LIFE equals RISK equals ADRENALINE equals AWESOMENESS equals LIFE

Orkade inte uppdatera varken igår eller idag. Så kan det vara! Har bara chillat idag i värmen, och sovit en massa. Tränade ju vid 8 idag på morgonen så hade lite att ta igen höhö. Nu ska jag väll ta och baka kladdkaka och kolla på film :)
Kom på att det är falsterbo nästa vecka! Jag ska dit Tisdag-Onsdag, måste kolla på min tränare som rider någon unghäst och så är huntingen ett måste! Har alltid åkt i slutet av veckan tidigare år men iår valde vi att åka tidigt dels för att vi ville se unghästarna och huntingen och dels för att fler vi kännes ska dit då. Kommer att lägga upp en liten shoppinglista till mässan ikväll eller imorgon! Förra året köpte jag många härliga saker :)
ses!

Dagens ridpass 30/6

Korven vilade.
Vi åkte med Naiomi till Udden där jag terrängtränade med Linda! Vi hoppade olika hinder och någon kombination och sedan 90 banan. Det gick jättebra! Naiomi var pigg men kontrollerbar! Fixade FT-kortet för storhäst också och det var ju skönt :) Måste öva på när jag galopperar henne att hon inte får bli för framtung för då blir det dåliga språng i terrängen, sedan måste jag korta lädrena ännu mer och flytta bak tyngdpunkten, mycket att tänka på! Hon stoppade en gång på coffin när hon blev jätteframtung och jag nästan trillade av, och efter det var hon lite arg men på tredje försöket hoppade hon den glatt och  resten av banan också! Hon har jättehärlig inställning i terrängen annars, öronen framåt hela tiden och bjuder helt själv, gör kul!

Dagens ridpass 29/6

Korven red ut lite lugnt i skogen.
Naiomi hopptränade för Mats för första gången. Han tyckte att hon var fin och passade mig perfekt. Vi red på lite böjda linjer med volter emellan hindrena och övade på att få henne att hoppa av nära så att hon stärker sig mycket och inte blir flack. Det gick jättebra! Var ju bara andra gången jag hoppade henne så jag är jättenöjd, det är fortfarande svårt med avstånd och så tycker jag men det kommer med tiden. Har trots allt inte hoppat storhäst alltför många gånger. Naiomi skötte sig jättebra och det var jätteroligt :)

Frågor och svar

Känner att jag är alldeles för dålig på att svar på kommentarer och liknande, förlåt för det ska försöka bli bättre :)
hur hög är hon? :)
Svar: Hon är 165 cm :)
vaaart har du köpt huvan som korven har på terrängbilden? vilket märke? sjukt snygg!
Svar: Det är en HL equipment luva som jag köpte i HLs monter på GHS :)
Vad har hon för hjälm? (: 
måste veta? (A) 
DU ÄR BÄST JAKOB :D<333
Svar: Hon har en samshieldhjälm, kommer att säljas på falsterbo vet jag. Vet inget speciellt ställe där dem säljs :)
Shit jobbigt att sälja men man gör det rätt ändå på något vis. Stort lycka till att och tror säkert du finner ett konom hem till honom^^!

Toppen fin blogg föresten.

Tänkte på en sak du bor på Ölnad?
Vet du något ställe där som på sommaren hyr ut sommar hagar(bete) eller boxar.
Har tänkt att nästa sommar ta mig ner dit och stanna en måndag och möjligen tävla där omkring.
Vore super snällt av dig om du har tid att svara:)!

Mvh.Elina
Svar: Tack! Jo det är jobbigt men jag tycker dte känns bra, ska se till att han får ett bra hem :) Jag bor oftast i Kalmar med hästarna står på Öland, ingen aning om något ställe som har sommarbete eller liknande tyvärr!


Dagens ridpass 28/6

Korven hopptränades av en tjej hos Mats, hon som provred förra veckan.
Red Naiomi i paddocken och hon kändes fin, galopperade lite ute sen och skrittade en långrunda.

Whatever you do in life will be insignificant, but it's very important that you do it. Because nobody else will. Like when someone comes into your life and half of you says you're nowhere near ready, but the other half says: make her yours forever

Vad hände med bloggningen nu då? Så går det om man är impulsiv och typ "yeah inatt sover jag hos rebbi istället och stannar där hela tiden"
Men det har varit kul! Igår var vi i hamnen och åt glass och hon åkte på sin älskade longboard och idag har hon jobbat och jag har varit i stallet ganska mycket och sen har vi ätit jordgubbar :) Sedan åkte jag och Felicia till färjestaden och träffade Ebba och så åkte vi till Kalmar för att Felicia skulle sola solarie, sedan kom Rebbi och Hedda dit och vi gick och åt pizza och hade det jättetrevligt innan vi drog oss hem till mig och gjorde kladdkaksdeg som jag äter nu, grymt att vara med mina härliga vänner och bara göra saker helt impulsivt :)
Naiomi har fått ny sko idag, hon tappade en i söndags när jag red så därför hittade vi ingen sadel igår vilket jag glömt säga.. Iallafall så var hon jätteöm så jag kunde inte rida något vidare så vi valde att ta sadelutprovningen på fredag istället eftersom jag måste kunna rida ordentligt när vi provar :) Men idag fick hon alltså sin nya sko och han var snäll att sko, for runt lite men annars snäll. Sedan fixade han Mayas ena baksko och sedan blev lilla Prinsen aka Korven skodd och han är verkligen en ängel att sko och har alltid varit! Duktiga ponny!
Nuu vet jag inte vad jag ska göra! Juste skulle säga att imorgon ska jag träna Naiomi för Mats och på torsdag ska jag träna terräng med henne för Linda och ta kortet för storhäst, roligt roligt!
Hörs la senare, har inte planerat fler impulsåkaiväg saker föt tillfället ;)
Perfect!

