag klantar mig. Det är bra tycker jag. Man behöver inte ha en häst som stoppar när man gör fel och lära sig av det, tycker bättre om hästar som alltid hoppar. Det jag måste öva på är att hålla galoppen, rider i en jättebra grundgalopp men den känns seg trots att den är helt rätt så innan hindret trycker jag på en massa och då blir det helt platta hopp. Men, jag har bara haft henne i en månad och inte hoppat så mycket och bara ridit för tränare en gång så allt kan inte sitta perfekt ännu. Dessutom är hon och Korven så olika i ridningen och framför allt hoppningen. Får ta och öva på och göra vårt bästa! Måste traggla med lite dressyr också tycker jag :)

If you say jesus backwards, it sounds like sausage.

Helloooo I'm a bad blogger :(
Har inte orkat uppdatera, men så kan det vara! Inget intressant att skriva ändå förutom att Korven finns ute på annons på hästnet nu! Hoppas att försäljningen går snabbt och att han kommer till ett bra hem :)
Ska ju tävla i helgen som jag sagt tusen gånger, det skulle regna såklart. Skit också! Tänkte mig ett meeting med sooool! Caroline har åkt till Portugal nu, är så avundssjuk! Hon ska dit i 3 månader och jobba och så ska hon vara testryttare på EM också. Hade jag också velat! Men jag får väl förhoppningsvis chansen på storhäst nu. Ska satsa hårt!
Imorgon blir det nog inte mycket update under dagen för jag ska till stallet och bada båda hästarna och packa sadelskåpet så gott det går. Tänkte visa er lite outfits också!

Love's involved with spending time together, but spending time apart, can lead to loving even more.

Älskar rubriken, så fint.
Ska jag kolla på Harry Potter och diska lite, senare ska jag gå till Cheval och sen blir det stallet ikväll :) Ses!

Schabrak efter tvätt

Mycket schabrak nu men det är la kul? ;)
Det är jätteolika hur olika schabrak blir efter tvätt. Har många Hööks schabrak och de flesta har tappat jättemycket form och färg efter tvätt. Tror att jag bara har ett som hållt bra efter jag tvättat det. Det är inte så kul att tävla i schabrak utan passform och som är missfärgade så jag blev jätteglad när jag fick mitt equilline schabrak från Cheval för jag tänkte att dyrare schabrak håller bättre efter tvätt. Men första gången jag tvättade mitt equilline blev jag jättebesviken, det hade krympt lite och satt inte lika bra och så, skit tänkte jag för man vill ju inte betala 700 för schabrak som inte håller i tvätten. Men efter andra och tredje tvätten blev det schabraket som nytt igen! Fick tillbaka sin form och nu känns det och ser ut som det gjorde när jag fick det, jättebra! Mit dyon schabrak var inte lika dyrt men det har hållt jättebra tvätt efter tvätt, samma med mitt exclusiv.
Jag försöker att inte tvätta mina schabrak så ofta, iallafall inte dem som jag använder på tävling. Just för att jag inte vill att de ska tappa form eller färg, oftast har man ju lite dyrare schabrak på tävling också och man vill ju heller inte köpa nya sånna hela tiden bara för att man tvättat sönder dem. Så jag använder bara mina finare schabrak när jag tävlar och ibland hemma, och jag tvättar dem inte alls mycket för det behövs inte om det inte varit lerigt på tävlingen eller smutsig häst osv. Tror jag använde mitt dyon schabrak 7-8 gånger innan jag tvättade det första gången.
Men till ämnet nu då, mina två dressyrschabrak som jag använder hemma är båda från Hööks och nu har dem vart jättesmutsiga och blöta eftersom det varit så regnigt och lerigt senaste veckan så idag har dem blivit tvättade och jag tänkte "fasen nu kommer jag ha två fula och dåliga schabrak att rida i.." men så fel jag hade! Båda såg som nya ut och hade varken tappat färg eller form. Så bra! Så nu är jag glad på mina fina dressyrschabrak.
Det är dessa två schabraken jag har från Hööks, de enda som hållt riktigt bra efter tvätt.
Vilka schabrak tycker ni håller allra bäst efter tvätt? :)

LIFE equals RISK equals ADRENALINE equals AWESOMENESS equals LIFE

Chenare alla guzzar B-)))))
Jag sitter og pratar med Caroline nu om sponsorer. Är kul att höra hur andra hittade sina osv osv.
Mamma är iväg och målar på Udden, she's crazy about fixa till tävlingar haha. Jag orkar ikke skriva nått så seriöst så detta får la bli det enda idag. Har tappat lite blogfeeling känner jag. Vet inte vad jag ska skriva og jag orkar ikke. Men det gör inget för jag gör bara sånt som är kul! Hej hopp!
Ska iallafall välja ut lite bilder att sätta i Korvens annons. Får bli mest hoppbilder för jag har tyvärr inte så många terrängbilder :(
Skulle väääldigt gärna skriva något kul och intressant. Men har noll idéer känns det som. Kommer nog att lägga ut outfits som jag ska ha i helgen och sen ska jag fixa en ny terrängoutfit som jag ska ha nu när jag rider storhäst. Det kanske är av intresse? :) Ska försöka fixa något kul iallafall! Hejdå. Märkte att detta var andra gången jag sa hejdå.

Dagens ridpass 18/7

Korven vilade.
Red dressyr på Naiomi och hon var så arrg! Jättefin i vänstervarv och sen i traven i höger men i galoppen så bestämde hon sig för att det var mycket lättare att galoppera på stället, hon är ju känslig i munnen så jag lättade lite på handen och ökade men då bara sparkar hon en massa. Ston.. Red iallafall hur länge som helst och kämpade hur mycket som helst, fyfan va tjurig hon var och jag också, dock var jag envisare för hon slutade efter ganska lång tid och då var hon helt sjukt fin :D Humör är bra men det kan ju vara jobbigt! Nu har vi iallafall något att öva riktigt mycket på och det känns roligt!

Gästbloggning @ idabarsk.shapemeup.se

Hello peeps! :)
Tänkte börja inlägget med att berätta lite om mig själv, sedan får vi se vad det slutar med. ;)
Mitt namn är då Ida, jag är 13 år och bosätter mig i en villa en bit utanför Kiruna med två hästar, en ponny respektive en stor häst.

Ponnyn, Arbors Puzzel, tävlar jag med i hoppning på LA nivå för tillfället. Hans stamtavla är okänd, då den föregående ägaren hittade honom på en bakgård. Han var grovt övergödd (han gick till och med omkull en gång när dem skulle ta in honom från hagen, han kunde inte bära upp sig själv när han snubblade för att han var så tjock) för att han inte skulle smita ur hagen. (!?) För att göra en hemsk och lång historia kort, nu går han på sommarbete med normalt hull och mår hur bra som helst!

