Yoho let me go home

Imorgon kommer jag döö, vi ska ut och cykla med våra mentorsgrupper och ha olika aktiviteter. Jag gillar de flesta människor och försöker se likheter när andra ser skillnader men dem som är med i min basgrupp som vi kallar det har jag inget gemensamt med när det gäller intressen iallafall. Borde man inte få fucking cykla med sina vänner iaf? Nej såklart inte!! Fyy vad tråkigt, mil utan dem, hemskt!
Egentligen är inte cyklingen problemet utan ensamheten, kan ju inte prata så mycket med dem i basgrupperna precis och det suger. Jag är har högt EQ men mest om jag inte känner personerna eller har samma intressen som dem men har vi inte samma intressen men jag ändå känner dem så bryr jag mig inte. Jag kommer dö haha. Vill verkligen inte :(
Idag på kvällen har jag varit utee på stan med en vän och ätit glass, det var roligt :) Nu ska jag kolla på The Tudors och längta efter imorgon<3 Inte för cyklingen utan för träningen!!!!! Jätteglad när jag tänker på det :D
Good natt kommentera gärna :D
Fick några jättefina bilder från Rebbi igår på mig själv till vardags men jag råkade ta bort dem :( Så ni får en annan rolig och seriös bild på mig.

Innehållet

Här kommer bilder på innehållet i paketet :D
Det var massor av saker från mountain horse. Alla i landslaget blir sponsrade av dem så vi har skickat in måtte och grejer så idag kom allting! Jättefina saker verkligen, och allt passade :)
Det som saknas på bild är ett vitt schabrak som jag har i stallet.
Mountain horse crew jacket med SWEDEN text och flagg på bröstet

Pikétröja med flagga på bröstet

Keps som mamma fick av mig

Mountain horse richmond high rider ridstövlar med tillhörande stigbyglar



Gryyymt fina saker, behövde faktiskt nya stövlar också haha! Blev jätteglad när paketet kom såklart :)


You're the apple of my eye

Vädret är fiiint så jag drar ut en sväng på stan, man kan inte sitta inne när det är 21 grader ;) Ni får bilder på innehållet i paketet senare och mer update :D
Ha en trevlig solig dag och om det regnar hos er så får ni la ha en trevlig regndag :)

Walla walla ingen tid att förlora

Har fått paket idag, på Sannas födelsedag lite coolt :D Kan ni gissa vartifrån det är? ;) Det ligger massor av fina saker i det iallafall!

The best thing about sweden is sure bilar

Igår så var ju jag hos faster=ingen uppdatering. Isabel kom dit och vi kollade på A walk to remember och den var jättebra! Sedan kollade jag på The Tudors hela natten och det har jag fortsatt med idag, min nya favoritserie känns det som även fast den är hemsk haha.
Jag har städat mycket på mitt rum idag och det blev jättefint, fast jag måste damsuga lite för det orkade jag inte innan. Efter det så har jag ingen aning om vad jag ska göra och jag har inget intressant att skriva om känns det som. Förutom att jag längtar jättemycket tills på tisdag för då ska jag träna Calle för Mats :D :D Kommer bli görkul och jag längtar såhär jättemycket!
Här får ni en rolig bild som caroline har skickat till mig, hon tyckte jag var konstig fast jag tycker att hon är ännu konstigare. Knoldesparker!
Den är klickbar alltså.
Hejdå nu ska jag städa!

Dagens ridpass 28/5 och 29/5

Igår så galoppjobbade vi. Började med att bara värma upp i arbetsgalopp i låg form och sedan körde vi två stycken rejs på 4 km med skritt emellan. Pigg ponny och jag var överglad! Att rida fort ä så grymt roligt!
Idag red jag på en äng och gjorde lite allt möjligt som går att göra. Han var stark men jättefin.
Denna veckan har han tagit det lite lugnt och bara gått i skogen, han har gått ganska hårt nu ett tag så det har nog varit skönt för honom :) Nästa vecka blir det dock en massor av trimning innan tävlingen :)

Favorit schabrak till vardags

Mitt favort schabrak för hemmabruk är mitt Catago med klubblogga! Det ligger bra och blir aldrig smutsigt känns det som, dessutom är det snyggt :) Egentligen ska det användas på tävling också, iallafall lagtävlingar men det har aldrig gått bra när jag haft detta på en tävling så det får stanna hemma haha! Har ingen aning om vart det är köpt men Cheval har likadana och jag rekomenderar dem verkligen! Snygga, billiga och bra! Kan det bli bättre?


So come out of your cave walking on your hands And see the world hanging upside down You can understand dependence When you know the maker's hand

Hello kvällen igår var fedt ska ni veta! Typ dans, studsmatta, musik och massor av skratt. Härligt var det :)
Nu ska jag precis alldeles snart åka till stallet och rida osv sedan ska jag till faster och passa hennes hundar medans hon är på festival :) Mysig kväll med fiiilm!
Har lite bloggtorka nu.. Ska se om jag kan skriva lite fler arga inlägg imorgon får det har jag lite på g haha. Annars får jag la be min roliga dansk blogga lite igen? ;) Skrattar fortfarande åt hennes inlägg haha!
Korven har bara gått lite i skogen de två senaste dagarna så jag har inte skrivit något riktigt inlägg om det, han har varit jättepigg men gått bra, igår var springnarkomanen Rebbi med oss också och sprang samtidigt som jag red!

Finns bara ett ord att säga om denna kvällen

Fedt

Relationer ska byggas på saft och kanelbullar

Orkade inte blogga igår och nu hinner jag inte riktigt, sitter och äter och ska snart gå och fixa håret innan jag åker till skolan :)
Ikväll ska vi grilla med klassen så det blir inte jättebra update förän inatt!
Ses då!