You're my land ahoy

Snart ska jag till Cheval och hämta en sadel och sedan ska jag ta bussen till stallet och fixa lite och vid 5 kommer en sadelutprovare och provar ut sadlar till Naiomi. Får se vad det blir :)
Uppdaterar mer senare.
Bilder från Trossnäs på finaste Korven!
Bilder från igår på prinsessan Naiomi!
När vi fixade hennes försäkring så fick vi en Agria luva så den fick hon ha på sig! Visst är hon fin? :)

Dagens ridpass 26/6

Korven vilade.
Red Naiomi och han ver helt vild! Hon har ju vilat hela helgen eftersom vi var i Trossnäs så hon var piggelin kan man säga! Började med att galoppera henne ett tag i båda varven så hon lugnade ner sig och efter det red jag mycket volter och serpentiner i olika tempon. Hittade knapparna på henne och hon var så grymt fin! Riktigt roligt var det att känna att det bara stämde allt jag gjorde. Kändes som att vi var ett team nu när jag visste hur jag skulle rida, så roligt! När jag ridit klart i paddocken red jag ut och galopperade lite, hon tyckte det var jättekul och vi hoppade över en stock och lite pinnar som fanns i skogen haha det var roligt tycket vi båda :)

Dagens ridpass 23/6

  1. På vägen till Trossnäs stannade vi ju hos Sissi Lilja i mantorp och tränade dressyr. Det gick jättebra! Vi red mycket på volter och fick honom riktigt genomriden och sen red jag programmet för Sissi och det gick bra. Korven var riktigt fin! Får inte bort den där ettan i början av inlägget så ni får leva med den!

Trossnäs FRK Midsommarhelgen

Nu äntligen kommer det lite resultat! Var helt slut igår eftersom vi kom hem 03:00 am så jag orkade inte uppdatera. Det var en trevlig helg, hade en härlig midsommar med Lydia, Mysan, mamma och Lotta och vi grillade och sen lekte vi vid lekparken som fanns på Färjestads travet där hästarna stog och vi bodde, haha fasen va roligt det är med klätterställningar. Men nun får vi snacka lite resultat istället!
Dressyr:
Han kändes seeeeg på framridningen, la över tungan ganska mycket och var allmänt tråkigt. Tänkte bara fan också det kommer gå skit nu. Men sen när vi hade ridit runt banan och fick startsignal och gick in så tände han till och det blev en jävla fart! Han var gör pigg hela programmet och längde ur varje hörn och det var skitkul att rida honom! Helt annan häst, precis som han ska vara när han är så bra som möjligt! Några missar blev det dock, gjorde halten lite för sent, dåligt med ben i galoppvolterna så han blev lite ostadig men annars kändes han riktigt bra, längde jättefint i traven också. Nu kommer jag inte ihåg vad domaren skrev och så men hon tyckte att han var lite kort i steget i traven men det vet vi ju. Fick 64% och landade då på 52 straff och det var jag nöjd med!
Hoppning:
Han kändes bra när jag hoppade fram och lyssnade på mig och var lagom piggelin. På banan kändes han likadan och vi kom runt med ett nerslag. Kom lite stort in på kombinationen så jag backade av för mycket så vi rev a hindret där. Men resten var bra! Han höll på att stoppa på sista oxern som det låg en stock under men jag tryckte till så han hoppade iallafall.
Terräng:
Han var pigg som bara den när jag galopperade fram och hoppade fram! När vi startat kändes han också väldigt bra, mycket bättre än sist jag red 1* så det var ju bra! Han stoppade dock 4 gånger.. Skitstopp, det första var på 3an som var en upphöjd stock ungefär, vi kom lite stort in och då tyckte väll han att man kunde stanna istället. Det andra var på vattnet och det var mitt fel för vi kom alldeles för stort in, tredje och fjärde stoppen var först på en trakhenergrav som han bara tittade på sedan en stock där han tjurade. Jag blev utesluten men fullföljde ändå banan! Var nöjd ändå får på vissa hinder tog han tag i allt själv och han hoppade coffin utan problem och dem har han varit rädd för tidigare. Så lite positivt fick vi ut av det ändå! Han har ju inte gått så mycket och behöver rutinen på andra banor, hemma hoppar han ju allt men där han han ju varit 1000 gånger också. När rutinen kommer tror jag att nollorna också kommer. Bara att fortsätta kämpa!
Måste hissa en sak också, framhoppningen till terrängen var jättebra! Hela terrrängen gick ju i en skog så man red fram på en slinga och hoppade fram på tre hinder som stog på rad och det var jättebra för då fick man lite flyt. På andra ställen är framhoppningen i en paddock eller liknande så man måste bromsa nästan direkt efter men här kunde man galoppera på och hoppa hinder på rad. Jättebra!

I read somewhere... how important it is in life not necessarily to be strong... but to feel strong You once told me, our fingerprints don't fade from the lives we touch. Is that true for everybody, or is it just poetic bullshit?