Stor hästen, Renegats, är en unghäst som vi köpte för ungefär ett år sedan, UE. Ramiro Z, och någonstans bakom pappan, Rieslings, finns även Retro. Han har långt kvar i utbildningen, men han är på god väg och superfin! Han är hoppad 1 m uppsuttet och 1,20 lös, och han har kapacitet för mer - bara han fortsätter utvecklas som han har gjort nu. Tanken är att han ska startas till hösten, med tanken att han bara ska få rutin snarare än att han ska leverera.

Mer om min och mina hästars utbildning, med- och motgångar kan ni läsa på min blogg: idabarsk.shapemeup.se

Och för er som kanske har glömt bort vem jag är så får ni en reminder:
Huvorna jag beställde från Höööks med Jakobs namn på, haha. :) Det var mest ett skämt, men jag kommer definitivt använda dem, hahaha.Tänkte ta upp det här med växterna som hästarna är allergiska mot.
Tyvärr ser man alldeles för många hästägare som inte är tillräckligt informerade om vad hästen tål och inte tål.
Hästar ska ha tillgång till en hage som har gräs med hög kvalitet och mycket viktigt är även att hagen är fri från växter som är giftiga för dem. Oftast undviker hästar giftiga växter, men en del växter har en sådan kemisk uppbyggnad att deras lukt ändras så att de blir näst intill oemotståndliga för hästar. Om hagen är omgärdad av buskar bör man även kontrollera så att dessa inte är giftiga eller om de får bär som är giftiga. Lika viktigt är det att ängar där man slår hö inte har några giftiga växter.


ek ek


Ek - ekträd i sig är inte giftiga för hästar, men dem äter gärna barken och ekollon. Det är skadligt i större mängd och kan ge svår kolik.


idegran


Idegran - idegranens bär är mycket skadliga för hästen. Ger kolik, eventuellt fång vid stor mängd.

korsört


Korsört och Stenkorsört - Mycket giftig och kan leda till döden.


odört


Odört - odörten är skadlig för hästens tarmar.


nattskatta

Nattskatta - både blommorna och frukterna är dödliga för hästar, och hela plantan är mycket giftig för hästar.

stånds

Stånds, även vattenstånds - gula blommor som är dödligt giftiga, ofta med ett mycket akut och snabbt dödsförlopp.

smörblomma

Smörblomma - smörblomman är giftig när den äts färsk i större mängd, men inte torkad. Hästar undviker oftast smörblommor så länge betet räcker.


alsikeklöver


Alsikeklöver - ett ämne i denna ört kan reagera med solljuset på hästens hud och ge vätskande sår på hästens ben. Klövern är dock inte giftig för hästen att äta.

Detta var endast ett fåtal av de växter som är giftiga för hästen, men tyvärr hinner jag inte skriva om fler. :(
Men jag får väl hoppas att det har gett er en liten dos mer kunskap om växterna i alla fall och att detta kommer observeras nogrannare i framtiden. :)

Ha det gött!
/Ida

PS. Glöm inte att besöka min blogg, även om uppdateringen är sämre en sämst nu när jag är bortrest, men det kommer in lite inlägg då och då. ;) DS.

IDABARSK.SHAPEMUP.SE
!

Vilket!?

http://www.chevalridsport.se/sv/schabrak/allround/allround-schabrak-coach-med-logga.html
http://www.chevalridsport.se/sv/schabrak/allround/allround-schabrak-jw220-fran-john-whitaker.html
Tänkte köpa ett schabrak nu när jag har pengar.. Men vilket!?

Love's involved with spending time together, but spending time apart, can lead to loving even more.

Halloj mina kära vänner! Som ni kanske ser eller läst så har jag ikke opdateret något igår eller idag. Åkte till min faster och passade hennes hundar igår eftersom hon, Thomaz och pappa var på någon festival. Härligt att tjäna pengar ju!? Iallafall så har jag varit där och i stallet hela dagen och kom hem för ett tag sedan. Har bara kollat på TV och smsat idag och nu pratar jag som vanligt med Caroline som är arg eftersom jag ikke opdateret! Just nu lär hon mig engelsk gramatik och annat som jag behöver lära mig haha, snäll hon är :) Gästbloggade hos henne igår förresten på min fina svenskengelskdanska haha! www.carolineeventing.wordpress.com någon av er som läser hennes blogg? :) Gör det!
I helgen är det som sagt tävling på klubben. Kanske ska skriva ett inlägg om det för det är trots allt den största tävlingen vi anordnar på hela året :) Vår klubb är faktiskt duktiga med att anordna tävlingar! Vi har två fälttävlan om året, två st tvådagars hoppningar för både häst och ponny och sedan Superhelgen som är tredagars med både dressyr och hoppning för ponny och häst och sedan lite andra lokala/reg dressyr och hopp som är endagars :)
Ingen aning om vad jag ska skriva riktigt. Korven är för övrigt officiellt till salu nu! En annons finns ute häääär och snart ska vi lägga ut en till. Bara så ni visste det. Kommer att hålla hans försäljning ganska mycket utanför bloggen. Här får ni ett roligt skämt som jag innte förstår.
Det var Hitler, som var på besøg i sin nybyggede koncentrationslejer, da han ser en lille jødisk pige stå og græde ovre i hjørnet.
- Hitler går hen og spørger:"Goddag lille pige, hvor gammel er du?"
- "Jeg bliver 11 år imorgen" siger pigen
- så siger Hitler: "Nej det gør du ikke!!"
Det var visst två olika skämt. Det undre är jätteroligt hahahhaha.
- Hvad kalder man en jøde, der sidder og roder i et askebæger?- En slægtsforsker.
Fattar noll men lite kul var det säkert!
Nu ska jag äta kladdkaka och kolla på 10 000 BC som jag fick av min snälla faster idag :D

Love is when you will always stand by

Ska iväg på stallfest nu. Har gjort en jättefin kladdkaka som vi ska äta, ni får se bild sen :D Ha en bra kväll för det ska jag :)

Dagens ridpass 15/7

Red Korven i paddocken med gags och han var så fin! Lagom pigg och lagom känslig. Helt underbar! Satte sig på bakbenen så otroligt fint i galoppen. Verkligen en sånhär dag när han är som roligast att rida! Gagset för bli hans nya bett känns det som.
Naiomi fick en promenad på ca 30 min.

Dagens ridpass 14/7

Padocken bestod av lervälling efter flera timmars ösregn och ridhuset var het sjukt halt.. Men jag red iallafall Korven inne i ridhuset och hoppade lite, han var pigg och kändes bra fast han krullade ihop nacken väldigt mycket eftersom jag red på hack. Just nu är han så jobbig i munnen, inga bett funkar riktigt som jag vill, antingen blir det för mycket och för skarpt eller så är han jätte jättestark eller bara helt stum.. Får fortsätta testa olika! Hack fungerar egentligen jättebra men han bara krullar ihop sig om man tar i honom.. Jobbigt de där med bett..
Naiomi fick ett pass i lervällingen för ridhuset var helt åt skogen. Red på volter och kortade och längde mycket, flyttade för skänklarna. Hon var jättefin men stark.

