Hjälp!

Jag behöver verkligen hjälp med en grej! Korven har gått ner ganska mycket i vikt, förut efter han hade vilat var han lite ponnytjock men vi tryckte ändå i honom mat eftersom han blir smal ganska lätt. För någon vecka sedan slutade han att äta upp sitt ensilage så då började jag minska på det eftersom han måste ju äta upp. Nu äter han upp ibland och ibland inte men det stora problemet är att han gått ner väldigt mycket. Sadeljorden är för lång och han ser tunn ut.
Vi trycker i honom väldigt mycket kraftfoder och ganska mycket grovfoder, men vi kan ju inte öka grovfodret eftersom han inte äter upp det.
Har ni något tips på hur jag kan göra för att han ska gå upp i vikt?
Hoppas ni förstår vad jag menar, blev lite luddigt skrivet.  Jag vill verkligen inte att han ska vara smal, hellre lite för tjock isåfall.

Dansa är kul

Har dansat i stort sett hela dagen i skolan. Imorgon när det är tema avslut och lite festligheter i skolan så skulle jag och tre andra såklart dansa eftersom att vi är bäst på bengali danser! Imorgon ska vi faktiskt få dansa två gånger, först den vanliga favorit i repris dansen och sedan en hemlig dans som vi lärt oss idag. Den nya är mycket svängigare och så jävla rolig att dansa! Jag tänker börja på bengali dans, det är sjukt roligt och energikrävande! Eller så gör jag det bara hemma, det går lika bra. Fast det är roligare när det är många som gör det. Älskar förövrigt min grupp jag är i nu, vi har askul och särskilt när vi dansar!
Efter skolan åt jag hos mormor och sedan bar det av till stallet med Sanna. Jag fixade allting till Korven, bärde ut vatten till hagarna och borstade Celica så att Sanna kunde börja rida direkt efter sina lektioner. När allt var klart så kvällsfodrade vi och jag åkte hem med Emma :)
Nu ska jag dricka lite kaffe och sedan sova, stor dag imorgon hahha! Vi ses och hörs :)

Dagens ridpass 31/1

Red ut idag igen, skönt! Red fram honom väldigt lång och låg och sedan plockade jag upp och red det 2* programmet. Han var jättefin! Längde tom när jag satt ner vilket han haft svårt för. Nu känns han bara för fräsch och jag längtar verkligen efter att tävla!

Dagens ridpass 30/3

Red på samma vis som igår fast mer övergångar. Han var jättefin i längningarna men i slutet var han väldigt springig.

Inget som är värt något är lättvunnet

Älskar rubriken, kommer använda den i ett åsiktsinlägg i framtiden ;)
Idag har jag varit i skolan, hade en asrolig idrottslektion med massa styrka och lite dans. Sjukt roligt! Annars hade vi bara ett mini prov i so och lite annat smått och gott. Mamma hämtade mig och vi åkte direkt till stallet.
Nästan direkt när jag kom hem därifrån så gick jag till Cheval där lite grejer blev fixade. Najs och tack så mycket!
Nu när jag är hemma har jag bara ätit och haft tråkigt, datorn är segis och jag är för trött för att göra normala och seriösa inlägg, ursäkta!
Hoppas att jag uppdaterar bättre imorgon :)

Svar på fråga

Igåår frågade en läsare om jag skulle sälja Korven och svaret är ja. Som det ser ut nu så kommer han att bli till salu i juli/augusti. Jag säljer honom därför att jag känner mig klar på ponny, är lite lång på honom och jag får inte rida i landslaget nästa år. Jag längtar inte efter att sälja honom men jag längtar grymt mycket tills jag får storhäst, det ska bli jätteroligt att ha det men samtidigt jättetråkigt att inte få arbeta med min bästa vän längre.

Bett

Lägger upp detta inlägget igen, vet att många gillar det :)

Jag tycker att man inte ska hålla på och lyssna på vad andra säger typ "rid inte på för skarpt" "gör inte så" och bla bla. Utan känn själv vad som passar just dig och din häst! 
Var inte rädd föratt testa nytt bara föratt testa, skitsamma om du tror det inte alls passar er, testa ändå! Så farligt är det inte, dessutom kanske det bettet är just det ni som passar bäst sen? Visst, inte kul att lägga ut en massa pengar på bett som inte funkar, men på t.ex Hööks kan man hyra bett och testa! Och vad jag har hört kan man även hyra sprengerbett? Testa gärna betten flera gånger också för det är sällan det funkar super direkt. 
Visst ska man sträva efter att rida på så mjukt som möjligt, men det kanske inte passar? Man kanske måste ha ett pelham eller pessoa föratt hästen verkligen ska tänka till vis vissa tillfällen? 
Själv skiter jag i vilka bett andra rider med, om nån har ett pessoa, who cares? Hästen kan ju faktiskt funka med det! Vissa behöver skarpa och andra mjukare bett. Hästar är individer precis som vi människor och jag tror aldrig att någon häst kommer funka med ett och samma bett hela livet, eller att alla hästar kan ha samma bett. 
Jag menar, skulle alla människor i hela världen kunna gå med klackskor vareviga dag? Nej juste, same shit!
Byt gärna bett nångång ibland bara föratt rida på ett helt annat, det kan vara jättenyttigt för då märker man också hur ens egen häst funkar på vissa sätt. 
Men man ska inte heller hålla på och byta för ofta, utan bara ibland ibland. Rid på det som funkar så ofta som möjligt och byt om det slutar funka eller du bara vill kolla hur ett annat fungerar. 

Ang. det omtalade bettet pessoa så har jag ingen klar åsikt, jag har ridit med det, en häst jag hade gick super på det! Han gick mke bättre på det än andra bett vi testade. Men Korven hatade det när jag testade det på han. 
Varför inte ha det om det funkar? Finns faktiskt många som rider med det och jag tycker inte deras hästar ser ut att lida så himla mke som alla säger. Testa gärna detta också!

Just nu rids Korven på vanligt 2 delat i dressyren och hoppningen, men i terrängen och ibland när jag rider ut har jag gummipelham. Han var jättesvår att hitta bett till ett tag, vet inte hur många vi testat! Verkligen sjukt många. Vissa funkade han på ett litet tag och vissa inte alls. 
Men nu har vi hittat rätt iaf. 
Bett jag red på var t.ex pelham både rakt, delat, gummi, plast, 3delat tränsbett, 3delat med fasta ringar, vanligt 2delat, 2delat med fasta, vanligt rakt, rakt med fasta, 2delat med Dringar och rullgrejer i munnen, gags, kandar, pessoa, silikonbett, happy mouth bett, happy mouth pessoa, hackamore och kombinationsbett. Ja det var ju endel ;)
På heta/sega hästar har jag ingen speciell åsikt om hur man ska betsla dem utan även här tycker jag att man ska känna efter vad som passar bäst. Självklart ska man inte rida en häst som inte går fram för skänkeln på skarpa bett eftersom det ger fel inverkan. Men testa på och se vad som funkar helt enkelt, testa också med hjälptyglar och olika nosgrimmor. T.ex ett pelham kanske inte funkar med remont men funkar jättebra med aachen eller utan nosgrimma, så bara testa på!

Så det var mina åsikter, kom gärna med egna synpunkter! Tänk också på att nosgrimma är en stor del i bettslingen också, testa olika där med! Vad har du att förlora egentligen?