Bloggningen är inte jättebra just nu, och jjag har ännu inte skrivit om borstarna dåligt av mig!!
Kan jag skylla på att jag helt enkelt inte haft tid? Ja. I princip alla dagar denna vecka har det varit mycket, i måndags skulle ju mycket saker inhandlas och Naiomi skulle komma osv, i tisdags skulle jag bort på kvällen och förmiddaggen spenderades i stallet, idag har det varit provridning och sen har Naiomi släppts på bete och det kräver lite! Det gick iallafall bra att släppa ihop, hon kom ju in som ny i flocken men allt gick fint. Hon skrek lite och sen var det inte mer med det.
Nu i tre dagar kommer det att bli tomt på bloggen. Får se om jag kan fråga om någon vill gästblogga lite. Jag ska nämligen på tävling!! Vi ska åka ända till Karlstad och tävla fälttävlan ;) Sista EM-kvalet! Dock går det i 2* och jag rider ju 1* men ändå. Jag startar inte förän vid 3 på fredag då tävlingen börjar men vi åker ändå imorgon på morgonen eftersom att jag ska stanna i Mantorp och träna lite dressyr för Sissi Lilja, roligt roligt! Har tränat lite för henne tidigare och hon är jättebra, särskilt på att ta fram det finaste ur ett ekipage. Sedan skulle vi även fixa Naiomis försäkring där, Sissi har ju hand om Agria lite och när man köper måste man ju fixa något med försäkring och grejer så det fixar vi med Sissi! Får ju även rabatt eftersom jag rider i landslaget!
Midsommar kommer som ni säkert förstår även att firas i Karlstad, ingen fest dock haha. Men det blir mysigt och kul ändå, mamma och jag ska grilla med Lydia, Mysan och deras mamma Lotta så lite firande blir det ändå! Det är roligt att vara med dem på tävlingar. Alltid är det något i farten när lilla Mysan är med iallafall! Ska bli en rolig helg och jag vill slå dressyrrekord! :D Korven och jag fixar det!
Det är ett par stycken som undrat om jag ska sälja Korven nu när vi skaffat stor häst. Svaret är JA. Jag kommer inte att rida honom ponnytiden ut eller detta året ut. Kan också säga att ja, han är till salu men det kommer jag hålla lagom mycket utanför bloggen. Det känns tråkigt att sälja helt klart, men jag ska hitta ett perfekt hem där han får ha det roligt och då är jag nöjd. Känns bättre nu för jag själv har tagit beslutet helt och hållet och verklugen tänkt. Men självklart så kommer det bli jobbigare den dagen som vi lämnar honom i hans nya hem. Men det tar vi då! Fina killen <3
Bloggar lite imorgon på morgonen. Ska se om jag kan ragga upp någon gästbloggare. Tyvärr blir det ingen favorit i repris med danske Caroline Regitze Jensen eftersom hon är i Belgien och tävlar, synd synd! Hade också gärnat velat att hon skulle blogga.. Men det får bli en annan gång! Är ju hennes egna lilla hejarklack är hemma i Sverige och jag hejar på henne där i Belgien bara hon inte slår någon svensk haha! Ha det fint :)

Dagens ridpass 22/6

En tjej kom och provred Korven vilket gick bra.
Naiomi blev riden i paddocken. Håller på och testar sadlar nu och idag testade jag en pessoa legacy och den bara glad framåt, efter ett tag så ville inte Naiomi gå fram heller så vi bytte sadel och hon blev som vanligt igen. Hon kändes fin idag också, red lite mer tempoväxlingar idag och sen hade jag bommar. I slutet fick hon galoppera lite ordentligt i skogen och det tyckte vi båda var roligt! Hon är så härlig!

Dagens ridpass 21/6

Korven vilade.
Red Naiomi med en prestigesadel i paddocken och hon kändes fin, andra gången jag red henne! Skrittade ut sen också och då var hon snäll.

Shopping igen

I måndags medans vi väntade på Naiomi var jag och mamma på Hööks och köpte lite nödvändiga saker. Var också på Annas och hos Cheval där vi hämtade sadlar, bla. pessoa och prestige. Ska testa fler på måndag.
Detta kom med hem från Hööks iallafall!
Lädergrimma
Vardagsgrimma
Flugtäcke
Spön
Lackträns
Swarowskipannband med stora stenar

Nu har vi så vi klarar oss ett tag, lär bli fler saker när sadel m.m är införskaffat :)

Love it will not betray you, dismay or enslave you, It will set you free

Nu kommer hemlisen ni väntat på :D
Går la rakt på sak, har inget att skriva haha. Iallafall, alla har väll märkt att jag provridit lite hästar den senaste tiden och att vi var i Skåne för 11 dagar sedan och kollade på en häst? Bra.
Bestämde mig för Naiomi som var den sista hästen jag kollade på, med henne klickade det verkligen. Hon besiktigades igår och anlände till Öland vid 20-tiden!!!!! Ville inte skriva något i bloggem om det om hon inte skulle gå igenom eller något, bäst så. Men nu gick hon ju igenom och jag är så lycklig!
Naiomi är då min första storhäst, hon är 8 år och har haft 3 föl. Är tävlad 90 fälttävlan. Tänkte skriva en mer allmän presentation om henne imorgon när jag har mer bilder. Igår var jag jättespänd hela morgonen, satt bara och tänkte på Naiomi och blev jätteglad när hon gick igenom, och ännu gladare när hon kom till stallet! Vi gick en runda med henne och pratade med Carro som ridit henne tidigare och hennes syster Terese och sen visade vi gården osv. Naiomi var helt lugn och bara gick med liksom, sedan rullade hon sig i boxen och var jättelugn hela tiden.
Hon verkar vara poppis här hemma också, Korven är helt kär i henne och likaså Emmas häst Zeb, men såklart att dem är det, hon är jättefin :)
Här får ni lite bilder på henne. Inte världens bästa, men det kommer fler imorgon för då skulle mamma fota/filma lite.
Carro och Naiomi i Dagstorp
Visst är hon fin!? Prinsessan♥

As I walk Into the wild

Orkar inte skriva nu, imorgon får ni reda på roliga saker :)

Dagens ridpass 20/6

Red med en prestige sadel idag. Kändes bra. Red bara lite lätt i alla gångarter, ville mest testa sadeln hehe.

The freedom and simple beauty is too good to pass up

Bloggningen har inte varit överdrivet bra de senaste dagarna, men ett par inlägg har ju kommit ;)
Lördagkvällen spenderades med Isabel och vi kollade på Secretariat och den var jättebra! Igårkväll så var jag och Isabel på bio då såg vi Baksmällan 2 som var jätterolig! Vill se första men den bara laggar när jag försöker kolla på den haha.
Nu sitter jag i mit rum och är nervööös. Väntar på ett besked.... Snart ska jag och mamma till stallet för att kolla på när Sanna och Katja hopptränar för Mats och sen ska jag och mamma åka och hämta sadlar :)
Rolig dag hoppas jag på, har en rolig sak att säga men det tar vi ikväll :D Ska göra en utvärdering av Magic Brush borstarna också :) See you!
Capella fick en liten bebis förra veckan, lilla Carry♥

Shopping!