Shopping

Igår innan vi åkte till stallet så gick mamma och jag på lite ärenden. Hon skulle fixa lite saker med superhelgen och så sen gick vi in på Hööks och skulle köpa ett sadelöverdrag och då kom även ett schabrak med :) Ett brunt dressyrschabrak som jag visade igår! Tack mami :D
Detta

If you can dream it – you can do it!

Bloggar mer imorgon, ska sätta på en bra film nu och somna :)
Använder mycket quotes och texter i mina rubriker som ni kanske märkt. Vissa kommer jag på själv och är egentligen bara random ord men många kommer från Into the wild och mest ifrån fina Caroline Regitze Jensen. Hon kommer på jättemånga härliga quotes som verkligen har betydelse och det gillar jag. Hon är verkligen one of a kind, stor förebild för mig.

I think careers are a 20th century invention and I don't want one.

Bara för att man inte satsar på skolan så behöver man inte vara pantad, tvärt om.

Det är vi som vågar tro på våra drömmar och vågar ta chanser och risker i livet som kommer någonstans.

Jag tror det. Vi som sticker ut och inte är och gör som alla andra. - Isabella Nilsson

Detta skrev Isabella Nilsson idag på sin blogg och det gjorde mig glad. För precis så tänker jag. So what om man inte får MVG på provet för det räknas ändå inte in i riktiga livet? Det kommer aldrig hjälpa mig i det livet jag vill leva. Så det så. Säg vad ni vill alla skolfreaks, men det är sant.

Schabrak och lite till

Utrustning!! Innerst inne är jag en riktig utrustningsfreak men jag hatar att skriva om det trots att jag älskar att läsa om det och kolla bilder osv vad olika ryttare har för outfits och kolla på vad de kan förbättra osv. Om jag på något vis skulle skada mig så att jag längre inte kan rida skulle jag lätt vilja bli häststylist och sätta ihop olika outfits till ett ekipage, det är grymt kul!
Har shoppat på migg endel saker på senaste tiden så båda hästarna har utrusting så dem klarar sig. Dock finns det en sak jag verkligen behöver! Hemma schabrak. Jag har ganska många, men de flesta är grymt urtvättade och har tappat all form, visste det kanske inte är så viktigt hemma men mina är typ helt slappa och inte roliga alls enligt mig. Har ett par stycken som jag vill ha kvar men det finns för många som jag aldrig använder eftersom jag inte gillar dem eller att de är för slitna. Så någon dag tänkte jag att jag skulle rensa ut lite för det finns alldeles för många som bara ligger och tar plats. Men när jag gjort mig av med ett par så måste jag ju även köpa några nya, eller hur? Jag har kollat på några från Hööks som jag gillar, behöver verkligen ett till dressyrschabrak att rida i hemma. Har 3 st totalt nu och ett används bara på tävling och jag gillar att byta schabrak ofta så då skulle jag behöva ett nytt. Sedan behöver jag ungefär 2 st allround. Här är några som jag kollat på och gillar:
De två bruna finns i både allround och dressyr så där är jag lite kluven om vilket.. Men Schockemöhlet känns som ett måste att ha.. Grymt fint och den färgen passar mina pollar jättebra :) De andra tre har jag ingen aning om vilket jag vill ha. Alla är jättefina verkligen. Det vita är så fint med den gröna kanten, vitt och grönt är jättefint ihop och jag älskar vita schabrak i alla lägen, det gröna känns väldigt somrigt och härligt men frågan är om jag skulle använda det? Samma sak med det blåa, det är jättefint med blått och den gröna färgen tillsammans men jag har så många blåa schabrak och så känns ändå den kombinationen inte helt rätt till mig. Vad tycker ni?
Är så kluven haha, vill ha något som jag vet att jag verkligen kommer använda. Schockemöhlet vet jag att jag kommer använda och det kan jag tänka mig att tävla i ibland också om jag tar ett allround. Jag får helt enkelt se hur det blir, ska rensa ut bland alla schabrak först och se vad som blir kvar. Men lite nytt vill jag ha, det är roligt!
Sedan har jag gått och kärat ner mig i samshield hjälmarna igen. Så grymt snygga och man kan få dem som man vill! Kommer dock inte köpa någon för dem är gryyyymt dyra! Men otroligt snygga. Har designat en egen som jag skulle vilja ha min här. Såhär vill jag att min ska se ut, sjukt fin.
Caroline har ju en samshield, hon borde skaffa en ny och ge den hon har till mig tycker jag! Dock står det Caroline Regitze Jensen på den men det struntar jag i haha!
En annan grymt fin sak är GPA fracken! Animo har också frackar men hittar inte bild på dem. Både GPAs och Animos är sjukt fina men jag skulle npg helst vilja ha Animos eftersom jag har en sån kavaj redan och är väldigt nöjd med den.
GPA fracken. Sjukt snygg!
Detta blev ett långt inlägg om utrustning men det är väll alltid roligt? ;)

I read somewhere... how important it is in life not necessarily to be strong... but to feel strong You once told me, our fingerprints don't fade from the lives we touch. Is that true for everybody, or is it just poetic bullshit?

Det regnar jättemycket :( Hoppas att det blir lite uppehåll snart iallafall så vi kan åka till stallet. Iofs så är det inte så farligt att rida i regn, det är roligt förutom att lädret blir stelt och fult och all utrustning blir smutsig, och så blir underlaget i paddocken så bra när det har regnat. Hoppas att det snart slutar fast hellre att det regnar rejält denna helgen och inte nästa för då är det Superhelg på Udden!! Tredagars med dressyr och hoppning och annat skoj. Förra året regnade det grymt mycket, vårt tält som mamma och jag skulle sova i nästan flöt runt och allt vi hade med oss var blött.. Haha. Men det gick bra ändå, Korven och jag vann en klass och debuterade LA+5 med ett nedslag och han var grymt fin hela helgen. Hoppas att han är likadan iår igen :) Sedan så ska jag och Naiomi debutera där också!
Imorgon är det stallfest, det är ju alltid kul. Hoppas bara på fint väder :) Vi från "lilla stallet" sitter som vanligt tillsammans och vi ska ha med oss gemensam mats osv osv och jag ska såklart baka kladdkaka :D
Har ingen aning om vad jag ska skriva mera nu. Ska måske skriva ett inlägg till senare :)
Ja, ni ser ju hur det regnade förra året!