As I walk Into the wild

Kollar på världens bästa film Into the wild nu. Helt underbar är den!!!!!!!!!!
Idag har jag provat en häst i terrängen men det får ni veta mer om senare, orkar inte riktigt blogga nu utan det får bli imorgon istället :)
Ha det gött och kolla på en bra film!
Här är förresten fräscha bilder, en på mitt hår efter jag klippt mig. Den första bildern är från London och då var mitt hår underbart men nu den senaste tiden har det aldrig gett med sig och velat bli fixat och bara varit fult så det fick försvinna som sagt, och jag är nöjd med det.
Ett grisöga, mysigt
Fillan är vacker

It takes courage to be legendary

Dricker kaffe och äter kladdkaka och glass, härligt! Ska snart kolla på Rio, grymt rolig film haha! Barnfilmer<3
Idag skulle jag tränat Korven men eftersom han vaccinerades igår så ska ju han ta det lugnt i några dagar så ingen träning blev det! Gick till Mats och pratade om hästar dock, ska träna en av dem jag är mest intresserad av för honom och så. Roligt!!!
Imorgon efter skolan blir det en tripp till Skåne för att provrida några fler. Ska bli jätteroligt!
Nu vet jag inte vad jag ska skriva, återkommer :)
Vill ni läsa om utrustning förresten? Kom på att jag skriver ganska lite om det!

Fucking kapitalism!!

Jäklar detta kommer inte att bli ett glatt inlägg!
Tänkte börja med att prata om en lag som har kommit, polisen eller regeringen eller vilka fan det är som bestämmer över sådant har nu bestämt att dem ska försöka få fast 2 st cannabis rökare om dagen. Två om dagen! Och vet ni hur det kan gå till då? Det ska jag berätta för er!
Dem hittar en misstänkt och sedan kan dem leta igenom hela hans eller hennes hus/trädgård/rum/lägenhet för att hitta bevis och också leta igenom dator och mobiltelefon för fler bevis så att dem sedan kan ta fast honom/henne för odling av cannabis för självbruk.
Sedan har dem en fucking man/kvinna som är misstänkt för våldtäkt. Men letar dem igenom deras hus och dator och mobil som dem gör med "missbrukaren"? NEJ! För det är alldeles för nedtryckande och kränkande för den personen och blaha blaha.
MEN! En som odlar/röker cannabis för eget bruk, vem förstör han/hon för? INGEN! Ev. sina egna lungor och den personen kanske blir lite virrig och lugn i huvudet och familjen kanske reagerar på att den tagit droger men annars förstör man inte för en enda person eftersom man inte blir aggressiv av det!
En våldtäktsman då? Jo dem förstör inte bara flickan/pojken de våldtogs liv utan också familj/vänner som måste genomlida detta tillsammans med sin familjemedlem som blivit våldtagen. I många fall tar även personen som blivit våldtagen självmord vilket betyder ännu mera sorg och grejs för familj och vänner.
Är inte detta ganska väldigt sjukt? Att man får göra en fucking husransakan på en som är misstänkt för att ha tagit lätta droger för eget bruk men absolut inte på en som har förstört flera liv i flera år? kdsopicz gzsxz så fucking sur blir jag på sånt och jag har verkligen noll och ingen jävla förståelse för dem som tycker detta är OK!
Samma sak är det med FRA lagen och de där nedladdningsgrejerna. Lägg energi på att reda ut VIKTIGA saker som faktiskt förstör liv än saker som bara är skitsnack egentligen.
Detta inlägg fylls på under kvällen!

And I need freedom now

Imorgon ska ni få er ett argt inlägg, orkar dock inte skriva det nu men åhh vad sur jag blir på samhället! Skriver mer imorgon om det!
Hela dagen har jag varit hos Rebbi iprincip och hon följde med mig till stallet tidigare för att Korven skulle få sin halvårsvaccination så att vi kan fixa ett FEI pass! Vaccinationen gick bra och han var jättesnäll som vanlig min fina ponny :)
När vi hade fixat allt i stallet så sick vi hem och bakade kladdkaka och kollade på film, sedan kliptte vi bort mitt hår! Det var första gången Rebbi klippte hår och det blev jättesnyggt enligt mig. Vill bara locka det mera nu så blir det asgrymt :D
Denna vecka händer inte så mycket, Korven ska chillridas och jag ska väll inte göra något speciellt tror jag. Skönt ändå :) Vet dock att det nog blir en tur till Skåne på onsdag och där ska vi prova en eller två hästar :) Skulle ha tränat en häst för Mats imorgon men ägarna skulle tyvärr iväg så det gick inte :(
Nu ska jag sooova en godnatts sömn ha det gött så härs vi la imorgon!

Vart försvann mitt hår?

Rebbi har precis klippt mitt hår. Ascoolt och nu ska vi locka det tjoho!

Tävling Dagstorp 21/5

Överlag gick det bra men är ändå bara halvnöjd. Vi kan bättre!
Dressyr:
Han kändes jättefin på framridniningen men i början la han över tungan ganska mycket. Han var annars mjuk och lyssnade bra. På banan kändes han avslappnad och fin men det kanske var lite jämntjockt eller något. Det kändes iallafall bra. Han bröt av en gång ii den förvända galoppen och sedan blev det mest studs när jag skulle fatta ny galopp men det var det enda som var riktigt dåligt. Fick 55 straff och det är ca 62 %. Vi kan bättre än så det vet jag. Detta programmet passade inte riktigt oss då det gick på kort bana också.
Hoppning:
Han kändes fin men vi fick ett slarvigt nerslag av ingen anledning. Han var iallafall lugn och hoppade bra.
Terräng:
Nolla men red 1 sek för snabbt! Han kändes jättefin och tog tag i alla hinder och bara sprang på, ingen tvekan! Slutade sedan på 9 plats och jag steg några placeringar efter terrängen.
Jag borde vara nöjd eftersom terrängen gick så bra och det var det jag ville skulle gå bra men jag är ändå inte nöjd. Det känns som att jag inte tycker det är lika kul längre, det roliga är att träffa alla människor men annars vet jag inte.. Mycket beror på att mamma och jag alltid bråkar på tävlingarna och igår kändes hon jättearg men jag vet inte varför.. Sånna saker gör att det är jättetråkigt att tävla och då vill jag verkligen inte fortsätta för det är jobbigt och dessutom pinsamt :(
Föröker ändå vara nöjd men det känns mest jdizsungncszixmz8z6ewra7bc87xmngcshjfg ungefär. Vet inte vad jag ska skriva förutom att jag ska rida 1* nästa fälttävlan som går i Trossnäs! Och om 2 helger ska jag och pappa åka till Ölandshoppet sär jag ska rida LA LA och MSVB!