I lördags var det ju 10% på allt hos Cheval eftersom allt ifrån Kingslands sommarkollektion hade kommit in. Vinnaren av Jack Union schabraket skulle även dras. Jag vann det tyvärr inte trots att jag drog lotten haha, vann inga strumpor eller nyckelringar heller :( Men jag köpte en sak, eller två hur man nu ser det..
Det blev ett par bruna Veredus Olympic storlek medium. De var lite stora för Korven men det är ju inte han som ska änvända dem heller så. Veredus är världens bästa skydd, har ett par svarta olympic som jag använder dagligen och de är jättebra och dessutom snygga!!
Korven verkar ha små ben för att vara en maxad d ponny? Vet många som har medium på sina d ponnys som sitter bra men jag tyckte att mina var lite långa på honom. Vad tycker ni?

Dagens ridpass 19/6

Dressyr i paddocken. Massor med korta och länga. Han gick emot högerskänkel och var något seg ibland men annars jättefin.

Dagens ridpass 18/6

Hoppade på småhinder i paddocken. Jobbade med att han skulle gå undan för skänkeln efter hindrena och han gick jättebra.

Kolla vad jag fått!!

Min snälla mamma kom igår hem med saker till mig trots att det var hennes födelsedag, tack så jättemycket!
Hööks ska ju få in Magic Brush borstarna och dem hade kommit igår så mamma köpte dem till mig! Har velat ha sånna länge eftersom de verkar så himla bra. Man fick dem i trepack, alltså en av varje och det var ju bra!
Dessutom var priset väldigt bra, 169:- får man betala. Annars kan man ju tänka sig att dem skulle sätta ett helt sjukt pris på dem haha.
Såhär ser de ut iallafall:
Gula är till päls, röd till hovar och blå till benen!
Mamma köpte även två bridongbett ett guld och ett silver samt ett vanligt tvådelat bett. Lär behövas snart!

Dagens ridpass 17/6

Styrkte tränning på graman i paddocken. Det åskade och regnade men det gör så att underlaget i paddocken är jättebra och jag ville heller inte rida i ett fullt ridhus. Jag klarade mig i regnet och blev inte träffat av någon blixt!
Korven gick jättebra. Han kändes grymt genomriden från början. Red honom väldigt låg och djup hel passet och arbetade bara med korta-länga på olika sätt. I slutet längde han riktigt bra i både galopp och trav! Känner dock att han blir lite hängig i handen i travlängningarna men jag vet inte vad det beror på.. Det blir lite mer arbete på gramanen nu resten av veckan så jag verkligen får loss honom.

Bloggar imorgon

Rubriken säger allt so to say

Världens bästa mamma

Idag fyller min mamma år. Grattis, du är bäst i hela världen! Tack för att du alltid ställer upp för mig♥

Shopping

Har köpt lite saker senaste tiden. Fast precis när jag laddat in bilderna från mobilen så märkte jag att jag inte tagit kort på linnena jag köpte, men det är vanliga oversize linnen med en ficka bröstet som sitter snett. Alltså fickan sitter snett inte bröstet.
Igår hämtade jag iallafall ut min Point two air jacket från Hööks. Fast den har funnits där länge bara att mamma inte orkat ta hem den. Mamma beställde den till mig för någon månad sen. Den kostar ganska mycket men en billig livförsäkring! Kommer att ha den när jag tävlar fälttävlan i terrängen. Det är alltså en sån väst som man fäster i sadeln och sedan blåser den upp sig när man trillar av. Haha jag vill verkligen se när den gör det, men får inte dra ut pluggen för mamma :(

Dagens ridpass 16/6

Mamma och jag åkte till Udden för att hoppa lite terränghinder. I början var han förjävlig rent ut sagt och bara drog så jag satte tillbaka honom ordentligt ett par gånger och sen gick det bättre. Hoppade lite 1* hinder för storhästar och sen hoppade jag mycket tekniska linjer och lite bana. Det var roligt :D

Till salu

Min kompis har två par vita Mountain Horse ridbyxor till salu. De är helt oänvanda storlek 36. Lapparna finns kvar på ena paret. Bor ni i närheten av Kalmar/Öland kan dem vid intresse hämtas ut tidigast tisdag!
Hör av er i en kommentar om ni är intresserade :)
Det är dessa ridbyxor:
999 :- /paret.

Cheval Ridsport

På fredag den 17 juni och lördag den 18 juni kommer det att vara 10% rabatt på allt hos Cheval Ridsport! På lördag kommer även vinnaren av Jack Union schabraket att dras, spännande! Jag ska vara där, kommer ni? :D

Jag lyckas för att jag är lite bättre än er

Vad hände med bloggningen igår?
Felicia kom till mig direkt efter jag varit i stallet så jag bara fixade mig sen drog vi ut på stan ett tag innan vi cyklade hem till Isabel och mysde ett tag och sen skulle jag gå hem men då träffade jag istället lite andra trevliga människor så jag var kvar ett tag! Tack för en trevlig kväll :D
Idag ser planerna ut soom så att jag ska städa på mitt rum, ta bilder på saker jag köpt senaste tiiden och visa här och tillslut åka till stallet! Härlig dag :D
Skriver senare!
Längtar tills på måndag <3

Dagens ridpass 16/6

Tränade på en pigg ponny! Det gick jättebra i början på låga hinder men i slutet gick det inte så bra. Jag stör honom och blir frustrerad istället för att lösa problemet direkt. Dressyren är så mycket enklare!

Barapapapapa

Ska snart åka till stallet och träna. Tiden har ändrats flera gånger men nu ska jag iallafall träna vid 6 :)
Bloggar mer när jag kommer hem!!