Det är tre sekunders regeln som gäller oavsett hur lång tid det har gått

Chenare.
Åhhhhhhhhhh Harry Potter var sååå bra <3 <3 <3 Älskar dem filmerna så nu är det så sorgligt att det inte kommer fler :( :( Men det kanske är bra, för oftast blir sånna här filmer som är olika delar eller så bara dåligare och dåligare men det har inte Harry Potter blivit! Och vilken jävla bra slut dem hade fått till också, helt grymt bra. Stackars Snape ändå, ingen har förstått att han alltid varit så snäll ju  :( :(
Förut idag när jag skulle åka bussen hem från stallet så missade jag den så mamma skulle åka och hämta mig, och snäll som jag är går jag då mot bron så att det ska gå snabbare och hon inte behöver köra lika långt osv, sedan ställer jag mig och väntar när jag gått ganska lång och så ser jag henne komma så då går jag ut mot vägen och vinkar och hon bara gasra förbi haha! Sedan så ringer jag henne men hon hade ju såklart glömt mobilen hemma.. Hahahah efter ett tag kom hon iallafall tillbaka och såg mig. Lite kul att hon bara gasar flrbi sin egna son men så kan det ju bli, hade ju lugnt kunnat göra samma sak men det är lite roligt, tycker jag iallafall..
Jag har såå ont i ryggslutet så nu tänker jag sova. Imorgon ska jag nog hoppa med Naiomi. Vi får see :) Natti!!
ps jag vill ha en samshieldhjälm ds

Dagens ridpass 13/7

Red Korven en studn i paddocken och flyttade mycket för skänkeln.
Naiomi fick hoppa småhinder på volter osv sedan ut och gasa runt i skogen, sjukt kul var det och det går foooort även med henne :D Tur att alla hästar jag haft varit riktigt snabba, älskar fart!

And I cannot wait to leave this place where everyone is playing their own game and everything stays the same

Just nu: Diska, dricka kaffe och kolla på Tjenare Kungen!

Dagens ridpass 12/7

Red ut på Korven och som vanligt var han helt vild, tillslut bara drog han nästan hela vägen till stallet haha. Snart får han börja trimmas lite i paddocken så kanske han lyssnar bättre ;) Men det är kul med piggelin ponny :D
Naiomi fick ju som sagt dressyra idag. Hon var så fin! Ibland väldigt stark och lite dragig men annars helt otroligt mjuk och fin. Samlade sig jättefint i galoppen och 70% av alla övergångar satt som en smäck. Red programmet också och det gick helt ok, är dock svårt att hålla ihop en på de längre sträckorna men har vi har två veckor till på oss att öva :)

I know the streets like the back of my own hand

Chenare amigos vad hittar nu på?
Jag ska snart åka till stallet och rida och så ska prinsessan skos idag också. Måste öva på att rida program med henne så det står på schemat idag! Efter jag varit i stallet så kanske jag och 2 vänner ska gå på marknaden som är på öland idag, fast vi kanske inte hinner beror på när det stänger och när jag är klar i stallet som vanligt haha.
Och imorgon blir det bio! Harry potter :D Skulle gått på allra första nattföreställningen idag men det fanns inga platser kvar när vi skulle boka :( Så det får bli imorgon istället ;)
Haha förlåt för mitt fina emo inlägg igår. Men ibland känns det bara som att ingenting är värt och att man bara suger. När jag kollar tillbaka på det månaderna som har gått av 2011 ser jag bara de dåliga sakerna. Förra året hörde jag nästan alltid "fan va duktig du är" "vilken jävla bra runda du gjorde" osv osv men iår, iallafall det jag ser eller så är det bara "det var väl bra" typ sånt, och nu menar jag efter tävlingar/träningar och så. Resultaten iår har varit 10 ggr sämre samtidigt som jag känner att jag utvecklats. Men man eller iallafall jag måste få höra det från andra också, det hjälper inte att jag känner "fyfan va bra ridet" alla gånger, eller att det bara slår mig ett ridpass eller träning att "va lätt detta känns nu som var så svårt innan". Men det är inget jag får höra längre tyvärr. Innan fick jag alltid grymt mycket beröm enligt mig själv och jag fick veta att jag hade talang osv, men nu då? Har talangen försvunnit eller vad har hänt? Undrar ibland om jag verkligen är så duktig som jag alltid trott och jag vet faktiskt inte. Jag vill höra från andra att jag är duktig, att jag har talang, att jag kan fixa saker och ting och inte bara att jag själv intalar mig det. Jag pikar ingen här, behövde bara förklara eller något. Typ skriva av mig.
Haha en fågel flög in i fönstret medans jag skrev. Nu ska jag göra nått vettigt och bli glad. Hej då!

Äntligen!

Nu har Caroline skaffat blogg. Läs den allehopa så blir världens bästa dansk glad :)
http://carolineeventing.wordpress.com/
http://carolineeventing.wordpress.com/
http://carolineeventing.wordpress.com/
http://carolineeventing.wordpress.com/
http://carolineeventing.wordpress.com/

A good man draws a circle around himself and cares for those within.

Seg dag. Har kollat på två filmer hos faster och gosat med hundarna. Kollade först på roliga Wedding crashers sedan bästa underbara sjukt braiga 10 000 Bc, har aldrig sett den innan och den var grymt fin og bra.
Just nu sitter jag och försöker sy ihop morgondagen samtidigt som jag fantiserar om att flytta till skåne och annat jag vill. Skulle vara underbart att flytta dit, vill bara bbo där vart som helst nästan. Fast helst runt malmö, dagstorp eller flyinge, ingen aning om varför men där vill jag bo. Men ingen i min familj vill :( buhu stackars mig..
Är så deppig nu, ingen aning om varför eller varför jag skrev det men känner bara att det inte går att dra på munnen. Inget speciellt har hänt men det bara känns som en tråkig deppkväll och jag känner mig allmänt misslyckad/dum.
Nu ska jag iallafall äta som jag alltid gör och baka kladdkaka som jag alltid gör för det är det enda jag kan baka och det är inte ens svårt och sen ska jag äta kladdkaka och dricka mitt jävla kaffe och hoppas på en gladare dag imorgon.
Ha det fint. Ursäkta för det mest uppiggande och roande och gladaste inlägget i min blogghistoria typ haha

Dagens ridpass 11/7

Gick jättedåligt att rida Naiomi. Hon var jättepigg och lyssnade ingenting så blev ett jättelångt jobbigt/tråkigt pass på honom och hon blev ganska fin tillslut. Smekmånaden är över som mamma sa. Någon gång måste det ju gå dåligt också faktiskt.

I'll be miles away

Tjaaa sitter hos Felicia nu. Skulle passa hundar hos faster idag och igår och imorgon men jag glömde berätta.. Datorn fungerade inte där heller så jag bloggar lite nu. Idag har jag sooolat en massa sen har jag vart hos pappa och ätit sedan tog jag mopppen hit och jag och Felicia har pratat mest och läst bloggar :) NMet har ju gått sådär nu, grymt många uteslutna och t.om ett dödsfall! Tycker inte det är OK. visst att ett mästerskap inte ska vara enkelt men hur kul är det på en skala när 4 st ponnyer kommer i mål? Då är det för utslagsgivande och svårt. Så ska det vara i hoppningen tycker jag isåfall. När hoppningen går sist ska den vara svårast och det är där ekipagen ska "ramla bort" och absolut inte i terrängen för den ska vara rolig samtidigt som den ska vara lagom svår! Nej där kunde dem faktiskt tänkt över banorna lite mer. Men nog klagat, vi har en svensk ponny som ligger/låg på bronsplats igår, ingen aning om hur det gått i hoppningen idag! Men nuuu ska jag göra nått annat ;) Ses! Varför går det inte att lägga in bilder!?