Dagens ridpass 29/3

Började med att trava i låg form på en grusväg och red sedan på en äng. I början var han lite spänd men när det släppte var han helt gudomligt fin! Han var så mjuk i sidorna och verkade ha så lätt för sig, riktigt kul var det! Red bara massor av volter och lite sidvärts. Gjorde ganska många längningar i traven och han har äntligen lärt sig! Nu får jag till den där "flygkänslan" som blir när dem länger traven riktigt och inte bara springer fortare. Han gjordet det bara 4-5 steg men det är ett stort steg för oss. Efter ridpasset fick han mängder med klappar för han var så himla fin idag!

Do more than exist

Fin rubrik som egentligen är copyright by Felicia på tror jag.
Idag har jag varit i skolan, hade bara massa so och det var tråkigt för alla var så ledsna p.g.a vädret. Jag själv var som vanligt piggelin och ville dansa eftersom vi måste öva inför fredag då vi ska dansa för klassen/skolan igen. Tyvärr var ingen i min familj så pepp på det :( Sedan har nästan pappan i familjen dött, han har blivit arsenik förgiftad och händerna består av död hud, tråkigt men spännande! Sedan tog vi ett lån idag och skaffade oss 5 hönor, så var vi tvungna att fixa hus åt dem och såklart var vi tvungna att bygga hönorna vilket jag glatt ställde upp med och dem blev jättesöta! Om ni tycker detta låter jättelustigt kan jag förstå er, spännande med en pappa som dör..? Jag pratar förstås om vårat tema vi har i skolan, story line tema som handlar om Bangladesh ;)
Just nu håller jag på och klurar på hur många det är i min basgrupp eftersom jag ska ha med mig fika imorgon på mötet, kul kul!
Mamma fick ett roligt samtal förut så på onsdag då händer det grejer ska ni veta ;) Men än så länge får ni inte veta ett smack om det! Någon som kan gissa?
Längtar förövrigt till nästa helg för då är det Ride Up i Falkenberg, vi ska vara där ett par dagar också och det ska bli så roligt!
Nu ska jag göra något kul, see you :)

Mental träning

Har varit på mental träning i 2 timmar nu under kvällen, lika bra som vanligt! Blir så inspirerad, ska lyssna på en CD vi fick redan nu innan jag ska sova tror jag! Fick också hem lite NewBody kataloger osv som jag ska sälja så att min Lotta Björe träning blir betald, datum för träningen är vad jag vet inte bestämt ännu.
Annars har jag bara varit i skolan idag och i princip inte gjort ett skit. Nu under kvällen ska jag ägna mig åt att komma på lite topics åt min engelska diskussion, planera prao+ev. jobb, fixa lite med min nya blogg och komma på topics att skriva om där också. Grymt kul kväll eller? Ja ganska haha!
Nu orkar jag verkligen inte blogga mera utan vi hörs imorgon!

Dagens ridpass 28/3

Vila

Bilder från 2009

Ölandshoppet, vår första fälttävlan och skol-DM 2009
Haha i den debuten gick det fort! Hade ett stopp men red ändå snabbare än optimaltiden, ingen kontroll på ponnyn kallas det!


Dagens ridpass 27/3

Fick rida vanligt idag! Gjorde bara lite enkla saker i alla gångarter på en äng med honom, han var så himla fin! Kändes jättemjuk i sidorna och jag hade ingen häst i handen. Alltså har kiropraktiken/laserbehandlingen hjälpt. Sedan rejsade vi lite också för Korven var så laddad! Det var länge sedan vi gjorde det, hade nästan glömt hur snabbt det kan gå!

Thule Horseliner

Här kommer bilder på min transport, eller på texten snarare. Visst blev det snyggt?

R.I.P

Jan Svanlund

Remember me

Kollade på Remeber me igår kväll, den var så sjukt bra! Satt såklart och grinade som vanligt också. Denna filmen satte sig verkligen in i mig, har tänkt på den hela dagen idag men jag vet inte varför. Min nya favorit iallafall!
Har som sagt jobbat hela dagen, jävla skitgöra och dödstråkigt! Men nödvändigt och det blev bättre. Stannar hos pappa en natt till och tar det sista imorgon.
Nu ska jag se på en film och sova lite, godnatt! Glöm inte att ställa tillbaka tiden heller!

Dagens ridpass 27/3

Skrittade ut en runda.

Film på dansen!

Här är film på när jag, Ellen och Ruta dansade en bangladeshisk bröllopsdans här om dagen! Helt sjukt kul var det! Vi fick även med oss lite fler i slutet ;)

Failbilder

Se och njut! ;)
^behöver jag säga att jag fick ont i ansiktet?

Snygga transportis!

Är hemma hos pappa nu och vet ni vad som står här? Jo min fina stripade transport! Det blev asbra, dock står bara mitt namn nu för att företagsnamnen ville inte fästa riktigt, så den ska står ute och slitas lite av vädret och sedan ska vi sätta på resten :) Det kommer bli assnyggt och ni får bild på det som är gjort imorgon :)
Varför är jag här då? Jo vi har en sommarstuga som ingen vill ha längre så imorgon ska vi göra iordning den till försäljning. Känns lite weird eftersom jag har så sjukt många minnen där! Men det tjänar inget till när ingen vill vara där på sommaren :)
Vi har ätit lite och kollat på Så ska det låta, och nu ska jag snart sova lite! Är hiskeligt trött :) Natti!

Dagens ridpass 25/3

Skrittade länge och väl på asfalt.

Håll utkik

Håll utkik här över dagen, det kommer att komma upp lite saker :)

Varför?

Alltså, varför får man bara rida upp till St. George när man klassat upp sin ponny till storhäst om man rider dressyr? Det är lite sjukt tycker jag. För om man klassar upp sin hopp/fälttävlansponny till storhäst så får dem gå hur höga klasser som helst, och det är ju grymt mycket farligare att hoppa 140-150 banor med storhäst avstånd på sin ponny än att rida ett dressyrprogram även om hopponnyn är kapabel till det. Är det någon mer än jag som lagt märke till detta? Jag tycker verkligen att det är jättekonstigt eftersom många dressyrryttare inte säljer sina duktiga dressyrponnys utan väljer att rida dem som storhäst istället och varför ska man då inte få chansen att rida de allra största klasserna?
Jag kan förstå att förbundet vill att ponnys ska vara ponnys eftersom det inte finns så överdrivet många bra och att det faktiskt är vanligare att man behåller sin ponny om man rider dressyr.
Själv så tycker jag att det är helt OK att klassa upp sin ponny men jag skulle själv inte göra det eftersom jag vill hellre rida storhäst och tycker att det ibland kan vara taskigt mot ponnyn att t.ex. tvinga den gå på stora avstånd hela tiden. Samtidigt finns det många ponnys som artat sig bra bland de stora hästarna. Vi har en i juniorlandslaget i fälttävlan som rider på en jätteliten storhäst som tidigare tagit em silver som ponny i fälttävlan, Mustang som han heter har även gått några em som storhäst senare.
Vad tycker ni om detta? Har ni klassat upp era ponnys?