För vi har tagit studenten

Inte mycket bloggning idag. Har själv gått ut nian och dog av gråt lite, fan va hemskt att lämna den underbara klassen och skolan och lärarna :(
Sedan tog min bror studenten, sjukt kul! Grattis! Längtar tills jag gör det, såg så himla härligt ut :) När han åkt runt i Kalmar på flaket så blev det lite party här hemma med släkt och vänner, Erik har festat till det riktigt med sina vänner så att stackars Ellen fick champagne på sig haha.. Nu ska dem iaf dra uuut så blir det lite lugnt här!
Imorgon ska jag iväg en sväng till Hööks och kanske Cheval sedan ska jag ringa ett samtal och planera annat. På kvällen blir det träning och efter det ska jag till parken med ett par vänner :)
Fullsmockad dag alltså!!
Ses :)

kan du sige hvidkål

Pratar med Caroline, hon lär mig danska samtidigt som jag fixar håret :) Sedan delar hon massa konstiga danska länkar i min logg på fb..
Igår var jag nere i staden med lite vänner vilket jag glömde säga igår. Skulle köpa en hvid skjorta men jag hittade ingen så jag köpte två linnen istället! När vi var klara i staden och hade ätit och så gick jag och Isabel till oxhagen där hon bor och slingade hennes hår! Eller jag slingade och hon satt och var rädd, men det blev jättefint :)
Idag är det ju massa avslut och student och grejer, så Sanna fixar Korven och imorgon ska jag hoppträna! Haha behöver träna trots att jag inte ridit på ett tag, piggelin kommer han vara..
Nu ska jag fortsätta fixa mitt hår och klä om mig! Ha det gött :D
Caroline och Micha

HAPPYFACE!!!!!

Jag är så otroligt glad, mina föräldrar är bäst i hela världen!!!!! :)
Imorgon slutar jag nian också, fedt! Har egentligen massor av roliga saker att berätta men det får vänta tills nästa vecka.
Imorgon slutar jag som sagt nian, känner mig vuxen. Men jag ska vara ung länge. Sommarlovet kommer bli awesome. Min bror tar sin student imorgon, han kommer bli glad och grattis till honom!
Jag vet inte vad jag ska skriva hejdå!!
'
Fina Korven<333333

Oups...

HAHHAHAHAHAHAH!!!!!

Utrustning

När det är dags för ny häst är det dags att skaffa sig ny och fräsch utrustning eller hur? ;)
Denna gången vill jag ha mörkbrunt läder som är det absolut snyggaste enligt mig! Sadel är ju viktigast att man skaffar en som är bra osv och jag har redan bestämt att hoppsadeln vi köper skall vara mörkbrun och dressyrsadeln svart.
Här är bilder på det jag helst av allt skulle vilja ha.
Sadlarna är från prestige. Det behöver inte vara precis dem bara den ena är brun och den andra svart och det inte är stubben sadlar haha.
Tränset är ett Dyón träns, denna modell är snyggast av alla enligt mig.
Dressyrtränset har jag ingen aning om vad det är för märke på, men det är lackad nosgrmma och det vill jag såklart ha för det är jättesnyggt i dressyren!
Skydden är från Veredus, snyggast och bäst enligt mig.
Förbygeln är från Hööks, passar tränset och den modellen är jättebra.
Utrusning är ganska kul ändå :D

Om jag kunde drömma

Så skulle jag ha ett Active stable när jag blir stor! Sedan skulle jag bo i Irland, England eller Skåne. Fedt!
Tycker att Active stable verkar vara ett bra sätt att ha hästar på. Mycket utevistelse vilket jag gillar!
Detta med hästhantering verkar vara mycket prat om nu. Min åsikt är iallafall att hästar ska behandlas som hästar. Men jag kan självklart förstå att man inte vill släppa sin fina tävlingshäst på bete. Men ute tycker jag att den kan gå! Måste vara ganska omöjligt att skada sig i en 7x7 m hage som är helt platt.. Hästar ska få vara ute och äta gräs vare sig de tävlar eller inte. Och de som tror att deras fina hästar går sönder av att gå ute i en hage kan ju bara ta sig..
Vissa hästar skadar sig lättare än andra, de är klumpigare än andra men sätt på hästen ett par skydd då!? Förövrigt vet jag tusen exempel på BRA hästar som går ute mycket. T.ex. Linda Algotssons Stand By Me som har gjort otroligt mycket och hållt bra i många många år får gå ute dagligen. Har sett det själv eftersom jag praoat där. Lindas hästar går ute i hagen länge och väl, och dem är bra! Det är inga dåliga trasiga hästar där inte! Så att om man tycker att dem inte kan prestera bra om de går i hagar så tänker man lite fel.
Jag ser inget fel i att man har skydd på sina hästar bara det inte går helt till en överdrift. Jag själv hade skydd och lindor i vintras just för att han inte skulle skadas.
Men det de flesta inte tänker på är att dålig ridning skadar hästarna mera än daglig utevistelse. Tror att anledning till att många ponnyer och hästar skadas är dålig ridning och inget annat. Så innan ni håller på och packar in era hästar i massa back on track och värmetäcken och elementtäcken och massa lindor och skydd och allt vad det kan va så borde ni se över eran ridning ;)

Provridning 11/6

Åkte ner till Skåne och var borta i 12 h men det var det värt!
Kollade på en häst. Ett sto född 2001 efter Nobel tror jag. Hade gått 90 cm fälttävlan och var kvalad till 100 cm. Hon var jättefin och rolig att rida! Galoppen kändes konstigt men det var för att hon hade mycket fuullblod i sig. I terrängen var hon allra roligast, sprang på och hoppade. Kändes otroligt bra!
Jag och Naiomi

Dagens ridpass 11/6

Han var helt crazy när jag tog in honom på kvällen efter vi kommit hem ifrån skåne så jag drog på mig en hjälm och red en runda i skogen med grimma och grimskaft. Världens snällaste ponny! Galopperade runt en massa och hoppade ett hinder i paddocken, allt utan sadel och endast grimskaftet isatt på en sida haha!
Han var jättepigg men lyssnade på mig iallafall. Jag kommer sakna sånhär busridning sedan när jag bara har storhäst, men jag kommer säkert göra det ändå!

Efter 12 timmar

Så var man hemma igen! Det har varit en lång men värd dag :) Hoppas det är helt OK för er om jag skriver om den imorgon, är grymt trött nu.

Skååååååååååååååååne

Nu åker jag och provrider!! Blog u later ;)
Natalie Dormer♥♥


You're not as brave as you were at the start

Idag har det reeegnat. Fast ändå varit ganska varmt. Eller nu ljög jag det har varit grymt kallt. Har suttit med både luvtröja och jacka och frusit till och från :O Ganska skönt ed svala dagar också ändå.
Imorgon ska jag och mamma till skåne och kolla på iallafall en häst! Ska bli kul, hästen vi ska kolla på är fin och välriden :) Och efter det blir det nog filmkväll med Felicia och Isabel!
Tråkigt inlägg nu, imorgon kommer åsikter :) Ska äta kladdkaka nu hejsvejs!