Terrängen!

Uschj dom ponnyarne hade ett svårt tag i terrängen! Tiu disket, Charlotte felfri på Curly of course :=) fantastisk equipage! Sen var Mai Kaas i mål med hennes två, Benjamin med två stopp men igennom (surprise för mig!) - och sen Stine och Braveheart från Norge var clear. :=) I den 1* häst hade jag ett jättekonstigt ridt. Karry var lixom bara urrrrghhhhgg!!! och språng sååå mycket. Jag hade ingan chans för att kontrollera henne, och sen va hon bara 'NE!!' på 7ern. 3 refuseringar på den, men allså gick nästan 35 ryttare ut, och bara 6 all clear as far as I remember - allså på båda tid och hinder. Nästan ingan med bara ett stopp, många med två och ja - ca alla med tidsfel. Första häst i 2* fallt på huvdet, broke the neck och döda precis på stället. 3:e sista hinder - en svensk ryttare.. RIP, stjärnar.

Dagens ridpass 8/7

Korven fick ridas ut en runda med lite galopp och skritt. Han var grymt pigg! Naiomi fick hoppa i paddocken, lite enkla linjer och så inte spec högt utan ville mest få fina språng. Hon var jättefin och väääldigt pigg och hoppade bra bara jag håller ihop henne och ger mycket eftergift. Hon är lite speciell att hoppa så jag måste lära mig lite bättre :) Red också en 5 åring idag som heter Darling. Hon fungerar inte i verksamheten eftersom hon stegrar med allehopa så jag ska rida henne nu i helgen och försöka få bort det. Red henne igår också och då höll hon på lite men ingenting idag. Kan vara för att jag inte sitter och sågar henne i munnen hela tiden och att jag sparkar på framåt om hon stegrar/försöker stegra medans de andra mest drar ännu mer i munnen som straff.. Men idag var hon alltså snäll, dock är hon ganska störd inne, hon saknar sin flock typ så hon är helt vild haha.

Happiness only real when shared.

Ska äta nu med min kusin och bebis och Johan och mamma såklart. Sen vet jag inte vad vi ska göra, sova eller kolla film eller något :) Idag har det gått bra för dem på NM! En av svenskarna i ponnyklassen ligger 2a, riktigt bra! Och så är en junior 4a har jag för mig! Härligt :D Det gick bra för Caroline också. Som ni säkert förstått så bloggar hon här genom heeeela NM så det blir ju bättre update iallafall, och dessutom är dte alltid kul att följa någon på ett mästerskap och så är det alltid kul med lite danska ;) Men vi hörs senare, har haft en bra dag i stallet jag :)

Dressyyyyr

SÅ har jeg redit dressyren i 'pisøseregnvejr'. jävla vad det var dåligt väder! Men alltså red jag min linje i den 1:e kontragalop fel! Skulle göra en halv 20m volt från R till S, men min var från B till E... feeeel!!! Gick så jävla bra då, 53.7 straff, top 10 placering i mesterskapet so far. Älskar Karry <3 Terrängen i morgion blir spännande.. tycker det är supersvårt, så även Karry har gått 2*, måste jeg virkligen fokusera. Ebba och Mowgli gick 48.91 och är currently no 4! Charlotte och Nice'n'Curly 52.83 - Isabella och Calabash er 2:e äfter danske Josefine med 40.77. Jose är med 38.15. Den har inte slutat, men sådan är det just nu :=) Puss och kram Caroline

Dream Believe Achieve

Idag börjar dressyren på Nordiska Mästerskapen i Danmark. Vet inte hur många svenska ekipage som hara ridit än men jag hoppas att dem gjort grymt bra ifrån sig! Jag hejar på dem! Hade grymt gärna velat vara där, så himla roligt att representera Sverige och bara vara en del av allting där borta! Men det får jag ta igen på storhäst nu, för dit vill jag komma. Jag önska iallafall alla Svenskar lycka till och till Caroline säger jag held og lykke! Hon är den enda som inte är svensk som jag hejar på höhö ;)
Idag vaknade jag ganska tidigt och då har jag kollat på massa roliga klipp och även på Hästpojken, så grymt bra program alla borde se det! Nu äter jag frukost och tittar på Ana Gina show. Senare blir det stallet och sen kanske film osv med Felicia eller ska jag umgås med min kusin som kommer hit.
Blog u later ;)

Dagens ridpass 7/7

Red Naiomi i paddocken och hon var snäll men pigg, gjorde inget ansträngade utan red bara runt och kände på henne. Red ut lite fter och då blev hon mer pigg!
Korven ska börjas sätta igång lite så honom red jag ut en runda i skogen barbacka och med grimma, han var gryymt pigg men snäll! Roligt att sitta på min ponnyplutt igen :D

Shopping på Falsterbo!

Tyckte att mässan iår var både bättre och sämre än förra året. Iår var det mycket fler bra erbjudanden och reor osv medans det var mycket större utbud förra året.
Jag och mamma hittade allt vi skulle ha även fast vi glömde lite som vi kom på när vi kom hem sedan haha typiskt oss. Är lite arg också, hittade asköna Animo ridbyxor i herrmodell för riktigt bra pris men tror ni dem fanns i min size? Nej :( Fanns bara 48 och det är först stort, eller de satt bra i vaden och runt midjan och längden var jättebra men såklart var dem grymt pösiga och stora i låren så det såg jättesjukt ut :(
Jag är iallafall nöjd med mitt shoppande!
Bruna Schockemöhle fleecelindor.
Luddisar

Roeckl handskar. Grymt snygga och sköna!!

Kingsland stövelstrumpor.

Stigbygel plattor från Mountain Horse.

Veredus young jump.

Amigotäcken, ett regntäcke och ett vintertäcke båda med hals.

Dyon gummityglar.

Dyon träns.

Förbygel med martingal från Tolga.

Och idag köpte vi lite annat från Cheval och Hööks!
Stübben sporrar
Benskydd med ludd.

Vi glömde sadelöverdrag men det får vi la ta här hemma någonstans. Men annars så blev det riktigt fina saker jag shoppade, är jättenöjd att jag hittade en förbygel som ser precis ut som tränset också! Förövrigt, Tack min snälla mamma som betalade allt!
Vad tycker ni om dessa sakerna?

Terrängbanan!!