Rubrik

Idag har jag haft en rolig dag!
Först engelska som alltid är lika kul och sedan dansade jag hela förmiddagen och hade lite musik! Jag och min lilla "familj" lärde oss en Bangladeshisk bröllopsdans och dansade sedan för hela klassen, det var så jävla roligt! Haha dör fortf av skratt för vi måste sett så töntiga ut med våra bangla kläder också+att jag hade krona för jag såg ut som en prins, hahah men det var sjukt roligt! Jag lovar att det bara är vår skola som säger ja när eleverna frågar om man får dansa istället för att vara med på lektionen, och det är säkert bara i vår skola där man ser dansande elever med orangea byxor och sjalar när man går in på sitt lärarrum, hahah ibland bara måste man älska Ölands Friskola!
I slutet av skoldagen gjorde jag nationellt prov i fysik som jag missat, det gick ganska bra.
Nu ska jag äta lite, återkommer :)
Det var inte riktigt såhär vi dansade men det andra klippet gick inte att bädda in, men ungefär så här dansade vi!


Dagens ridpass 24/3

Skrittade ut en runda med Katja och Axel, det var mysigt :)

Ego dag

Idag, eller nu ikväll har jag värsta egostunden! Sitter och tänker/skriver bra saker om mig själv och anger mig själv som bäst när jag pratar med andra. Sånt behövs verkligen för att stärka sig som person, och nej det är verkligen inte att ljuga för sig själv!
Idag har jag bara varit i skolan och hemma ungefär, råkade ta fel buss till skolan så jag kom med nån random skolbuss och ja det var ju spännande! Mer än så har nog inte hänt förutom att jag och Felicia har spelat in roliga filmer och att jag fick bra betyg på nationella :)
Vi ses imorgon!
Är ni intresserade av att se failbilder föresten? Isåfall kan jag leta upp några :)

Dagens ridpass 23/3

Skrittade ut en runda på jättetaggad ponny! Idag var han jättepigg och ville bara springa hela tiden. Sedan när det kom en örn som flög över oss försökte han springa efter den haha! Skrittade iaf på en äng och så gick vi lite i en liten sjö, älskar att rida i vatten och Korven verkade också uppskatta det :)

Glader!

Fick idag reda på att vi inte hade någon kvarka! Stallet kommer dock att vara stängt tills April eftersom att det var streptokpter men det är ju bara någon vecka så det är inte alls farligt, herregud vad skönt!

Nya saker

För ganska länge sedan fick jag ganska mycket nya saker! Tänkte utvärdera två åv dem här, mina favoriter :)
Uvex Active ridhjälm
Jag tycker att hjälmen är jätteskön! Den sitter bra och trillar inte bak eller hamnar uppe på huvudet som t.ex. GPA hjälmar gör. Den är jätteluftig och det är verkligen super att man kan ändra storlek på den. Favorithjälmen just nu!
Schabrak från Dyón
Detta schabraket är så rätt! Stora rutor, snygg färg, kantband som passar in och sjukt snygg logga! Schabraket är snyggt på alla sätt och vis, har andasfunktion och ligger hyfsat. Det enda dåliga jag kan komma på är att det glider en aning och att kardborrebanden till sadelgjjorden är hemskt korta, annars är det super! Favoritschabraken just nu helt klart!

Nej!

Nu ska jag ta tag i bloggandet! Har absolut ingen inspiration till något alls just nu men nu ska jag göra det!
Har precis kollat på vampire sucks och Little Fockers, båda var ganska bra! Ska ta mig något att äta nu och blogga lite samtidigt och sedan sova.
Imorgon kommer förövrigt provsvaren och jag vill att ni ska hålla tummarna så att vi slipper karantän!
See you my dear :)

Dagens ridpass 22/3

Skrittade ut en kort runda, gick bara att rida på gräs då han tappat en baksko. Underbart att rida igen!
Snart kan vi ta sånna här bilder igen!

Våfflisar

Nu ska jag äta våfflor och ta tag i skolan lite, vi, min grupp, ska sitta på gmail och arbeta om en sak. Typ hur man ber i Bangladesh och som muslim, roligt värre! Efter det ska jag uppdatera mera har jag allt bestämt!

Tankar

Just nu går faktiskt mina tankar mot att skita i gymnasiet. Jag är så sjukt skoltrött så det finns inte.. Det är verkligen inte min grej att sitta stilla inomhus och bara tänka och vara smart hela dagarna. Jag är inte som alla andra dock, många i min klass är skoltrötta men dem skulle antagligen bara sitta hemma vid datorn och inte göra någonting om de fick sluta skolan, jag till skillnad från många i min ålder vet precis vad jag vill. Jag vill rida! Jag vill hålla på med hästar för jag vet att jag föddes till det, det enda jag tänker på när jag är i skolan är tävlingar, träningar, stall, hästar ja allt är verkligen endast inom det området! Jag kommer på mig själv när jag drömmer mig bort om hur jag vill ha det som vuxen, en stor gård med fina hästar och mycket bra resultat. Det känns som att skolan bara tar upp min tid, den tiden jag är i skolan hade jag kunnat tillbringa i stallet istället och lärt mig mycket mera! Anledningen till att jag idag inte hinner rida fler hästar är att jag egentligen inte orkar, jag blir så sjukt trött av att gå i skolan och få massor av krav på sig. Annat är det i stallet, det enda kravet jag har på mig där är att jag ska vara nöjd och ha roligt!
Jag får verkligen tänka över detta nu, och först och främst se om jag kan få jobb när jag slutat 9an, för jag tror faktiskt inte att jag får strunta i skolan och inte ha något jobb. I värsta fall får jag jobba i stallet här om jag inte får någon annanstans. Detta är verkligen värt att tänka över ordentligt!

Fullt upp

Har haft fullt upp hela dagen!
På förmiddagen var jag på sjukhuset och lagade min tandställning, efter det kom pappa och hämtade mig och så körde vi till Öreklam där vi lämnade transporten, har ingen aning omm när den är klar men snart hoppas jag! Pappa och jag åt middag på ett ställe också, det var ganska gott. Sedan var vi i stallet en snabbis, hann inte rida idag för pappa var så seg! Sedan fick jag stressa hem och byta om för kl. 16 kom Wilde och Wimmie hit! Dem var busiga som vanligt och stojade runt och hade sig, åt våfflor gjorde vi också :)
Detta har varit en häktisk men delvis rolig dag, snart ska jag sova men först ska jag drick saft hahah! Usch jag är typ deprimerad över att jag blir så ful på cambilder helt plötsligt, haha vilka problem va :(
Orkar faktiskt inte uppdatera kul, ursäkta! Det ska bli ändring snaaart hoppas jag! Vi ses hejssvejs!

Buhu

Min tandställning gick sönder förut :( Vet inte om det beror på att jag har haft wax på den för att den skaver eller att jag åt massor av godis igår, iaf så är det en såndär platta som trillade bort så nu har jag massa lös tråd i munnen också! Aja, får ringa till tandläkaren imorgon och se vad vi ska göra.
Idag har jag bara spelat spel, inget liv jag vet! Sedan var jag en jättesnabbis på Cheval också, de ska fixa text till min transport nu, kommer bli jättesnyggt!
Imorgon ska jag och pappa åka till Öreklam och stripa min transport, dem har äntligen ringt så vi bestämde tid! Har lite ideér på hur det ska sitta och det blir säkert assnyggt!
Mamma fixade stallet idag på morgonen tydligen, så imorgon kan jag iallafall rida!
Lovade ju att uppdatera bra idag, men gjorde jag det? Nej jag har ingen inspiration! Ge mig något att blogga om och det ska helst inte innehålla videoklipp från jag rider för det finns inga sådana och jag vet inte hur man lägger upp på youtube, men kom med förslag!