Dagens ridpass 10/6 Lotta Björe träning

Gick helt jättebra idag när jag tränade för Lotta! I början red vi hästarna i mycket olika tempon och växlade sits mycket och hoppningen var blandad lydnad och bana.
Korven var jättefin! Han var inte alls avvaktande eller osäker utan hoppade allt med glädje. Stor förändring från tävlingen och de tre senaste träningarna. Han var jätterolig att rida och kändes klockren :)
Lotta tyckte också att det var stor förändring på honom sedan förra gången och att jag också hade förändrats i min ridning, var duktig då men hade blivit duktigare. Kule att höra! Träningen var också bättre än sist, antagligen för att vi kände varandra mera nu och hon visste lite mera om ekipaget. Idag pratade hon mycket mera och förklarade mera och frågade mera. Jättebra! Det var grymt kul!

Charlie bit me

Buhu, sista riktiga skoldagen för mig :( Vilket innebar sista lektionen med världens bästa lärare Anna :( Vi lekte lekar, och så sa hon varför vi var så speciella och sa till alla hur hon kommer minnas just den personen. Mig skulle hon minnas för att jag aldrig tyckte hon var konstig på ett dåligt sätt, utan bara tyckte det var roligt och bra. Haha hon är ungefär som mig, lite wild and crazy in a good way. Trodde jag skulle gråta som bara den men det gjorde jag inte! Det är inte föränn nu när jag slutar som jag förstår vilken jävla bra skola och klass detta har varit. Och alla underbara lärare m.m. Vill inte sluta i klassen!!!!!
Imorgon är jag ledig för jag ska träna för Lotta Björe! Roligt :D Hoppas dock att vi inte gör en ofavorit i repris och hakar fast i hinder och slår bäckene snea igen ;) Imorgon kommer det gå fint, han kändes ju jättebra idag! Ska kolla på alla träningar imorgon för då lär man sig massor och det är roligt!
Nu ska jag baka kladdkaka och ta med mig imorgon!
Hörs och syns, i helgen ska jag skriva lite åsikter :D
I'm freakin' cool

Dagens ridpass 9/6

Red i paddocken med graman. Hade spö i början för att få fram honom lite extra. Han kändes fin! Lite svår att böja och han gick emot vänstern lite men jag kämpade med massor av tempoväxlingar och sidvärts och så var han fin! Han längde traven helt jättebra idag också, helt sjukt! I slutet så tog jag upp formen på honom lite så att han gick i tävlingsform och jobbade honom lite där. Sedan när jag red onom i lägre form igen då jävlar vilken gungig galopp han fick! Han kan om han vill och om jag gör rätt :D

Dagens ridpass 8/6

Skrittade ut en runda med skjorts, hackamore och utan tröja och skor. Fan va skönt det var! Korven var pigg också!

If it means a lot to you

Har varit ute med klassen och ätit middag, gått tipsrunda m.m idag. Helt underbart var det! Vad jag kommer sakna dem alla♥
Idag har det varit så grymt varmt. Har gått runt med uppdragna byxor och utan tröja hela dagen typ. Det är feedt, älskar värme! Imorgon tänker jag uppdatera bättre än vad jag gjort idag. Men jag har faktiskt inte haft tid/lust så det så!
Nu ska jag snart sova och kolla på film. Vi höres imorgon!

Bra

Underbar kväll vid Kalmar Slott! Visst det regnade men det var helt sjukt härligt att springa runt på muren runt slottet i regnet och känna sig friii! Med härligt sällskap dessutom! Var jättepigg när jag kom ut så jag sprang myyycket och det är så härligt!
Har inte varit i stallet idag utan det har mamma fixat. Imorgon ska jag dit och rida lite och så sedan ska vi på klassmiddag<3 Kommer bli askul, vet dock inte vart vi ska!
Vet inte vad jag ska skriva om, hoppas ni har en trevlig natt :D

Inte alla knivar i lådan

Idag orienterade vi i skolan, jag gick den svarta banan men hittade bara 3 svart kontroller. Dock hittade jag nästan alla blåa haha! Kartan var inte normal och mitt kartseende har inte alla knivar i lådan. Inte de skarpaste iallafall..
Nu ska jag till slottet och soola! Är så sjukt varmt. Gick utan tröja hela dagen typ men svettades ihjäl haha.
På återseende iallafall :D Förövrigt är ni intresserade av failbilder från Ölandshoppet? :)
Fiiin bild som Ronja Nyman tagit!

Bilder från Ölandshoppet

Fotade av: Johanna Grant
Fotade av Sara Carlsson som ni kanske ser!

Ölandshoppet dag 2

En lika solig dag idag! Dock blåste det lite mera men det var bara skönt. Kollade på lite av första klassen och sedan gick jag bara med Korven. Det var vaaarmt! Nästan skönare för honom i släpet för där var det mycket svalare. Det har gått bra idag förövrigt!
LA bed A:0
Nästan klockren ritt. Kändes bra men han hoppade lite snålt, tittade jättemycket på en oxer och typ klättrade sig över den för han hoppade stillstående haha. Han kändes väldigt bra och jag red fort och nolla!
Blev 4e placerad! Grymt bra :D Var så nöjd med det!
MSVB bed A1:A
Riktigt dåligt resultat men en bra ritt. Han kändes jättefin på framhoppningen och hoppade super! På banan var han trött i benen och rev 5 hinder. En trippelbarr som vi kom fel på så Korven tog allt i egna hovar och tryckte av 1 km ifrån så den bakbommen rev vi. Resten var räcken tror jag. Hade en jättebra känsla och jag vet att vi likagärna kunde nollat men han orkade helt enkelt inte.
Det var varmt, lång väntan på att få starta, lång bana 12 hinder 15 språng och Korven hade dessutom inte druckit något sedan vi kom dit och han hade heller inte fått vänta mellan klasserna spec mycket. Fick ju 20 fel och det låter väldigt mycket men jag är asnöjd. Han kändes verkligen bra och det är huvudsaken! Att han var trött går inte att hjälpa tyvärr.