Hey!
Har just nu gått terrängbanan och WOW! Simply that! Väldig sjukt svår tycker jag.. i alla fald min CIC* - har pratat med Lærke (henne vi köpte Karry av - förra EM-silver vinner och väldig meriterad i 3*), och hon tycker att den 2* är supersvår ochså.
Jag tror ochså att dom danska ponnyarne får jättemycket att se till - jag är stonesure på att Mai Kaas och Midnight vill göra det gött. Hoppas att Christine Bugge och Lady vill det samma.
Men! Vad angår Karry och jag, måste jag virklig rida som fan! Jag måste vära superfokuserad för inte att göre dumma fel. Karry kan ju easily - hon var klar till 3* da vi köpta henne. Meeen hon är bestemt inte lätt! Man måste rida korrekt och tänka jättemycket over galop och sånt.
Nu måste jag rida igen! Ha det bra :=)
Puss och kram
Caroline

Nordisk!

Hallo!
Caroline här :=)
Jadå, det är ju lite vanskelit att blogga för Jakob (1: har inte permission hehehehe).. men här är inget jävla wifi, så kan inte skicka ngt från min data. Så jag måste blogga från min iPhone - och blogg.se funger inte jävla gött sådan, haha
Men altså! Vi kom i går typ kl 18.30, fik pakket Karry och hennes sager ut, sen satte vi upp The Palace (vores telt eftersam vi köpte Karry istället för en lastbil haha). Sen skulle jeg rida min prinsessa en sväng i skogen med Simone Vinther (YR), men först skulle vi ju sätta upp danske flag :=D jag ville gerne lägga upp bilder, men det kan jag inte herfrån :=( Har dem på facebook då, så där kan ni se dem (och min sötnos<3)
Sen red vi! En väääldig lång tur runnt om Bernstorff Slot - uuuuh det är sååå jävla flott! Da vi kom till stallet igen fannt vi ut av, att man inte må ride där. Hmm.
Men det blev väldig sent.. Aftonsmat klockan 00.48 i The Palace med Lotta Välimäki från Finland <3 TOASTS!!!
Min mamma måste åke till stallet hemma och ta City med til Helsingborg för att bli mätat, så hun åkte typ kl 5.
Hade en date med Lotta kl 8 i stallet, så där fixade vi Rocky och Karry med mat, vatten, hö och sån ting.
Sen kl typ 9.30 red jag lite dressyr, och hon var FANTASTISK :=) yaaay!!
Nu är jag i bilen påväg mot terrängbanan! Hurraaaa!
Puss och kram
Caroline
Lägger in en bild på Karrys box under nordisk /Jakob. Flaggor ska det va!

The core of mans' spirit comes from new experiences.

Kom hem igår seeeent på natten, kollade en film sedan somnade jag :) Sov hela vägen hem också som vanligt.
Igår när vi körde från mina kusiner så var det kö ända från motorvägen, men jag och mamma tog oss in lite fint i kön trots att en idiot inte ville släppa in oss, got your car number bara så du vet bitch! Hhahahah.. Vi kom iallafall fram och så kollade jag på ponnyhoppningen lite själv medans mamma parkerade bilen. Riktigt duktiga ponnyryttare där, den finaste ponnyn var den som var först men just nu kommmer jag inte ihåg vad den hette. Men fin var den!
Efter det kollade vi på lite dressyr och sen på amatörhoppningen. Sedan åt jag lunch samtidigt som jag kollade på ponnydressyren. Fasen vilka fina ponnys det fanns och Sofia Matteoni var en grymt värdig vinnare, så otoroligt bra och snyggt ridet och küren var så grymt bra ihopsatt! Sedan kollade mamma och jag på huntingen och efter det gick vi på mässan lite och innan vi åkte hem så fikade vi med Carro och Terese, Naimois förra ägare, och gick lite på mässan med dem. Dem är så snälla :D
Idag ska jag inte göra så mycket, rida Naiomi, kanske rida Korven sedan ska jag och mamma till Cheval och köpa de vi inte hittade på mässan. Roligt roligt :) Visar mina fina inköp senare :)

KA' DU SIGE HVIDKÅL?

På Jakobs opfordring poster jeg nu et blogindlæg på mit overdådige svensk ...

JAhaaaaaaaaaaaaaaa! Jeg måste börja packa lite, eftersam vi åker till stallet nu. Måste ha ngt dressyrträning igen innan Nordisk - Karry va liksam väldig spändt och ufokuserad i går.
Men altså har jeg inte riktigt ngt tid til at skicka ett långt inlägg nu - Nordisk venter!
Vi åker ner Bernstorffparken omkring lunch, och sen måste vi ta till Helsingborg i morgon med City og slutm¨åta honom, så han kan komma tävla med Ida, som har köpt Free.
Ska bli gött!

Ngn av er der kommer åt Nordisk, eller är alla som Jakob och åker ner Falsterboooooo? :=(

Puss Caroline.


Multistar Scan och jag til DM 2009


Like it's the end of the world

Är hos min kusin och vi kollar på TV. Har haft en bra dag i falsterbo med härlig shopping och så. Har sett fina men tjocka dressyrponnisar och halvtråkiga 6 åringar. Imorgon är det ponnydressyr och ponnyhoppning och självklart hunting som jag ska kolla på! Ska köpa lite fler saker också, är jättenöjd med inköpen idag. Prinsessan kommer bli så glad tror jag haha :) Tycker ni det är kul att Caroline bloggar åt mig? Det tycker jag, hon är så rolig! Dock är det roligare när hon skriver på sin fantastiska svenska haha, men danska är ju också härligt :D Nu ska jag sova snart tror jag, lång dag imorgon men ska träffa roliga människor då igen. Stötte på Sofia Genne idag på Skara och hon var jättesöt och jättetrevlig. Mysan ville tydligen ha vattenkrig någon dag också men det hoppar jag över haha, fattar inte varför Linda och Cattis skulle lura i henne något sånt!
Men godnatt på er nu finisar :)

Does eventing equal insanity?

Jeg vil blogge om noget fornuftigt her til aften, da vi tager af sted til Nordisk i morgen og jeg derfor ikke får skrevet noget sindsoprivende der.

Da jeg kan forstå, at dansk for en svensker er ganske svært (jeg forstår udmærket svensk), vil jeg fortsætte på engelsk.


Is eventing insane?
It's a sport among the most dangerous in the world - riding as it is and especially eventing.

So is eventing insane as well as dressage may be completely sane? Or is a ride in the paddock just as dangerous as a cross country fence?

I believe that whatever you might do in life will - in some way - be dangerous. Every little thing can cause serious damages on you or someone else. As I see it the thing is how you are prepared for the challenge. Some riding accidents are just exactly that: accidents! This February a Danish horse - one of the few really nice eventing horses we have here - lost its life in Portugal. Both rider and horse were very experienced, but in an a-tempo combination, the horse tried to jump the two fences as an oxer. This caused fatal consequences - the horse (who was about to win the CIC2*) broke a frontleg and couldn't be saved.

In America one of their National Dressage Team Riders went to the paddock to walk a horse. It fell over its own legs and BAM, right upon her, so she broke her neck. I can't remember if she died or ended in coma.