Ett inbrott har skett.


 <- Hehe där flörtar jag allt lite ;);););));)


Hej här är jag, jakobs bästa vän. Visst är jag fin? <333 <3<3<3<3<

Nja, kanske inte så jättefin på dessa bilder men någongång ska man väl bjuda på sig själv.
Det är alltså jag som har Vaenting. Alltså, jag är den som hade Nhexpertens blogg.
Ah, nu vet ni vem jag är va?
Jag vet att många av er tjejer (och kanske killar också?) är kära i jakob, eller i vilket tycker han är snygg och skulle gärna vilja lära känna honom bättre. Vilken tur att jag har kommit på hans lösenord till hans blogg, så att jag kan skriva om honom lite.

Jakob är en av de bästa jag känner. Han har världens jävla sjukaste humor, och han och jag tänker typ samma tankar. Vi har känt varandra sen förskolan, alltså väääldigt länge. Och ja, vi bråkar ibland men aldrig på riktigt. Han är dessutom rätt duktig på att hantera hästar, och i smyg är han liite nh-intresserad hehe. Han har även sagt att han vill ha en islandshäst efter att ha ridit på min Vaenting. Så han kanske kommer sluta tävla fälttävlan och börja tävla islandshästar istället :). 
Nej, nu skojade jag allt!

Alltsååå jag kommer inte på något mer att skriva. Mer än att joppe är en sån som alla tjejer gillar, haha. Alltså han kan få vilken tjej som helst att skratta och det är en jättebra egenskap tycker jag. Jakob och jag är alltså bäst i hela världen. Det finns ingen bättre än vi. Det är liksom bara så.

PUSSSS JAKOB

Duktig

Idag har jag varit jätteduktig! Jag har diskat, städat mitt rum+köket, putsat fönster+spegel och lite mer! Så bäst är jag!
Dessutom är jag sjuk och det suger, har tagit en massa olika tabletter och vitaminer så att jag ska vara någelunda frisk ikväll, då kommer mina kära vänner hit och vi ska kolla på film och äta och lite så, ta cambilder lär det bli också!
Eftersom att jag är lite sjuk så fixade mamma stallet idag också, så snällt! Imorgon ser jag fram emot att rida min lilla ponny :)
Det blir säkert bättre update imorgon för då ska jag göra en grej, hejdå bästisar och alla som läser!
Tvillingarna<3

Grattis Johanna!!!!!

Ingen har väller missat att självaste Johanna Grant Boklund fyller år idag? ;D Ni MÅSTE säga grattis annars blir det synd om er! De flesta vet nog redan vad Johanna fått av mig, haha jag är bäst!
Idag kollade vi på en jättebra film i skolan, slumdog millionare hette den! Den gick mest ut på att pengar inte är lycka men den var riktigt bra ändå! Härliga karaktärer och riktigt bra filmat! Vid kl. 14 hade jag även utvecklingssamtal, lika kul som vanligt! Not. Särskilt när min mentor i slutet kom fram till precis samma sak som när vi började prata typ 5 år tidigare.. Jaja så kan det gå! I skolan pratade vi även mycket om vilka saker som verkligen betydde något och om vad positiv är. Och vi kom fram till att positivt tänkande inte är ologiskt som vissa påstår att det är!
Just nu sitter jag i min lilla säng och nyser. Håller på att bli sjuk plus att jag vistades mycket nära hö idag vilket inte är bra då jag är allergisk mot det, så jag snorar som bara den :( Och har ont i tänderna, stackars mig!
Det är faktiskt synd om mig, för vet ni? Idag sattes hela gården i karantän.. Jag hoppas innerligt att det inte är mer än en vanlig förkylning annars går detta året åt helvete för mig och min elitsatsning! Jävla skit!
Nu ska jag tröstäta tjockissaker och kolla på film, hörs imon!

Dagens ridpass 18/3

Var nere i ridhuset med Korven, vi tränade lite inkallning och lite trick. Det var askul! Han är jättehärlig att ha lös osv, följer en överallt och bockar och busar!

Ny blogg

Jag har skapat en ny blogg! Jag har skapat den i samarbete med min klubb och där ska jag endast skriva om min satsning mot toppen, det är meningen att den ska vara ett ansikte utåt för klubben och som inspiration för andra.
Jag kommer självklart att ha kvar denna bloggen eftersom att den andra inte ska handla om ridpass eller vad jag gör om dagarna osv, utan den ska endast handla om min satsning och så. Låter kanske lite konstigt men det kommer bli intressant och roligt! När design osv är helt klart kommer ni få veta vad den heter.

Inställd tävling och träning

På lördag/söndag skulle jag träna inneterräng för Linda Algotsson, men nu missar jag det! Ritkigt tråkigt men det kommer såklart fler träningar!
Sedan skulle jag tävlat söndag den 27/3, Div 1 i Karlskrona. Missar alltså den också eftersom Korven har bara skrittat hela veckan innan det så det känns taskigt att tävla då, vi ska se om jag kan låna någon häst att vara med på annars så stannar jag hemma eller ev. åker dit och hejar!
Alltid tråkigt att missa träningar och tävlingar men det viktigaste är att Korven mår bra!
Skulle vilja lägga in bilder men nu funkar det inte tyvärr :(

Dagens ridpass 17/3

Vila. Saknar att rida! Det enda jag gör med Korven nu är att jag tränar inkallning och spansk skritt från marken, det är roligt men jag vill ju rida!
Förövrigt har jag blivit konstig, trodde verkligen aldrig att jag skulle börja trickträna igen och defintivt inte på Korven! Men jag testade lite och det var jätteroligt!Hos vetrinären

Vi körde ut till en vetrinär i trekanten, han är även kotknackare vilket är jättebra eftersom man egentligen ska prata med en vetrinär innan man anlitar kotknackare.
Det gick bra där och vi fick reda på vad vi ville. Korven hade spänningar i ryggen och nacken samt att hans bäckene var snett, spänningarna i ryggen hade kommit p.g.a att det snea bäckenet hade tryckt på ryggkotorna. Det som hade orsakat det snea bäckenet var smällen han fick när vi landade mitt i hindret på Lotta Björe träningen, det hade dock inte blivit någon smäll alls om det varit säkerhet skollor...
Iallafall så knäckte Jörgen, vetrinären/kotknackaren, till Korven i nacken, rycken och bäckenet och dessutom så laserbehandlade han Korven. Han tyckte förövrigt att Korven var en riktigt fin häst med härlig personlighet som alltid var på g! Sånt är kul att höra.
Nu ska Korven vila tills på lördag, sedan ska han skritta i 7 dagar och efter det får jag rida helt vanligt fram till återbesöket som är om ca 3 veckor.
Jag gillade Jörgen, han hade bra hand med hästar och hade väldigt bra koll hela tiden, han kollade alltid på Korven öron och ögon samt var väldigt lugn och klappade mycket, han var riktigt duktig!