Är otroligt nöjd med helgen. Efter hoppträningen i tisdags kändes det som att jag ville rida LC och jag trodde seriöst att jag skulle stoppa ut mig i alla klasser. Men vad fort det kan slå om! Herregud vilken ponny jag har! Även fast ingen ritt var helt 100% superbra så fick vi tillbaka känslan och modet vi haft tidigare. Härligt!
Här är en bild ifrån MSV när han hoppade sådär stort på trippeln. HAHA charmigt.
Fotad av Johanna Grant som också har gjort asfina rundor i helgen!!

Ölandshoppet dag 1

Det har varit grymt soligt! Är dock väldigt ojämnt solbränd haha, men skitsamma det är ju skönt med sol. Massor av fina hästar fanns det också, och duktiga ryttare!

Red en LA idag och han var jättefin! Fick 12 fel, 3 ner, men han kändes väldigt bra ändå. Mycket bättre än åde i fredags och i tisdags. Bjöd till och var pigg och glad! Ett nerslag var helt mitt fel för jag la honom helt fel, de andra var mest otur/slarv av båda. Hade en bra tid så hade jag inte rivit så mycket så hade jag blivit placerad! Men jag är som sagt nöjd, småmissar som kommer ibland och idag var jag ju bara ute efter känslan :)

En fin bild som Sara tog på oss idag, snodde den ifrån henne hoppas det var OK!!

Dagens ridpass 4/6

Satt upp på en sjukt stark ponny och galopperade i 30 min, massor av lösgörande och tillslut var han fin :)

Jag har haft näsblod idag

Och nu vet ni det också, pinsamt var det haha! Fick det igår när jag red också, något fel på min näsa för jag har det jääätteofta.
Idag har jag varit ute med en kompis, vi har varit vid slottet och bara chillat och solat! Asskönt! Sedan var det något brollöp eller fest där också, lite coolt att gifta sig i Kalmar slott. Det vill jag också göra!!
Har varit i stallet innan och duschat Korven så han är fin imorgon. Vi behöver dock inte åka så jättetidigt så packa och knoppa fixar vi imorgon. Mamma jobbar så det är pappa som ska följa med, han har bara varit med själv med mig en gång innan. Annars har han bara tittat. Kommer sakna mamma, vi är ju ett team! Men vem vet, det kanske går jättebra när pappa är med? Får ha lite genomgång med honom i bilen om hur det brukar fungera haha ;)
Sist pappa var med så kom jag tvåa i en LA och kvalade till MSVB, det var härligt!

ELSKER når der går et lys op for en svensker

Ska rida nu och packa och greja, hörs sen :)

Adrenaline

Hade jag inte hållt på med fälttävlan eller om jag någon gång skulle tröttna på den underbara grenen skulle jag lätt börja med western! Det ser fucking kul ut när dem gör sina slidestopp och spinnar och allt vad de hittar på. Hästarna ser ofta väldigt nöjda ut också.
Har alltid viljat vara en cowboy haha, dem är så coola ju! Och så rider dem fort på dessa stora ytor och rider bland lösa hästar och uppe bland berg och så, i USA pratar jag om nu alltså. Det ser ännu mer kul ut och helt underbart att rida på en stoooor äng högt upp där man har jättestor utsikt. UNDERBART! Älskar dessutom att rida fort, finns inget bättre! Kanske ska satsa på att bli cowboy någon gång? Haha erkänn att det skulle vara sgrymt!!!!!

Utrustning

Dessa två outfits kommer jag ha i helgen, den första på söndag och den andra på måndag! Ska dock ha en annan på måndag också men den är småhemlig och jag orkar inte göra den nu. Så!
Jag:
Hjälm-Uvex
Kavaj-Animo
Skjorta-Selected Hommes
Byxor-CRW
Stövlar-Mountain Horse/Alexs Boots
Handskar-Roeckl
Väst-Svart/blå racesafe
Korven:
Träns-Lyckås
Förbygel-Dansk
Sadel-Gold Medal
Schabrak-Equilline
Luva-Glen Gordon
Skydd-Veredus
Boots-Professionals choice
Jag:
Hjälm-Uvex
Kavaj-Animo
Skjorta-Selected Hommes
Byxor-CRW
Stövlar-Mountain Horse/Alexs Boots
Handskar-Roeckl
Väst-Svart/blå racesafe
Korven:
Träns-Lyckås
Förbygel-Dansk
Sadel-Gold Medal
Schabrak-Dyon
Luva-HL
Skydd-Veredus
Boots-Professionals choice
Ska jag ha svart eller blå väst!? Vilka stövlar!?
Haha en rolig sak är att ni hästmänniskor aldrig kmmenterar men min vän Ozzy som knappt bryr sig om hästar kommenterar och vill se outfits och grejer, så nu får ni andra också visa er lite i kommentatorsfältet!!!!!

Dagens ridpass 6/3

Hoppade lite linjer och studs idag med mammas hjälp. Det gick bra och han var grymt mycket bättre än i tisdags! Mycket lugnare och tog tag i mer saker. Bara problem när det blev stort och jag red illa.
Allt sitter kvar sedan Lotta Björe träningen när vi fastnade i hindret och han blev skadad.. Jävla skit, hade det bara varit säkerhetsskollor så hade det aldrig blivit såhär............
Hemskt att en sådan liten grej sitter kvar än. Särskilt på träningar. På tävling är han mer annorlunda, veckan innan vi skulle till Kalmar på sista omgången i Div 1 var han likadan som i tisdags på träningen men på tävlingen var han helt fantastisk. Vill bara att detta ska lösa sig nu för det är fööör tråkigt när det inte funkar och jag tycker att jag skulle förtjäna att det någon gång ska gå bra i längre perioder. För det har det iprincip aldrig gjort.
Han var iaf fin idag så jag ska rida LA på söndag och se hur han känns, känns han helt amazing så får han gå LA MSVB nästa dag annars byter jag till LB och LA istället.
Braås 2010, debut i MSVB och han var så grymt jätte underbart fin!