My point is:
Accidents happen - all the time. In all disciplines and in all sports.
But insanity is when you go into something you are not ready for. In eventing: if you or your horse don't have the courage, the training, the shape, the condition or just aren't ready for the task..


Eventing is not insane. Riders can be insane.


Gæsteblogging fra Danmark!

Hej søde svenskere <3

Denne gang vil jeg IKKE forsøge mig på mit haltende svensk, da jeg fik nogle kommentarer med på vejen sidste gang. Det var åbenbart ikke så "himmelsk underbart", som jeg troede. (knoldesparkere)

www.caroline-eventing.dk

Kys Caroline.


Whatever you do in life will be insignificant, but it's very important that you do it. Because nobody else will. Like when someone comes into your life and half of you says you're nowhere near ready, but the other half says: make her yours forever

Nu åker vi, kanske kan uppdatera lite från kusinerna annars har jag en rolig gästbloggare! Ses kanske i Falsterbo :)

Prinsessan

Här kommer ett par fler bilder. Min överhettade dator aka gaylord vägrar ju att samarbeta. Den avbryter typ alla bilder som skickas som fick bara endel nu.
Och kollar ner gör jag såklart på typ alla.. Måste arbeta med blicken! Men visst är hon fin!?

Naiomi!

Här kommer en bild på prinsessan! Fler på ingång!

Dagens ridpass 4/7

Red dressyr i paddocken på Naiomibus. Hon var fin men ganska trött och lite sur ibland. I slutet var hon helt amazing i galoppen, satte sig jättebra på bak och det gungade som fasen, grymt fin. Red på mycket volter idag och övade på rakställning och det fungerade super. Hon är så fin!

jeg er næsten fuldlært dansk nu jo

Tjaaaaa. Har varit i stallet innan, känt mig lite sjukt dag faktiskt! Tänkte sätta fingrana i halsen och spy ut bakterierna men jag vågade inte haha..
Just nu sitter jag och smsar och dricker kaffe och skriver med lite människor :) Ska alldeles snart duscha och sedan ska jag packa lite kläder, ingen aning om vvad jag vill ha på mig där nere så tar med mig ganska mycket tror jag. Vill ni se vad jag ska ta med? Vi åker imorgon på morgonen och anländer till falsterbo runt 10 tiden på förmiddagen. Kommer såklart som vanligt sova heeeela vägen ner, stackars mamma! Hon får alltid ha en snarkande Jakob bredvis sig när hon kör bil haha. Är som ett barn.. Ingen aning om vad vi kollar på imorgon faktiskt, lite av varje. Ska gå runt och kolla erbjudanden iallafall och kolla speciellt på träns i alla former nästan.
Just nu pratar jag med en galen dansk (Caroline) som är arg på mig för att jag inte kommer til nordisk. Valde ju att avstå från NM men det har jag kanske inte skrivit här? Nu har jag det iallafall. Sa åt henne att komma till falsterbo på tisdag men fick inget svar på det, bara att tisdag betyder kissdag på danska om man översätter rakt av haha lite skoj! Eftersom danmark inte har någon monki affär och jag har det ganska nära mig här i Kalmar så tycker hon att jag ska købe kläder därifrån till henne. Får allt se hur det blir med den saken ;)
Denna ville hon ha. Sedan är hon galen i skor..
Sååå nu ska jag duscha och sooova. Slänger in något mer inlägg :) see you! Btw, var inte rädda för att hälsa på mig i falsterbo, blir bara glad :)

You take me to the greener grass, I hope this love forever last.

Måste bara clear lite things up här. Vissa av er är arga på mig över att jag inte skrivit något inlägg eller liknande om Chaboukie. Vet egentligen inte varför jag inte gjort det, finner inte ord att säga helt enkelt. Det var en hemskt tragisk olycka och det var så sjukt grymt hemskt synd att det skulle hända just Johanna och Chaboukie som utan tvekan är en av Sveriges finaste ponnyer.♥
En sak måste jag dock fråga er som varit så arga över detta, kallat mig för världens dåligaste vän osv. Hur fan vet ni att jag inte sagt ett ord om detta till Johanna? Har ni kollat igenom mina sms och kollat mina msn konversationer så ni verkligen vet till 100% att jag inte brytt mig ett skit om detta!? Det är väl för fan klart att jag visar omtanke till Johanna när något sådant händer, vi är ju liksom vänner!! Skäms på er.
Chaboukie och Korven efter två bra rundor i LA på Ölandshoppet detta året.
R.I.P fina och bästa fläckis♥

Who thought that we would be a part of something so special.

Jag älskar dig mest♥

Now for the freakshowdown,an hollow end Came to see me break down for what it´s worth. Now for the last words we never said, i´m losing my voice in this fearful fight

Oj oj oj. Satt på grooveshark och sökte efter musik och då kom tanken upp att jag skulle söka på Chemical Vocation som var mitt favoritband för 2-3 år sedan. Hittade också mina favoritlåtar som jag började lyssna på och jag fick fan tårar i ögonen haha. Vissa är riktigt fina om man lyssnar på texten och så kom alla minnen upp från min emo tid, fasen va kul det var då! När jag Felicia och Linnéa var helt crazy..
Kommer aldrig glömma den tiden helt underbar. Det bästa var nog Panic and Action tour 2009. Det är bolaget som Chemical Vocation spelar för eller så. Den 3 april stog vi och köade utanför Monokrom för att se vårt favoritband och det var helt sjukt där inne! Vi stog nästan uppepå scenen för det var så packat med folk, träffade massor av nya människor. Vi stannade kvar jättelänge och fick plektrum och trumpinnar och så från dem som spelar i Chemical Vocation!! Det var helt sjukt hur lyckliga vi var, kramade sångaren Pierre och retade honom och var precis som vi var haha, sedan tog vi planscher som satt där och min sån sitter på mitt rum som ett härligt minne av den tiden, åhh det var så grymt roligt. Men den tiden är över nu. Vi har glidit isär lite förutom jag och Felicia som fortf är bästa vänner och kommer fortsätta vara det, men nu är vi nästan vuxna istället och måste bete oss mer som det känns det som. Den tiden kommer nog aldrig tillbaka, men det känns skönt för det hade aldrig blivit likadant igen. Barar att kolla tillbaka på alla grymma minnen.
Jag på den tiden, haha helt sjukt fan. Fast lite söt ändå, tss.