Shopping

Gick till Cheval tidigare idag. Som de flesta nog vet så är dem min ena sponsor!
Köpte en KL tröja där och fick även med mig ett schockemöhle schabrak med Chevals logga på! Jättefint :D
Här får ni bilder på schabraket och tröjan!
Tack Cheval!♥
Vad tycker ni? Hiss/diss? :D

Provridning

Provred tre hästar på väg ner till Skåne. Alla var på samma ställe, typ ett försäljningstall.
Först provred jag ett 9årigt sto som hade haft föl hela livet och var bara riden till och från och ni konstant riden sedan januari. Hon hade gått någon hopptävling och en fälttävlan. Hon hade en härlig inställning och ville jobba hela tiden. I hoppningen var hon jätterolig och tog tag i allting helt själv och samma i terrängen. Dock var hon lite för liten för mig och var mer en tjejhäst. men annars jättefin!
Efter det provred jag hennes dotter Latte som var 5 år och skulle snart debutera 100cm fälttävlan. Hon var också riktigt fin och mer riden än sin mamma. Red runt och kände lite på henne och hoppade sedan upp till 120. Hon var jättefin på marken och rolig att hoppa! Fast jag kände att det inte riktigt klickade ändå, vet inte varför men det kändes helt enkelt inte rätt.
Till sist red jag en vallack som var 6 år och 170 cm hög. Han hade gått 110 hoppning. Han kändes bäst att rida och var helt klart dagens favorit! Lite stark men han hade inte blivit så mycket riden i veckan så det var därför. Hoppade honom upp till 140 och han var grymt fin! Hoppade med världens kraft och spänst och skötte nästan allting själv om man bara höll i han. Han kändes fin på marken också. Ska åka dit och testa honom igen och då ska jag även testa honom lite i terrängen! Roligt!
Vi ringde också på en häst som vi fick tips av från Ulrica. Den vart startklar 130 och utbildad msv dressyr. Ska åka och kolla på den nästa vecka tror jag.
Roligt att provrida tycker jag :D

Detta fält måste fyllas i

Haha den där jordbävningen gick ju väldigt bra igår! Någon som kände något? ;) Jävla gubbe haha! Han fick oss än en gång! Jag var faktsikt livrädd i veckan men igår när jag satt och väntade på att dö så tänkte jag att det bara var en bluff som alla de tidigare gångerna just denna man sagt att jorden skall gå under. Skicka in honom på ett ålderdomshem snälla! Fucking galning.. Haha förövrigt verkade det som att inte Danmark hört om detta, Caroline fattade ingenting och trodde jag menade att jag skulle dö på tävlingen.. Sedan när jag berättade vad det var så svarade hon: "fedt"
Sitter och äter frukost nu ska snart bege mig mot Cheval! Får se vad jag får med mig hem :) Sedan tar jag ev. bussen till Udden för det är hästens dg idag där! Stannade hemma innan när mamma åkte dit men nu har jag så tråkigt så jag kan likagärna åka dit och kolla lite. Skulle varit med på en clinic för Linda på hennes häst Resonance men tyvärr så trampade hon snett i veckan och kunde inte vara med :( Hade varit kul annars, dels att visa upp sig och att rida storhäst! Förra året var jag med på Hästens dag med Korven. Först på en fälttävlansuppvisning och sedan på höjdhoppningen som vi gick och vann! Helt otroligt! Hoppade 150 cm, det var läskigt hahah! Kom dock delad 1a eftersom Saga och hennes b-ponny Pigall hoppade 130, asgrymt!
Ska skriva ett inlägg nu om alla provridningar i fredags och ett om tävlingen igår! Ciao!

I'm alive!

JAG LEVER! Helt sjukt ju :D Är gladis över att jag inte dog inatt för jag är way too ung för det kan jag tala om!

s'äöz
Berättar mera om tävlingen imorgon om nu inte världen går under kl. 03 som den tydligen skulle, ha det!

Skååååååååååååååååne

Ska snart åka till stallet och duscha Korven medans mamma packar och smörjer. Efter det åker vi ner till Skåne till Ulrica för jag ska träan för henne! Ska bli roligt och nyttigt för det var så länge sen! Imorgon ska vi också tävla lite fälttävlan i Dagstorp så det känns bra att få träna lite dagen innan :) SKa rida en p90 och få lite självförtroende främst i terrängen eftersom det gick så dåligt sist. Men nu ska vi snart åka, ingen mer uppdatering på hela helgen typ. Ses hoppas ni har det bra!