Stör mig!

Stör mig på att jag slutade rida Carisma, dock funkade det inte men ändå... Under den tiden jag hade henne utvecklades hon något enormt och tänk då vilke ponny hon hade varit nu då! Hon var grymt rolig att rida och härlig hela tiden.
Fina lilla ponny<3

Dagens ridpass 2/6

Trimmade i paddocken med graman. Hittade hoppgaloppen och arbetade där och gjorde massor av lösgörande arbete. Han var jättefin!
Min dejlige poni<3

LIFE equals RISK equals ADRENALINE equals AWESOMENESS equals LIFE

Om 30 min slutar mamma jobba och då ska vi till stallet, hon ska hjälpa mig hoppa och så kanske jag ska rida Emmas häst Maya för hon är bortrest. Roligt!!
Kvällen igår blev jag hos Rebbi, vet inte varför men det var kul. Vi kollade på de hemskaste filmerna inuti världshistorien alltså Black Swan och Shutter Island, usch dem är bra men otroligt psychedelic och det är så läskigt! Idag på förmiddagen har vi bakat kladdkaka och spelat tv-spel innan jag pkte hem vid kl. 15 och nu är jag här OMG!
Sitter och lyssnar på världens bästa Mumford and sons och dricker kaffe, ska äta lite och så behöver jag verkligen damsuga mitt rum! Men det får vänta en liten stund.
Tycker ni att jag ska lägga ut bilder på outfitsen jag ska ha i helgen? Eller ska jag strunta i det? Behöver fortf hjälp med stövlarna förövrigt!!
Nu ska jag göra något vettigt, lycka till haha!

Well, that's true.

LIFE equals RISK equals ADRENALINE equals AWESOMENESS equals LIFE

Rebbi's in the house...

Fast egentligen så är det Joppe som är in the house. Mitt house. I och för sig är jag det också, men för tillfället är jag mer in the blogg SÅ ATT SÄGA. Annars tänkte jag mest berätta för er kära läsare att vill ni ha en pöjk som inte vet hur man är normal borde ni satsa på Joppe. Han tycker att det är roligt att lägga massor av sin dyrbara tid på att leka dansk tant som sakta men säkert tar sig upp för en trapp. Jag kan ju tillägga att denna tant drömmer om en riktig karl vid namn polsemannen och att hennes bästa tantvännina är ute efter samma karl. DADADDADUUUUM!

WE <3 DRAMA!


Jag ber om ursäkt för ett väldigt random inlägg i denna fina blogg, men ibland kan jag inte hindra mina impulser. Förresten så lovar jag att göra en jättefin dans till den som listar ut vem den andra tanten är!

 

Tack för mig, varsågod, bra!

 der findes en mand her hvor jeg bor som sælger pølser og kalder sig pølsemanden

Jeg skal snart rides. Tar bussen om 20 min och sedan ska Korven trimmas lite i paddocken! Blog u later mine sjove läsare♥


Ölandshoppet

Längtar mycket tills söndag och måndag då jag ska tävla! Som det ser ut nu ska jag rida LA på söndag och LA MSVB på måndag. Men jag ska se hur det känns imorgon när jag ska hoppa hemma så kanske vi går ner en klass.
Ska ha lite olika utrustning men jag har ingen aning om om jag ska ha mina svartbruna stövlar eller bara mh stövlarna? Just nu dör mina fötter för mh stövlarna är så hårda, dock är dem väldigt snygga..
Vad tycker ni? Ska jag bara ha mh, eller bara de svartbruna eller ska jag blanda? Kan även avslöja att jag och Johanna Grant ska ha liknande outfits på måndag då vi startar nästan precis samtidigt!
Ska förbereda inför tävlingen så gott det går, rida igenom Korven och rida honom i riktig hoppgalopp samt rida med bommar. Och så måste vi skaffa lite självförtroende! Yoho detta kommer gå asbra tror jag för jag är taggad till 9000 :D
Förra året på Ölandshoppet gjorde jag 2 av 3 rundor grymt bra. Nollade också min första LA där! Korven var så fin :)

Danska

Bara för att jag har tråkigt så tänker jag nu skriva all danska jag kan. Kan lite till men detta är det jag skrivit upp i min lilla egna danska lexikon haha.. Det är Caroline som har lärt mig :D

 

hej du hedder jakob. du er sjov hej du heter jakob du är rolig

ROLIG-TINGEN! HUSK DEN! VIGTIG! Rolig saken, kom ihåg den, viktig

Knoldesparker något sött roligt

Søde söte

æret

åndssvag knasigt

hvordan hur

jeg er jag är

hvahvahvahvahva hahahahahhah

åndssvag er tosset knasig betyder tossigt/knasigt

MÆRKELIG märklig

Ææææ äääääääääää

HAHAHAHAHAHA

ELSKER når der går et lys op for en svensker

det er det BEDSTE i VERDEN = HAHAHAHAH älskar när en svensk förstår det är det bästa i världen

rolig=lugn


Provridning 31/5

Testade Calle för Mats idag och det gick grymt bra! Blev fel på lite ställen men annars helt super! Calle var jättefin och hoppade jättefint och jag red bra! Hoppade en bana på 110 felfritt hur lätt som helst i slutet och det var roligt som bara den att rida!

Dagens ridpass 31/5 & 1/6

Igår hopptränade jag och det gick riktigt jävla dåligt. Stoppade massor och jag red dåligt, det var inte den vanliga Korven jag satt på.. Springig och inte så modig som han brukar. Det var dock ett tag sedan han hoppade och det var ett tag sedan han tränade och så.. Riktig skitträning och jag typ grät sönder efteråt haha.
Idag kom Ulrica och jag tränade dressyr för henne. I början var Korven lite seg men sen jättefin! Vi höjde formen på honom lite idag och red honom inte så djup som vi brukar. Har inte ridit honom i den formen innan så det var lite ovant men han kändes jättefin och såg jättefin ut. Lite seg och stark ibland bara. Vi gjorde även lite sidvärtsövningar och det funkade bra. Ulrica är en grym tränare!

RSS 2.0