Ursäkta

Igår var jag så himla trött så jag orkade verkligen inte uppdatera! Efter skolan så kollade jag på film hela hela kvällen.
På morgonen satte jag in tandställningen, det var jättejobbigt att ligga där med grejer som höll munnen öppen, salivsugare och massor av fingrar och lampa osv. Men nu är den iallafall på plats och det gör ganska ont.
Efter jag varit hos tandläkaren så åkte jag och mamma ut till trekanten, ett ställe utanför Kalmar, där en vetrinär/kotknackare väntade på oss, det gick bra där och ni får veta mera i ett annat inlägg!
Idag har jag varit i skolan hela dagen, vi satte fast vårat hus/trädgård i byn och så hade våran lärarstudent en lektion. Hon var asbra! Det var dessutom första gången hon höll lektion, hon kommer bli en jättebra lärare!
Efter skolan så åkte jag en snabbis till stallet och nu har jag ätit, städat mitt rum och rengjort kaninburen! Alldeles snart ska jag baka och kolla på sveriges värsta bilförare.
hejdo!

Tröttis

Jag är jättetrött nu så jag kommer att uppdatera om dagen imorgon istället!

Tandställning

Imorgon klockan 8 börjar dem trycka in en tandställning i munnen på mig! Så fint blir det.. Ska ha en räls på överkäkentill dem har jämnat ut sig ungefär, sedan ska dem bygga på mina smala tänder så att alla är lika stora, efter det blir det plastskena på överkäken+tandställning på underkäken. Hela denna cirkusen kommer att ta minst 1,5 år.
Efter jag satt in tandställningen så ska mamma och jag åka direkt ut till trekanten och besöka en vetrinär/kotknackare och så ska vetrinären antagligen också använda laserbehandling. Sedan blir det säkert någon timma i skolan och sedan direkt hem igen :)
Idag har dagen spenderats i skolan och en stund i stallet. I skolan så byggde vi helt klart vårt lilla hus och jag kan bara säga att det blev grymt! Hela min grupp är rejält kreativa och fantasifulla så vårat hus kan jag lugnt säga att det blev finast, hemtrevligast och coolast :) Sedan skrev jag även ett utkast på en novell, även den blev grymt bra! Förövrigt har en tjej i min grupp, Ruta, varit så jävla rolig idag! Fast hon är rejält rolig väldigt ofta men idag tog hon priset! Haha jag skrattade ihjäl mig typ! Tänker definitivt inte skriva något här men det gör inget!
Nu ska jag kolla på Evan den allsmäktige och fiffla på lite små inlägg som jag ska skriva här så småningom! Har dessutom en ny sak på g, mest tillgänglig för min ridklubb men det kommer nog bli en bra sak, populärt också kan jag tänka mig! Men vi hörs och ses hoppas jag :)

Dagens ridpass 15/3

Gick ut en promenad, sprang ganska mycket också vilket Korven tyckte var riktigt kul. Gick först på en grusväg och sedan på en stor äng, såg också hur mycket snö som har försvunnit! Underbart nu kan man snart galoppträna!

Bloggtips!

Kolla in min snygga vän Nathalie Mandls blogg här!

Ovisade bilder

Här är två bilder på mig och Korven ifrån Runsten i höstas som jag inte visat tidigare! Det var våran andra 1* och jag trillade av i terrängen.

Ändring

Vi kunde inte stripa transporten idag, dem som har Öreklam där vi ska stripa den var bortresta så det blir tidigast fredag tyvärr! Men det gör inte så mycket, huvudsaken är att det blir gjort.
Idag missade jag första bussen till skolan så jag kom lite sent, hade musik och so hela dagen och det var roligt! Vi byggde bara på våran bangladeshiska by som vi ska göra, vårat hus/gård blir jättefin, såklart!
På onsdag ska jag sätta in min tandställning och så ska vi åka till "lasermannen" med Korven, han ska typ känna och klämma på honom och sedan antagligen behandla med laser så min ängel slipper ha ont! Vi har nationella prov då också men det slipper jag, eller jag får nog göra dem vid ett annat tillfälle.
Nu ska jag baka kladdkaka och senare ska jag se på I am legend! Trevligt trevligt :)

Dagens ridpass 14/3

Vila

bloggtips !

Tycker alla borde checka in http://norrlandsryttarna.webblogg.se/ . Två knäppgökar med otroligt fina ponnysar! :)


Pinsamt

I fredags kom sveriges radio till Udden, dem skulle fråga något om killar i ridsporten och säkerhet på ridskolor. Eftersom jag var den enda killen så fick jag såklart prata, det var jättepinsamt! Dessutom frågade dem vissa konstiga saker; "är du populär bland alla tjejer här på klubben?" "är det viktigt att vara snygg?" haha men så kan det vara, de hade tydligen frågat en annan om det var mycket kärlek mellan tjejer och killarna i vår klubb också haha!
Sedan kom tidningen och fotade lite och så på Lotta Björe träningen, jag och Korven fick vara med där också. Fast det är inte så konstigt med tanke på att vi är bäst :)

Fråga

Fick två frågor jag kanske ska svara på.
Det var inte mer komplicerat än att hon kom hit och hade träningar? Det var klubben som anordnade det hela, hon hade flera grupper så hon kom ju inte bara för mig liksom.
Jag har ingen aning! Men Sanna Gewert och Charlotte Cedermark tror jag för deras hästar är supersäkra i terrängen :)

Fin kväll

Igår spenderades kvällen med Fillan och Isabel. Langar lite bilder nu, men ser ni vad jag ser? Uppe i hörnen, ser ni ansiktet? :s och handen på den nedersta!? usch..

Dagens ridpass 11/3 Lotta Björe träning Dagens ridpass 12/3 Ride Up

Lotta Björe träningen:
Red fram lite lätt i trav och galopp innan träningen började. Vi jobba mycket med att flytta hästen fram och tillbaka för skänkeln samt korta och länga när vi red fram, växlade mycket sits och varv. När vi hoppade så var det precis samma tänk, flytta hästen och växla sitsen, Lotta ville att vi skulle stå i lättsits efter hindren ganska länge vilket jag tyckte var svårt. Vi hoppade lite linjer ganska lågt först och sedan höjde hon upp det en bit. Korven kändes rejält fin men var för lydig, jag red som jag brukar men nu när han var dubbelt så mycket lydigare så straffade det sig och sista gången vi hoppade så kraschade vi i kombinationen eftersom att jag satt och kortade och han reagerade snabbare och mer än vanligt. Vi landade mitt i oxern och han fick en rejäl smäll i bakknät, han blödde lite och haltade lite så det var bara att avsluta träningen :( Riktigt tråkigt men det finns inte så mycket att gräma sig över, gäller attt tänka på de positiva sakerna och det var ju att han var väldigt lydig och fin på backen samt att Lotta tyckte att jag red väldigt bra och snyggt. Vi kylde benet och efter kanske 30 min så var han helt fräsch och som vanligt igen.
Någon timme efter att jag ridit för Lotta så åkte vi vidare mot Grevagården, Korven fick sig en promenad och efter det gick mamma och jag och la oss i ryttarhotellet.
Ride Up på Grevagården:
Skrittade fram länge inför dressyren och sedan började jag rida som vanligt. Flytta för skänkeln, korta och länga. Han var så himla fin verkligen! Det var helt underbart att rida, bara att sitta och njuta, oj så fin han var verkligen!
Men såklart när han var så fin vad tror ni inte händer då? Jo, när vi ska gå mellan framridningen och ridhuset där man ska rida programmet så halkar Korven och sträcker sig, jävla skit! Han blev alltså halt och vi valde att strunta i hoppningen då det är bättre att ha en frisk häst. Red iallafall programmet och det kändes riktigt bra med tanke på hur halt han var sedan när vi sprang med honom, han var ju inte direkt fin när jag red men om man tanker på att han hade rejält ont så.. Vilken ponny jag har som ändå ställer upp! Återigen sa domaren att det fanns riktigt fina grunder att arbeta med och att jag hade en ponny som var guldvärd, och det sista är riktigt rikitg sant!
Vi kylde vänster fram, det han sträckte sig i, och efter 20 min var han ohalt igen både i skritten och traven. Men vi valde ändå att inte hoppa. Förövrigt är Korven ganska härlig, när vi gick ut och han var halt var han helt nere och ville knappt gå, sedan när det släppt var han bara helknas och skulle busa! Haha, snacka om en låg smärttröskel som går över fort!
När vi kommit hem släppte jag honom i ridhuset och även då var han helt fräsch i alla gångarter, alltså är det inget allvarligt men vi ska ändå ringa ATG och så ska vi kontakta en laserbehandlare.
Det har varit en riktigt rolig helg men samtidigt en skithelg! Har lärt mig mycket och fått många tips och lite ideér som kommer upp senare!
Nu ska vi ladda upp för nästa Ride Up som är 8-10 april. Då är det dressyr, hoppning och terräng och den ska hållas i Falkenberg! Det ska bli rejält kul eftersom alla ska sova på samma ställe osv, riktigt kul!