We can sweep the floors like a hurricane

Dåligt väder idag=sura miner! Hatar när det är mulet och småregnit osv. Blä.
Har suttit vid datorn och varit i stallet, inget mera typ. Jag är helt grymt trött nu! Tänker sätta mig på mitt rum med film, kaffe och kladdkaka tror jag. Härligt! Önskar att jag hade någon vacker person att dela det med bara, hade varit underbart.
Hoppas också att min beloved Felicia loggar in på msn så hon kan skicka bilderna från igår på mig, för det vill ni va!? Imorgon ska jag vara hos tandläkaren kl 8 och spänna tandställningen. Otroligt roligt att gå upp så tidigt för en sån sak! Efter det hoppas jag på fint väder så kanske jag går ut en runda också. Självklart måste jag packa också, kläder och så till falsterbo. Grymt! Åker mest dit för shoppingen som sagt men också föratt kolla på Mats och Comet och såklart huntingen :) Kommer bli två härliga dagar! Ska bo hos min kusin som bor en bit från falsterbo och det kommer säkert vara jättemysigt :) Hade gärnat stannat ett par dagar till och sedan åkt till Danmark och roat mig men hur kul är det helt ensam liksom!?
Nu ska jag sluta babbla och så ska jag leta upp en bra film. Hörs!

Dagens ridpass 3/7

Red ut en runda och galopperade på Naiomi. Hon var helt sjukt pigg i början, trodde hon skulle vara trött idag men det var hon inte! Hon gick bra men det var ju inget krävande precis, bara massa galopp framåt :D

Världens skönaste läsare!

Har en riktig rolig läsare ska ni veta haha! Ska berätta för er nu!
Ni har ju säkert sett min luva som det står "Korven" på, och iår gav jag ju även en likadan till Johanna Grant på hennes födelsedag men med texten "Köttbullen" som hon skulle ha till finaste Chaboukie. Gav den mest på skoj eftersom vi hade skämtat om det tidigare och så. Sedan nu när vi var på Ölandshoppet och tävlade så hade vi ju dem huvorna på i en klass. Tror det var då Ida skrev till mig på fb och sa något om att dem var coola och så och att hon också skulle göra sånna och hon sa även att hon skulle göra en med mitt namn på. Trodde verkligen att hon skojade tills jag nu fick bildbevis på fb haha! Hon har verkligen broderat en luva med mitt namn, lite kul tycker jag! Grymt härlig tjej :D
Så grym!!!!! Synd bara att Hööks stavade med c istället, men skitsamma lite. Haha kan inte sluta skratta, blir så glad på något vis!
Här är finaste Korven och finaste Köttbullen i sina huvor<3
www.idabarsk.shapemeup.se !!!!!!!

kan du sige hvidkål

Imorgon, (eller idag?) ska jag blogga lite mera. Har inte orkat idag pga värmen haha! Synd och skam ;) Vi hörs!
Man måste kunna banan!

Dagens ridpass 2/7

Red dressyr i paddocken, kortade mycket och böjde mycket och jobbade med att kuna rakställa efter volter och hörn. Hon kändes fin men ibland blev hon lite för pigg och okoncentrerad men den mesta tiden fin och samarbetsvillig. Red med rullande sporrar och spö idag och det funkade bra, hon tjurade inget mot sporrarna nu när jag red med rullande och det har hon gjort innan när jag ridit med vanliga. Så det blir till att köpa sånna! Felicia var med och tog bilder som ni snart ska få se :)

Sadlar

Idag testade vi ju sadlar på prinsessan. Vi höll på i nästan tre timmar så hon blev grymt trött av all ridning haha. Testade många sadlar med lite paddar och grejer och tillslut så hittade vi två st bra som låg bra och var sköna och så. Hon hade väldigt svårt sadelläge eftersom hon har litet utrymme någonstans där under sadeln som gör att hennes djupaste punkt sitter väldigt långt fram så hon skjuter fram nästan alla sadlar. Korvens sadel har legat ganska bra men den skjuter hon massor åt sidan så den klämmer på ryggraden. Men efter mycket letande hit och dit så hittade vi två stycken!
Det blev en Amerigo vega hoppsadel och en Prestige hippos dressyrsadel. Har för mig det var en hippia något på H var det iallafall! Båda var begagnade men i nyskick. Hoppsadeln var jättebra för den gav mig mycket plats när jag hade mina korta terrängläder och jag fick mycket bättre sits i den, samma med dressyrsadeln. Och det viktigaste av allt så passade dem på Naiomi också. Skönt att hon har två egna sadlar nu som är bra och att det gick fort. Skönt med begagnat också så slipper man rida in och man får hem dem direkt och behöver inte vänta x antal veckor på att sadeln ska sys upp osv. Bilder orkade jag inte ta några idag men båda sadlarna blev i rätt färg iallafall, hoppsadeln är mörkbrun och dressyrsadeln svart precis som jag ville ;)
Där har ni dem!

Dagens ridpass 1/7

Korven vilade. Han har lite sommarlov nu det är därför jag inte rider honom!
Naiomi blev riden när vi provade sadlar. Red runt på volter och grejade för att prova sadlarna. Tog något språng också och hon kändes fin!

Shopping falsterbo

Här kommer liten shoppinglista till Falsterbo. Nu när jag har ny häst och dessutom har hittat sadlar så blir det lite saker :) Det viktigaste är iallafall brunt träns, tyglar och bakskydd. Det behöver inte vara precis de sakerna som är på bilderna. Det jag ska kolla på är iallafall:
Hoppträns till Naiomi, det ska vara brunt med guldspännen det är kraven.
Tyglar som matchar tränset.
Ev. förbygel med martingal.
Bakskydd från veredus, antingen young jump eller de vanliga.
Handskar, lutar mest åt KL just nu Roeckl har grymt dålig kvalitét.
Sporrar som är mjuka, helst färgade.
Schabrak som passar Agria luvan.
Bruna lindor.
Blir la säkert något impulsköp också, får se!

Lead my to the truth and I will follow you with my whole lif

Nuu har Sandra, Johan , mormor och lilla Minna åkte hem! Vi vart ute och åt på en resturang och sedan fikade vi här hemma, mysigt och Minna var ju bara föööör söt :) Får träffa dem igen på måndag kväll eller tisdag för vi ska på hos dem när vi är i falsterbo eftersom dem bor i skåne :)
Jag här trött nu så jag ska la snart sova lite. Imorgon ska jag inte göra något speciellt utom att vara i stallet och Felicia ska med dit och fota tror jag, roligt!
Blog u later :D

Love it will not betray you, dismay or enslave you, It will set you free

Bloggar senare. Ska ut med min kusin och hennes man och deras lilla bebis och äta nu! Jättelänge sedan jag träffade dem och har aldrig träffat lilla Minna så det ska bli kul :) Hade sadelprovare ute idag och vi köpte 2 sadlar, perfekt! Men som sagt ingen tid att förlora eller något, ska fixa håret nu heejs :D

Visste ni att?

Dyon the difference finns som kandarträns! Det visste inte jag förän jag såg det på Dyons hemsida!
Vad tycker ni? Själv tycker jag att det gör sig bättre som hoppträns! Men vissa hopphästar har ju kandar så då kan ju detta vara en bra lösning om man vill ha ett the difference träns. Jag älskar alla Dyons produkter, otroligt snygga och bra dessutom. Enda minuset är priset, nästan 4000 för ett träns tycker jag är ganska mycket! Men ska det va så ska det va eller ;)

RSS 2.0