Provridning

Gjorde en ny kategori också, Provridning, eftersom jag kommer att provrida ganska mycket nu :)
Igår provred jag en jättefin valack som var 8 år e. Casa Grande. Han har gått 125 hoppning. Först så visade ägaren honom lite och efter det red jag. Han kändes jättestor mot Korven! Det gick bra när jag red och när jag hoppade fast det kändes som om jag hade svårt med avstånden men det syntes inte sa mamma och Ann och Evelina. Sedan skrämde vi livet ur alla också när vi hoppade lite stort haha!
Sedan gick vi ner till terrängbanan och skulle hoppa lite där. Han hade aldrig sett ett terränghinder innan men han brydde sig inte någonting! Han hoppade alla små hinder och ett par stora! Någon kombination, coffin, trakhener, nerhopp+stock, stock på backe osv. Han var jätteduktig och tände verkligen till i terrängen :D Han tvekade inte på något och det kändes inte som att det var första gången han var där. Calle som han kallas kändes jättefin och jag red honom tydligen bra, han ser ut precis som Korven fast något kraftigare och 20 cm större! Gillar honom jättemycket och ska prova lite till :)
Idag ska jag prova ca 3 hästar till nere i Blekinge, ska blir roligt!

Dagens ridpass 19/5

Red ut Korven på en äng och sedan kom Tova så då red vi ut på lite andra ställen. Han kändes fin men ganska stark så jag red på pessoat. Korven får lite lugnare ridning nu eftersom han har tävlats ganska hårt nu ett tag och så har han också börjats rida på ett nytt sätt så att han ska få muskler. Han har faktiskt fått en liten nacke nu :)

Provridning

Har provridit en jättefin häst idag! Är lite kär :)

When you want something in life you gotta reach out and grab it

Är i skolan nu och väntar på Rebbi som gör nationellt prov i engelska. När hon är klar ska vi åka hem till mig och jag ska byta byxor för mina är blöta eftersom Sarah hällde vatten på mig innan :( Efter det så ska vi ner till stan lite och sen är det bio, premiär♥
Var på Kagg tidigare idag med klassen, det var ganska tråkigt. Trodde att vi skulle göra speciella labbar men det vi gjorde var jättetråkigt tyvärr. Bra idé annars!
Idag fixar mamma stallet eftersom att jag inte hinner med det idag. Tror att mamma red lite också faktiskt!
Nu kommer Rebbi förövrigt, ha en trevlig kväll :)
Foto: Sandra Åhlund

Well yes sir, yes sir, yes it was me I know what I've done, cause I know what I've seen I went out back and I got my gun I said, "You haven't met me, I am the only son

Imorgon har jag lite sovmorgon, härligt! Hela förmiddagen ska spenderas i Kalmar, först på biblioteket där jag ska läsa om mental träning och sedan på Kagg där vi ska labba! Roligt :D
Idag hade vi spexfoto, typ jätteroligt! Var inte såå många som klädde ut sig men ändå tillräckligt. Bäst var dem som klädde ut sig till en lärare! Sedan så läste jag om mental träning och sen hade vi en minilektion i det där vi kollade på film och hade avslappning, älskar det! Vi övade också på att sudda ut våra negativa sidor och dra fram de positiva. En sak som jag tyckte var konstig var hur många det var som inte kom på något alls positivt med sig själva! Jag kommer på 100000 saker och säger att jag är bra på allt, menar inte att jag inte är dåligt på någonting men jag är ju bra på att vara dålig på de sakerna jag är dålig på. Haha fattar ni? ;) Så tänker jag!
Nu ska jag faktiskt sova och kolla film, så ovanligt..
Bjuder på en bild på mig och Rebbi från idag, gissa vilka vi var ;)

Dagens ridpass 17/5

Hopptränade och det gick jättebra! Han brukar absolut inte vara så här fin som han var idag efter han gått fälttävlan. En vanlig dag hade jag tyckt det gick halvbra men jag är jättenöjd, han hoppade bra och var bara lite dragig. Vi hoppade en lydnadsövning/bana för att träna rytm osv, sånt som jag är ganska dålig på men idag gick det bra! Härligt!

If you could hear me, I would say that our finger prints don't fade from the lives we've touched.

Ikväll har jag varit på grillning med hela div 1 satsningen, typ lite firande av att vi gick upp i eliten och som en avslutnning på säsongen. Det var roligt och trevlig fast kallt men det gör ingenting. Man kunde också testa ut lagjackor ifrån kingsland som min underbara sponsor ska vara med att fixa! Vet inte om jag ska ha en sån än, har ju redan en av samma modell som vi ska få men det skulle ju vara roligt så det lutar åt det iallafall :)
Imorgon har vi spexfoto, synd att det ska bli dåligt väder och ännu mer synd att vi tar det på morgonen.. Men jag tror att det blir bra ändå ska ni se :) Jag ska vara Edward i twilight och Rebbi ska vara Bella haha, asgrymma kommer vi vara :)
På onsdag ska vi in till Kalmar med skolan och efter det ska jag och mina best friends gå på Pirates of the carribean premiären!♥♥♥ Underbart!
På torsdag ska jag provrida en häst och på fredag kanske jag ska till Linda Algotsson och rida, på lördag är det tävling i underbara Dagstorp och på söndag är det hästens dag på Udden :D
Jag har alltså en grym vecka framför mig och kommer gör något roligt varje varje dag, awesome!
Nu ska jag kolla på film, disaster movie! Den är så grymt rolig så jag dör hahahha! Hoppas ni haft en trevlig dag vi hörs :)
Fotograf: Maria Gardstig, www.miagardstig.webs.com

Åsikter

Har inte skrivit på ett tag känns det som men det har jag ju egentligen! Här kommer lite allmänna tankar från mig :)
Jag tycker att fel låt vann melodifestivalen. Irland skulle lätt ha vunnit! Jag kollade inte och jag har iinte hört ett enda bidrag, inte ens Sveriges haha men Irlands är ju bara såååååååååååå bra! Jag kollade alltid på melodifestivalen innan men inte längre, statusen har sänkts något enormt på allting tycker jag och inga bra låtar är med längre..
Det är nya regler nu  på SM i fälttävlan. Eller ny bestämmelse snarare för i år. Iår ska SM gå i 1* och inte 2* och det tycker jag är bra. Vi har inte överdrivet många ekipage som rider 2* här och då är det definitivt roligare om det går i en klass lägre så att fler kan deltaga. Det blir ju dessutom mycket roligare för dem som det går bra för. Hur kul är det att vinna om man är 4-5 st som startar liksom? Ett SM är ju alltid grymt roligt att vinna men det blir ju definitivt roligare om det är ca 20 st som är med.
Lite smååsikter från mig ;)