Dagens ridpass 13/3

Vila

Transportis

Pappa och jag hämtade ju transporten tidigare idag, efter det fixade jag stallet. Imorgon ska den förhoppningsvis stripas så ni får se bilder när det är klart!

!!!!

Nu ska jag iväg med pappa och hämta min transport och efter det får ni uppdatering om helgen :)

Alla har vi våra svagheter..

..Men nu ska jag inte berätta om mina!
Eftersom jag ogillar att tänka negativt så släpper vi nu svagheterna och kollar på styrkor istället! Jag tänkte alltså berätta mina styrkor som ryttare, så här kommer dem:
Jag har en väldigt bra grundsits
Jag är duktig på att rida många hästar
Jag är ambitiös när det handlar om ridning och hästar
Jag passar med de flesta hästar
Jag är en vinnare!
Jag hatar att ge upp
Jag gör alltid mitt bästa
Jag är envis
Jag vet vad jag vill och vart jag vill komma
Jag är bäst på att tänka positivt!

Och här kommer också Korvens styrkor som tävlingsponny:
Han surar aldrig
Han älskar att tävla och visa upp sig
Han är lätt att ha med sig
Han är en riktig kämpe och ger aldrig upp!
Han är snabb
Han är en vinnare
Han gör alltid sitt bästa och lite till
Han tänker fort och är orädd
Han är klok
Och han är helt enkelt bäst på det han gör!

Och nej, jag menar inte att vi är helt felfria, men alla håller på och skriver att man måste erkänna sina svagheter osv osv, varför kan man då inte erkänna sina styrkor? Nej det har folk väldigt svårt med! Så nu tycker jag att ni ska göra så här. Ni ska kommentera detta inlägget med era styrkor som ryttare och så ska ni säga något snällt till er själva varje dag. Det blir så himla mycket lättare om man är positiv!

Torsdag

Var i skolan tills halv 3 idag, efter det fick jag skjuts till stallet och sedan kom pappa och körde hem mig. När jag kommit hem var det en snabbis in för att byta om och fixa håret för sen åkte vi till Bilkompani på en liten tillställning. Pappa blev bjuden dit eftersom han hade köpt en företagsbil därifrån så då tog han med mig. Vi åt jättegod mat, lyssnade på kockar, whisky experter och så var Linda Algotsson där! Alltid kul att träffa Linda, vi pratade som vanligt om fälttävlan, mästerskap och storhästar, hon har en jättefin som jag vill ha och som hon tror skulle passa mig! Maten bestog av potatis, vinbärsgelé, rotfrukter, creme fräiche och ölandsk hjortkött, det var så sjukt gott, det var länge sen jag åt något s gott! Efter vi ätit kollade jag och pappa på massor av bilar och pratade lite till innan han körde hem mig och aa, nu sitter jag här :)
Detta har varit ännu en awesome dag i mitt liv! Och i helgen blir det ännu bättre för imorgon ska jag träna för Lotta Björe, sedan åker vi till Grevagården, på lördag är det Ride Up med landslaget och på söndag är det kladdkakabakning och så ska vi hämta min transport :D
Men nu ska jag sluta skriva, hejdå!

Dagens ridpass 10/3

Red i ridhuset, hade gramanen som hjälp. Han var jättefin! Red väldigt mycket lösgörande i början, flyttade och överböjde ganska mycket. Efter det red jag det 2* programmet inför helgen och det kändes riktigt bra faktiskt!

Fullt upp

Min dag har varit fullproppad av grejer!
Gick i skolan tills halv 11 då mamma kom och hämtade mig, vi åkte vidare mot tandregleringen där vi fick lite info osv. Dem ska sätta in min tandställning nästa onsdag kl. 8! Snygg jag kommer att bli ;)
Efter det åkte vi till PM och Strömssons, på PM köpte vi en skjorta till mig och på Strömssons tårta! Sedan åkte vi hem och åt lite, sen bar det iväg till stallet, efter det hämtade vi mormor och sedan har hon varit här hela kvällen och fikat :) Har varit ännu en bra dag för mig!
Ni kanske undrar vad jag fick när jag fyllde år? Jag fick pengar, tröja, skjorta och ett tält! Fick ju en cykel och en hjälm som för tidiga presenter också, är jättenöjd iallafall!
Här får ni en dålig bild på skjortan, orkar inte fota de andra sakerna. Tycker den är grymt snygg!
Nu ska jag fortsätta spela Zoo Tycoon, blir förhoppningsvis roligare update imorgon!
Vi ses och tack för alla gratulationer, jag blir glad av det! <3

Dagens ridpass 9/3

Hoppade Lackento lite, bara på ett räcke och idag var han jättefin! Hoppade mer än vad han brukar.
Red lektion för Ulrica på Korven. Övade på enkla byten och längningar och lösgjorde väldigt mycket. Jag kände mig jätte okoncentrerad men det gick bra stundtals framförallt i traven! Där var han jättefin, galoppen var däremot svårare även fast det brukar vara tvärt om. Känns ändå bra inför helgen.
Filmer från dagens ridpass kommer kanske!

Min dag

Min dag har varit awesome! Asmånga har sagt grattis osv och jag har bara haft det bra :)
Vi började med nytt tema idag i skolan, so tema är inte min favorit men det innehåller väldigt mycket rollspel vilket jag älskar! Det handlar om bangladesh, vet inte hur jag ska förklara men vi ska låtsats att vi är personer i en liten by i bangladesh, man blir indelad i grupper och varje grupp är en familj och varje familj har en egen liten historia, vissa är rika och vissa har inte ens ett eget hus. Min familj var medelklass, alla utom mamman hade bra jobb och så. Detta temat kommer bli bäst! Lärde mig också lite bangla som deras språk heter ;)
Sedan började jag även med ännu ett engelskaarbete som jag ska jobba med under 5 veckor. Mitt arbete heter Me, myself and I, jag ska skriva personliga saker som mina tankar, åsikter, bästa dagen i mitt liv, min första födelsedag osv osv på engelska. Det kommer att bli grymt roligt!
Efter skolan så åkte jag till stallet, sedan kom pappa och hämtade mig så jag kunde fixa mig lite hemma medans han övningskörde med min bror och sedan åkte vi till Ming Palace med Faster och Thomaz och åt kinamat! Grymt gott var det :)
Nu sitter jag och äter semlor, ska snart spela lite Zoo Tycoon eftersom jag är en massive nerd och så! Haha!
Men ha det gutt allehopa, och föresten grattis på internationella kvinnodagen alla tjejer ;) och grattis till alla semlor!

Dagens ridpass 8/3

Eftersom det är minn födelsedag vill jag göra något kul, alltså red jag ut på Korven i skogen och galopperade :D Ingen press alls utan bara för att ha roligt! Och det hade vi kan jag lugnt säga, fort gick det :)
älskar min ponny!

Sweet sixteen

Grattis till mig som blir 16 år idag!

Veckans planering

  • Tisdag: fylla år! Skola, rida, ut och äta med pappa och några fler.
  • Onsdag: Skola till 11, tandläkaren, hoppa Lackento samt dressyrlektion för Ulrica.
  • Torsdag: Skola och antagligen rida.
  • Fredag: Kolla på samt träna för Lotta Björe på Udden, åka till Skövde på eftermiddagen.
  • Lördag: Ride Up i skövde med landslaget! Ev. kolla film med Felicia och Isabel på kvällen.
  • Söndag: Chilla!

Dagisen

Idag var jag i skolan mellan halv 9-14. Efter det åkte jag hem och gjorde ingenting tills Isabel kom hit, vi bara pratade och skrattade och kollade på parlamentet.
Nu har jag precis ätit lite lax och är väldigt sockersugen! Funderar på att göra lite negerbollar eller något eftersom vi inte har några ägg så jag kan inte göra min berömda kladdkaka :(
Idag har jag fått hem en present till en vän som snart fyller år och så har mamma köpt en kamera, så nu blir det snart filmer från när jag rider :D
Men nu ska jag göra något annat, ses :)

Dagens ridpass 7/3

Vila

Skjorta eller tröja?

Får ju pengar nu när jag fyller år, men jag vet inte om jag ska köpa en KL tröja eller en skjorta att tävla i! Just nu tävlar jag med en rutig skjorta och jag tycker det ser snyggt ut att ha det under kavajen och inte en vanlig vit, men som sagt har jag redan en men det skulle vara kul med en ny.. Är riktigt sugen på KL tröjan men tvekar ändå eftersom det är en äldre modell och vet inte om den finns kvar :(
Såhär ser det ut när jag tävlar nu:
Hade tänkt mig en liknande skjorta fast med andra färger men ändå hålla det lite inom ramen och inte ha "för mycket" liksom.
Såhär ser tröjan jag vill ha ut:
Bilden är lånad från Paulina! Säg till om det inte är OK att jag lånar den!
Vad säger ni?

Ridstövlar

Mina ridstövlar är ett par Alexs Boots. Jag köpte dem på Falsterbo 2010, beställde dem efter mina mått så dem sitter perfekt! Jättesköna stövlar som inte behövdes ridas/gå in särskilt mycket utan blev sköna snabbt.
Ganska många frågar mig vart jag köpt dem, vet inte om Alexs Boots har någon hemsida men dem brukar vara på GHS och Falsterbo vet jag!
Vill du ha liknande stövlar så kan du kontakta Cheval så kan dem säkerligen beställa ett par De Niro stövlar åt dig efter dina önskemål!

Mardröms scenario

Idag på tävlingen hände en hemsk olycka! Det var en ponny som kastade sig ut ur transporten och lyckades komma under bommen på något sätt, såg det inte själv som tur var men hörde att det var så det gått till. Ponnyn knäckte något i ryggen/bäckenet och bakbenen fungerade inte, man fick praktiskt taget lyfta in bakdelen i stallet medans ponnyn gick med frambenen, inne i stallet fick den smärtstillande och efter någon timma kom en djurambulans som körde ner den till Helsingborg. Fick höra nu att den blev borttagen nere i Helsingborg också.
Usch, sånt här är verkligen hemskt! Att det kan gå så fort också, från att ponnyn är tävlingsklar till utdömd..
Tycker verkligen sjukt jävla synd om ägaren/ryttaren! Det var verkligen en sån grej som "bara händer" ingen kunde ju göra något åt det. Nej usch, verkligen hemskt och något jag hoppas att jag aldrig får uppleva! Tänker på er!Några bilder

Här är några bilder från dagen!
Bästa ponnyn på prisutdelning efter lagklassen!
Tezz och Korven, släkt är dom men inte ett dugg lika!

Hela laget! Från vänster: Jag och Korven, Ebba och Goodie, Saga och Wilda och Ebba och Tezz.


Fotograf: Emma


Tävling Tingsryds RoKK

En riktigt lyckad tävlingsdag idag! Som sagt är inte tingsryd mitt favoritställe men men.
Framhoppningen var mycket bättre och nu gick det även att rida lite ute i paddocken, hindrena var faktiskt roligare och banan bättre.
Första klassen var en LB A:0 A:0, jag red nästan sist och hade haft god tid på mig att rida/hoppa fram. På framhoppningen var han jättefin! Något seg kanske men annars super! Hoppade mycket mer än vad han gjorde förra veckan. På banan var han gör fin! Väldigt pigg och stark, lite sparkig och studsig men det är så han ska vara! Gjorde en snabb grund och en snabb omhoppning och det ledde till en 4e plats :) Så jättenöjd var jag!
Gick ut som sista ryttare i laget i lagklassen som var en LB bed A:1 A. Allt hängde på mig om vi skulle komma till omhoppning då vi hade två felfria och en med ett nedslag. Men Korven laddade på som vanligt och sprang rent ut sagt runt banan, och var nolla. Dock så var det ett hinder som stog och vajade jättemycket, men det låg kvar! Också en riktigt bra runda även fast han nu var ännu piggare. Men nu var laget alltså till omhoppning!
Gick ut sist i omhoppningen också, alla i mitt lag hade fyra fel. Jag red riktigt uselt nu! Rev första hindret, vet inte varför men det trillade iallafall, sedan fick jag till bra svängar till alla hinder men på sista hindret så kortade jag istället för att rida på och då stannade Korven klok som han kan vara, det var verkligen inget läga att vara snäll i om man säger så! Kom alltså i mål på åtta fel och tiden var kanske 40 sek eller något.
Men laget kom ändå 2a!
Dem som vann slutade på åtta fel och vi på tolv och så hängde det lite på tider mellan 2an och 3an. Vi hade ju riktiga supertider faktiskt! Ebba Lindberg red på 28 sek och var snabbast på hela dagen, Saga hade också  bra tid och likaså Ebba nummer två. Men vi var jättenöjda, målet var att göra en rejält bra start och det gjorde vi! Uddens andra lag slutade på 12 fel också tror jag, fast dem kom inte till omhoppning. Men Udden lag 2, aka Animo laget, gjorde iaf superrundor allehopa!
Är riktigt nöjd med dagen, de har varit bra från början till slut, nästa omgång är i Karlskrona om några veckor, då hoppas vi på blågult! Och då ska dessutom Emma hålla tyst när vi kollar på omhoppningen ;) Idag hade vi en boogietransport och inte våran enkelaxlade, Korven sparkade bara lite i början annars stog han helt still! Han har ju börjat sparka så förfärligt sedan vi var på Ride Up, då var det halt på vägen och det blåste så antagligen har han blivit lite rädd efter det. Men nu var det alltså bättre när vi hade en annan trnasport, om inte min Thule har hunnit komma innan helgen så ska vi låna detta igen :)
Bilder från dagen kommer!