Rubrik

Ligger lite lågt med uppdateringen ikväll för nu ska jag iväg och grilla med div 1 laget :)
'Foto: Maria Gardstig, www.miagardstig.webs.com

Tävling Hermanstorp 14/5

Jag är både väldigt missnöjd och nöjd med dagens tävling.
Dressyr:
Red kanske fram något för kort. Korven kändes fin men han var lite för känslig i munnen tycker jag. Visade upp honom riktigt dåligt när jag red runt banan för han var väldigt spänd då. Men inne på bana tycker jag han kändes bra på allt utom längningen i traven. Vi fick iaf 62% och 56 straff, lite snålt tycker jag för det var en bra uppvisning trots att jag red fel väg.
Låg sist efter dressyren, haha!
Hoppning:
Nolla hur lätt som helst, det gick lite fort men det var roligt och han hoppade jättebra!
Terrängen:
Kändes bra när jag red fram och allt kändes fint tills första hindret då han stoppade helt utan anledning egentligen, jag såg inget avstånd men det var en kulvert som var högst 90 och då tyckte jag att han kunde bjuda på sig lite.. När jag kommit över 1an på andra försöket så stoppade han på 2an också som var lite större, efter det blev jag sur på honom och red som en galen tysk mot alla hinder på resten av banan! Kände att jag bara avr tvungen att vinna över honom i terrängen så jag struntade i hur det såg ut. Han kändes jättefin resten av banan även fast han var lite tittig, men han hoppade alla stora hinder och någon lite svårare kombination utan att tveka! Men sedan kommer den där j*vla coffin, detta var dock en liten en men såklart stoppar han där också. Kan bero på att jjag kortade upp honom ganska mycket innan för att få plats (det var en trekombination) och då kanske han kände att jag sa till honom att stoppa, vet inte men jag blev lite förvånad eftersom den såg precis ut som den vi har hemma fast mindre! Fick över honom på andra försöket och sedan hoppade han resten av banan felfritt! Han backade dock tre gånger på nerhoppet i vattnet, också en såndär dum grej men jag fick över honom.
Efter terrängen var jag så grymt besviken. Jag blev först arg eftersom han hoppade på alla svåra hinder men stoppade på de lätta, sedan nöjd över att han ändå hoppat det svåra och så höll det på lite. Blev sedan ledsen över hur dåligt jag red, eller hur fult det såg it iallafall.
Nu känner jag mig mest nöjd, jag fick runt honom och vann över honom. Stoppen kändes lite som i Gärds och ute på banan var han lite som i Runsten förra året då jag trilla av i terrängen.. Han har kapaciteten till att hoppa dessa hinder och han gör det hemma hur lätt som helst, tror dock att det har ed rutinen att göra. Han har ingen rutin och jag har inte så mycket rutin och då blir det ju såhär. Som sagt är jag nöjd över att vi kom runt!
Nästa helg ska vi till Dagstorp, skulle hoppat en 1* där men har nu bytt till 90 så att vi ska få lite självförtroende och bara känna att det är lätt! Sedan ska vi åka iväg och träna på någon terrängbana långt bort så kanske hans tittighet på nya ställen försvinner.
Kommer att halvt lägga denna tävlingen bakom mig men jag kommer också att ha kvar den i minnet eftersom att vi faktiskt kom runt.
Tur att Korven är så härlig att hantera trots att han kan vara lite jobbig på tävlingar i just hanteringen, han är ju en ängel hemma och så söt så man dör haha ;)

Mina tävlingsmål 2011 och framåt

Jag har mål jag vill uppfylla på tävlingar hela livet. Tänkte att det skulle vara intressant för er att ta del av dem?
2011:
Jag vill iår rida NM och SM i fälttävlan på Korven, har kvalat till båda men vi behöver mer rutin innan vi åker dit. Vi ska försöka träna och tävla så mycket det går i 1* klass och tillslut borde oturen vända.
Jag vill  också åka på ponnyderbyt i Dagstorp i Juli och tävla hoppning. Dagstorp är min favoritställe att rida på och jag älskar meeting på sommaren, om det är varmt!
Jag vill rida Lag-sm iår igen, planen är att Korven ska vara såld när det går (september) så om jag ska rida får jag låna en ponny till det. Om jag inte rider vill jag vara lagledare.
Drömmen om att rida ponny EM iår har jag fått ge upp. Jag har nu förstått att det krävs mer rutin från vår sida innan vi ens ska tänka på att rida 2*. Vi är kapabla till det, utan att låta för självgod så är vi ett grymt ekipage men vi har väldigt lite rutin. Korven är nu inne på sitt tredje år som fälttävlanshäst och detta är även 3e året som han blir dressyrriden överhuvudtaget så jag tycker att han har gjort väldigt bra ifrån sig med tanke på hur lite rutin han har. Jag vet att vi kan och det tycker jag räcker, jag tycker det känns bättre att få mer rutin i 1* och känna att det är superlätt innan jag vill rida 2* på honom.
Ett annat drömmål för iår skulle vara att kvala MSVA hoppning. Vi ska rida ett par MSVB, tänker inte jaga efter kval utan jag gör det för att det är roligt. Men det skulle vara kul att ha gjoort det!
Mål för resten av min karriär:
Jag vill rida junior och young rider EM på storhäst och arta mig bra på internationella tävlingar.
Ett roligt mål skulle vara att rida sunshine tour samt flytta till England/Irland några månader för att jobba.
Mitt drömmål är att rida OS och ett ännu större drömmål är att ta medalj påå VM eller OS!
Jag har höga mål utan att sätta för höga krav på mig själv. Jag vill göra allting just för att jag vill göra det. jag tycker att det är roligt att rida och tävla och jag älskar att känna mig duktig så därav kommer de höga målen. Men vem vet, jag kanske bara rider tom young rider och sedan satsar på att bli tränare eller något helt annat! Det får tiden utvisa, jag vet iallafall att jag vill ha roligt och jag vet att jag vill hålla på med hästar på ett eller annat sätt.