Fixat

Nu är allt fixat tills imorgon! Skåpet är packat och inställt i släpet, allt läder är smörjt, skydden är rengjorda, Korven har knoppar+flätor i svansen, Korvens hovskägg och håret i öronen är klippt, ansiktet ordentligt rengjort och han är borstad rejält noga. Har fått med allting, har packat min garderob också så imorgon är det bara att ta på sig, fodra och lasta sen är vi påväg mot Tingsryd!
Är riktigt taggad, dock har jag avrit riktigt dålig på att gå igenom tävlingen så det måste jag göra hela kvällen nu. Imorgon satsar jag såklart på vinst med laget och placering i förklassen, ska rida så det ryker om det!
Laget jag rider i är toppat, en av c ponnyerna har gått flera sm, den andra c ponnyn blev tvåa i ungponny sm 2010, en d ponnyryttare har ridit ett par sm på b ponny och la på sin nuvarande ponny som förövrigt är släkt med Korven, och Korven har gått msvb hoppning och är med i landslags truppen, alltså ett riktigt bra lag! Så nu bara kör vi gärnet!
Hörs imorgon! ;)

Dagens ridpass 5/3

Red i ridhuset, i början blev det rejs för han vart så sjukt seg men efter det blev han jättefin! Arbetade med mycket övergångar, skritt till galopp rygga till galopp, trav skritt trav skritt osv, längde mycket i både traven och galoppen så som Ulrica lärt mig, breda händer och skjut på, i traven känns det som att han börjar fatta det nu, han länger mer och mer. Gjorde också lite byten idag som lite omväxling, han fixade både i vart tredje och varannat steg, duktig!
Blev en hel del styrka idag igen också, red länge utan avbrott så han fick jobba också. I slutet kändes han jättefin och precis som jag vill ha honom imorgon!

Stallet

Åker med mamma till stallet nu, ska rida Korven, kanske rida Lackento, borsta i 100 år, fläta svansen, packa och så ska mamma knoppa :) Känner på mig att det blir en lång kväll!
Ses senare :)

Till imorgon

Såhär kommer jag och Korven se ut imorgon:
+GG luva, marinblå luva, roeckl handskar och blåa lindor..
Det blåa schabraket har klubblogga så det ska självklart sitta på vid lagklassen, det andra har Chevals logga.
Uvex Active hjälm
Skjorta från Zara
Animo kavaj
Alexs boots stövlar
Equiline/Catago schabrak
GG/Huva från Sara
Veredus olympic skydd.
Jag tycker själv att jag ser bra ut på tävling, snygg utrustning med lagom matchning. Vad tycker ni? Skulle ni vilja ändra något?

Serpan

Idag sydde jag en massor i skolan, vi skulle vara klara med våra broderier trots att vi bara fått en lektion på oss! Men men, jag hann inte alls klart men det gjorde inget sa läraren.
Sorry för emo inlägget igår, alla är verkligen ledsna nu, det är en riktigt tråkig årstid/väder och pappa vart sur mot mig igår av ingen anledning, dock ringde han idag och sa förlåt jättemycket så det är lugnt.
Snart kommer Rebbi hit, vi ska äta på MAX typ och kolla film och så :)
Nu ska jag äta, imorgon ska jag uppdatera bättre! Vi ses :)

Dagens ridpass 4/3

Red ut idag, skrittade massor på asfalten och galopperade/travade på en liten väg. Det var skönt att komma ut! Korven var jättefin fast jag fick kämpa med att ha honom på alla fyra benen, han var dunderladdad! Travade lite på asfalten också faktiskt.
Är riktigt nöjd över ridpasset, inte så mycket krav, mycket stärkande jobb-mycket skritt, låg form, skritt+lite trv på hårt underlag=jättestärkande!

Solsidan

Snart ska jag kolla på solsidan, sedan sova.
Här i Kalmar är det inte alls bra nu.. Vill ha det mesta som det var i somras/våras. Bloggningen kommer inte bli bra ikväll, hoppas ni har överseende.

Dagens ridpass 3/3

Hopptränade idag för Sanna, framridningen gick bra efter ett tag. Sedan skulle vi hoppa serie och det gick faktiskt jättebra trots att jag fick rida på c ponny avstånd, efter det skulle vi hoppa på ett räcke och en oxer men jag fick ingen bra känsla alls, red asdåligt..

Into the wild


Världens finaste film<3

Sweet sixteen

Nästa vecka fyller jag år, och vet ni? Jag önskar mig ingenting!
Jag känner att jag inte behöver något förutom pengar iprincip, fick en cykel när vi flyttade som present samt var min uvex hjälm en födelsedagspresent.
Känns konstigt att inte önska sig något speciellt men jag känner faktiskt att jag har allt jag vill ha om jag ska vara ärlig. Har redan en riktigt härlig familj, världens bästa ponny, fin utrustning som passar och håller, bra vänner och bra saker i allmänhet. Visst skulle jag kunna önska mig fler benskydd, schabrak osv men jag känner att jag inte behöver det nu, har säkert blivit vuxen för då önskar man sig inget annat än glädje!
Jag vill bara vara glad och ha det kul på min födelsedag, har allt annat<3 Känns faktiskt riktigt bra att det är såhär, skönt på något sätt, jag vet inte men det är bra!

Kladdiskaka

Idag vart det jättekul i skolan hade hemkunskap, idrott och motionskunskap! Det var jätteroligt faktiskt, jag och min grupp var bäst på hemkunskapen och på idrotten gick jag och Felicia runt i skolan och frågade vilka som ville följa med oss och rida! Blev ett par stycken, men bara en kille, riktigt dåligt. Trodde det var fler som kunde svälja stoltheten och säga att de faktiskt ville följa med, för av ca 70 killar måste ju någon vilja. Dessutom var det en kille som räckte upp handen men tog ner den lika snabbt när han upptäckte att han var ensam om det.. Är ridning verkligen så fjantigt att testa? Nej riktigt töntiga är dem som inte vågar! Blev riktigt besviken!
Vi fick också en motionskunskapläxa, man ska skriva om vad man tycker om motion och hälsa och psykisk hälsa osv, det verkade vara jättekul så nu ska jag skriva skriva skriva! Fast först ska jag baka kladdkaka till min familj, nice :D
Vi hörs kanske kanske senare, kom gärna med förslag om ni vill läsa något speciellt :)

Dagens ridpass 2/3

Ulrica red honom och jag red lite i slutet. Det gick faktiskt jättebra och han var väldigt fin! Blev mycket övergångar och mycket framåt.

Orkar inte

Kom hem sent idag, nu ska jag göra engelskaläxa och sen sova. Bloggar mera imorgon. Sorry att det bara blir tråkig update nu, ska försöka fixa bättre!

Dagens ridpass 1/3

Red i ridhuset, det var jättestökigt men han var jättefin! Lite halvseg ibland men annars fin. Skulle ridit för Ulrica men hon var sjuk så vi tar det imorgon istället.
Min fina, underbara ponny<3

RSS 2.0