NHexperten is back!

Nu har Felicia som drev nhexperten kommit tillbaka och hon ska blogga om allt möjligt runt hästar på vaenting.blogg.se!!

Tidsinställt

Nu har jag nästan precis ridit klart dressyren och det gick säkert bra! Ska fixa Korven till hoppningen nu som går på en grusbana, hörs mer ikväll!

Better were the days when mastery of seas came not from bargains struck with eldritch creatures... but from the sweat of a man's brow and the strength of his back alone. You all know this to be true!

Har precis ätit lite och nu dricker jag kaffe! Kom hem från stallet runt halv tio.
Allting är fixat och packat och grejat tills imorgon, behöver bara lasta Korven och sedan åka! Vi åker vid den dödliga tiden 03:01 ifrån stallet, hemskt! Tur att jag är bra på att sova i bilar iallafall!
Ska uppdatera lite mer sedan sova, önska mig lycka till imorgon!

Dagens ridpass 13/5

Trots att det var otursdag så gick ridningen bra!
Han var lite bråkig i början men då började jag galoppera honom i ett ganska högt tempo och då koom han igång lite. Red högst 25 min och han gick så bra!

En fälttävlan för mig

Tänkte skriva lite om hur en fälttävlan går till för mig.
När man anmält osv och åkt till tävlingen och kommit fram och så brukar min mamma gå och visa papper medans jag går hoppbanan. När båda är klara med det så kollar vi till Korven lite och vet. besiktgar. Beroende på hur mycket tid vi har tills jag rider dressyren så går vi antingen terrängbanan eller börjar göra iordning till dressyrprovet.
Man får en starttid till dressyren som sagt och jag brukar rida fram högst 25 min, skrittar kanske 5 min innan det så framridningen tar ca 30 min vilket jag tycker räcker. Det är ju dock väldigt individuellt, vissa hästar är lite stelare och behöver längre framridningen och andra är väldigt mjuka och lättridna och behöver inte lika mycket. Jag föredrar alltid att rida kort och intensivt än långt och utdraget. När jag ridit fram så rider jag ett varv runt banan och visar upp Korven på ett bra sätt, oftast galopp i höger varv för där känns det lättast och därmed ser det finare ut. Man ska absolut inte ta igenom något som inte gick bra när man rider runt banan! Då frå domaren ette dåligt intryck av ekipaget.
När jag sedan ridit mitt program så skrittar jag direkt till uppstallningen/släpet och gör iordning till hoppningen som oftast är 30 min efter hoppningen. Ibland kan det vara en gemensam hoppning vilket innebär att alla i samma klass hoppar "samtidigt", då får man en tid då hoppningen startar och så får man rida fram och starta i samma ordning som dressyren. Jag själv föredrar 30-minutaren för det är smidigast. Iallafall, när jag gjort iordning till hoppningen så galopperar jag honom lite och fixar en hoppgalopp och efter det hoppar jag fram, olika mycket beroende på vad som behövs just den dagen. Innan jag går in på banan så går jag igenom den lite fort och sedan spänner jag upp sadelgjorden, det är som en peppgrej för mig som får min kropp att veta att en prestation är påväg, därefter galopperar/skrittar jag runt lite och mjukar upp honom innan jag startar och hoppar runt lite!
Efter jag hoppat så skrittar jag lite och ställer sedan in honom i släpet/boxen och tar kanske något att äta/dricka och sedan går jag och mamma terrängbanan ett par gånger. Medans vi går terrängen ställer jag klockan och skriver upp hålltider på armen. Med hålltider menar jag att jag skriver upp vart på banan jag ska vara när halva tiden gått t.ex. Halva banan: Träd vid 9 2:35. Man får alltså räkna ut vad halva tiden är och vart den ska vara sedan beskriva det så bra man kan när man skriver det på armen! Skriver även upp vart på banan jag ska vara när det gått 1, 2, 3 och 4 min. Oftast har vi lång tid på oss att fixa detta med klocka och tider och så. Jag brukar äta något riktigt när jag gått terrängbanan och när jag har kanske 50 min kvar tills jag startar min terräng så gör jag irodning Korven lugnt och stilla. Broddar fixar mamma medans jag sätter på skydd och tejpar dem, sedan sadlar jag och fixar allting och mamma får sedan gå med Korven medans jag gör iording mig själv.
Jag brukar skritta fram i 5-10 min till terrängen och sedan bara galoppera. Jag galopperar först lite i lugn galopp och sedan hoppar jag lite språng på vad som finns att erbjuda och sedan brukar jag köra lite intervaller med kort galopp och snabb galopp. Innan start tar jag det lugnt i någon minut och sedan bara galopperar jag runt lite och taggar igång. Jag ber alltid den som startar mig att säga till 10 sek innan start så jag hinner sätta igång klockan och sedan bara kör jag gärnet!
När jag sedan ridit terrängen så galopperar/skrittar jag av honom någon minut och efter det så tar vi bort all utrustning samt kyler honom med vatten och kyllera flera gånger. Sedan får han promenera ganska mycket och få mycket godis innan vi ställer in honom i släpet och kollar de sista resultaten ev. prisutdelning eller så bara pratar vi lite med någon vi känner innan vi åker hem!
Det blev en låååång text om hur en fälttävlan går till för min del ;)

If we admit that human life can be ruled by reason, then all possibility of life is destroyed.

Sitter i skolan och har NO. Just nu pratar vi om ögat och ringmuskeln som sitter där osv.
Jag slutar om 60 min och då åker jag direkt till stallet och rider lite. Efter det ska vi packa allting tills imorgon så vi bara kan lasta in Korven och åka direkt.
Senare ska vi prata fälttävlan, kul va? :) Igår fick jag förövrigt reda på att jag är kvalad till SM! Så himla roligt :D
Vi ses :)

I brist på annat

Så blir det lite humor i bloggen!

Alice, jag och Linnéa går från matsalen.
Jag: Kolla min coola plånbok jag köpte häromdagen! *visar upp min plånbok som ser ut som en uggla*
Alice: Haha den ser ut som en missbildad ren!

Jag står och kollar på Alice och hennes mamma Lotta när dem står och mockar ut sin box efter en tävlingsdag på Udden. En söndag var det.
Alice: Vad är det för dag idag? (Hon frågar det minst 4 gånger per dag)
Lotta: Men Alice nu får du sluta fråga sånt! Det är ju Lördag!
Jag: Hahahhahaha! Lotta det är söndag..
Lotta: Ja juste.

Lotta pratar med mig efter dressyren på Lag-sm.
Lotta: Vad fick du för procent då Joppe?
Jag: 61,67 tror jag.
Lotta: Men det var ju super! Det är ju det bästa du någonsin haft!
Jag: Nej..
Lotta: Jo det måste det vara!

Jag kollar på när Alice rider fram till dressyren på Uddens fälttävlan i våras samtidigt som jag pratar med hennes mamma Lotta.
Alice: Mamma du kan ta spöt.
Lotta: Vill du inte ha vatten då?
Alice: Nej
Lotta: Ja okej *tar spöt*
Alice: Eller nej föresten jag vill ha det lite till
Lotta ropar glatt: Så du vill ha vatten Alice!? :D
Alice tar spöt och rider iväg.
Lotta till mig: Jag tror att det måste vara bra med någon kunnig som hjälper Alice på framridningen, men jag tror inte att dem skulle klara av det. Jag kan läsa Alice utan och innan och vet alltid vad hon behöver.

HAHA Alice och hennes mamma är så roliga!!

Bilder från Kalmar HSK


The freedom and simple beauty is too good too pass up.

Idag hade jag en rolig skoldag! Började med att ha muntliga nationella i engelska vilket gick ganska bra för mig! efter det hade vi slöjd där jag målade på min psychedeliska träbit och efter det skrev vi i våra små "wikisar" och dagen slutade med att bestämma tema för spexfotot och vattenkrig!
Härligt :D
Nu har jag precis kommit hem från stallet så jag ska äta och komma på något kul att blogga om, en liten bildbomb kommer iallafall senare :)
Vi ses!

Dagens ridpass 12/5

Red i paddocken samtidigt som Sanna hade hoppträning. Först red jag en liten stund på Sannas häst Celica, en stor brun 5 åring. Hon var snäll men ganska stark, jättefin när jag kom på hur jag skulle göra! Red bara runt lite på volter och flyttade henne lite för skänkeln.
Däefter red jag Korven. Blev ett dressyrpass med lite förvänd galopp och sidvärts. Han var så grymt fin idag! Så fin har han inte varit på länge :D Höjde ryggen jättebra och ja, han var bara helt amazing!

Psychedelic


Dagens ridpass 11/5

Skulle ta en lugn tur i skogen och rida igenom lite men det blev inte som jag tänkt mig. Korven var helt galen! Det gick bra i traven men i galoppen så var det bara fullt ös, fick göra ett par bryska halter så han lugnade sig lite.
Det gick egentligen inte alls bra men det gör ingenting, vi var ju ute i terrängen igår så det är väll klart att han var pigg idag då.

Sålt och sålt

Stog mellan 10 och 14 idag och sålde saker. Det var roligt och jag tror att vi tjänade ihop endel! Känns iallafall bra att göra välgörenhets saker. Idag har det varit ett så grymt härligt väder så när vi hade jobbat klart drog vi till skolan och drog av oss kläderna och solade på baksidan jättelänge. Det var grymt skönt och jag har tom blivit lite brun! Sola är så skönt, synd att jag inte har tålamod till det om jag inte är med kompisar..
Imorgon har vi nationella prov i matte, jag kan inte säga att jag är speciellt taggad på det men jag vet att det kommer gå lika bra som sist :) Imorgon tänkte jag även börja skriva lite på min fördjupning om mental träning och dessutom välja något att göra på svenskan vilket jag borde gjort för länge sedan, men herregud jag har annat att stå i!
Idag gick förövrigt min ena stövel sönder, buhu :( Dock var det bara dragkedjan men ändå! Fick rida med tejp över den, snyggt! Mamma skulle åka till skomakaren med dem imorgon så att dem kunde bli lagade. Hur ska jag klara av att rida utan dem imorgon? :( Stövlarna är min bästa vän när jag rider typ, klarar mig knappt utan det! Har ridit med dem alla dagar detta året utom en, resten har minsann stövlarna varit på plats ;)
Nu tänkte jag gå och lägga mig faktiskt. Sov sött, hoppas ni har det bäst precis som jag har det :)
En till bild ifrån söndags!
Foto: Siri Einarsson

Dagens ridpass 10/5

Tränade terräng idag för Linda! Vi behövde få upp lite självförtroende eftersom det inte gick så bra sist vi var ute på en terrängbana, dessutom är det tävling i helgen så då kan självfötroende behövas!
Vi hoppade mest tekniska saker, trappa upp och ner och slutade med en bana på 5 hinder. Korven kändes jättebra, dock vääldigt stark och pigg och jag var väldigt hård i handen så det blev inte så bra flyt. Red på pessoat idag men jag ska ha det 2-delade i terrängen hädanefter! Det var iaf bra att det kändes bra och att Korven verkligen bjöd på allt och hoppade vissa hinder även fast vi kom stentokigt på dem, fina ponnyn :)

Ny skvallerblogg!

Fick tips förut om en ny skvallerblogg som verkar hålla måttet än så länge. Skvallerbloggar är jätteroligt och spännande men de flesta har gått ut på att vara elaka och bara skriva konstiga saker samtidigt som dem var sura heeeeela tiden haha. Men denna nya som har kommit verkar bra än så länge :)

Pics

Tack!
Foto: Sandra Åhlund

Rather than love, than money, than fame, than fairness. Give me truth.

Igår blev det ingen bloggning eftersom blogg.se låg nere som de flesta säkert vet.
Jag har varit i skolan idag och mestadels planerat inför morgondagen för då är det Operation Dagsverke! Det innebär att man jobbar en dag och samlar in pengar till skolor i fattiga länder så att barnen får bättre skolmiljö och utbildning. Detta året går pengarna till Nepal och norra Indien. Jag och några kompisar ska står på köpstaden och sälja kakor, kläder och andra saker. Jag gillar faktiskt välgörenhetsjobb. Det känns så bra när man gör något roligt för att kunna förbättra för någon annan. Jag vet att det kommer bli kul imorgon och att vi kommer sälja massor :)
Tidigare år har jag varit på en camping vilket var hemskt eftersom det var storm och det fanns inget shelter och förra året stog jag i Kalmar och skramlade med en bössa.
Jag tycker att pengarna borde gå till barn i fattiga länder som inte får mat eller vatten, eller länder där det är krig. Jag tycker att det är där det behövs mest för där är det fler orättvisor än i en skola även fast utbildning är viktigt.
Jag har faktiskt tänkt på en sak, r utbildning verkligen så blodigt allvar viktigt egentligen? Tänk er själva, när ni ligger på dödsbädden och tänker tillbaka på ert liv. Kommer ni då vara mest nöjda över ett MVG i skolan eller att ni reste runt i världen hittade er själva och gjorde precis vad ni ville? Kommer ni då vara nöjda över att ni fick en bra utbildning som gav er ett tråkigt jobb med mycket lön eller att ni gjorde något kul av eran skoltid och sedan satsade på något helt amazing men som inte gav er så mycket pengar, en fin bil eller värsta lyxvillan?
Vad värderar ni mest, mycket pengar, fint hus och fin bil och sedan en stor ånger för att ni inte gjort det ni verkligen ville eller oändlig lycka och kärlek när ni gjort det ni velat och följt era hjärtan, skaffat riktiga vänner för livet och hittat personen ni verkligen är dock med en mindre fin bil och ett mindre fint hus i andras ögon? Värt att tänka på ska ni veta!
Jag skiter i det mesta och följer mitt hjärta, vill inte ångra något när jag dör minsann! Kom på att jag skulle skriva hur sød och härlig och cool Caroline var, så nu gör jag det ;)
Nu ska jag duscha och baka lite mer, see you!

Tävling Kalmar HSK

Var och tävlade igår, sista omgången i Div 1 som gick i Kalmar. Udden hade 2 lag med.
För mig gick det bra. Dåliga resultat men jag är jättenöjd.
I förklassen som gick i LA hade jag ett nerslag på ett räcke. Jag tar på mig det helt eftersom att jag tog tag i honom och kortade när vi egentligen låg helt rätt. En miss ifrån mig alltså! Annars var rundan jättebra. Jag hittade verkligen tillbaka till flytet jag hade innan olyckan och allt kändes jättebra. Korven var inte ett dugg springig eller jobbig och han skötte det mesta själv och hoppade jättebra!
I lagklassen som också gick i LA hade jag två ner. Det första i en kombination där jag bara kortade och kortade till ingen galopp fanns kvar så han rev insprånget, tar på mig detta helt och hållet också. Det andra nerslaget var i slutet av banan och det var mest otur. Helheten var grym och Korven hoppade så sjukt bra så jag trodde jag skulle flyga av på varenda oxer!
Alla andra i mitt lag nollade och det räckte enda till en vinst då vi var enda laget med tre nollor!!! Asgrymt verkligen! Vi vann inte bara denna dagen också utan vi totalsegrade även i vår zon! Hur grymt är inte det!? :D Så det blev två ärovarv för vår del! Korven älskar sånt, haha öronen framåt hela tiden! Förutom 2 blågula rosetter så vann vi 3 plaketter, täcke, glasstaty och en clinic för valfri känd tränare. Helt grymt var det verkligen, alla var så glada!
Det andra laget ifrån Udden kom trea i lagklassen och det var ju inte heller så värst dåligt!
Grymma var vi verkligfgen och nästa år blir det ELIT för ponnybarnen!!

Har jag fel?

Har tänkt på en sak. När jag tävlar på min hemmaklubb Ridklubben Udden så tänker jag nästan alltid på vilka härliga hinder osv vi har och det gör jag även när jag tävlar på andra ställen i småland. Men sedan när jag är i skåne, östergötland och på västkusten blir jag väldigt oimponerad av deras hinder. Oftast är hindrena tråkiga med färg som har åkt bort, enkla infångare som ibland kan ha en halvful häst på sig och det är även väldigt sällan jag ser blommor. Här hemma kan det ibland likna globen med alla blommor och alla roliga och dessutom fina saker vi sätter ut. Det kan vara allt från käpphästar till halmbalar och julgranar och fina infångare.
Jag tycker att det är grymt mycket roligare när det är en massor av fint tillbehör och inte bara hinder och infångare. Det ger ett roligare och bättre intryck av tävlingsplatsen/klubben och dessutom blir det finare bilder!

Vad tycker ni? Har ni som bor i skåne, östergötland eller västkusten något att säga till ert försvar? ;)


Dagens ridpass 7/5

Trimmade i paddocken med bommar+graman. Han gick jättebra.

Du är bästigast av de bästigaste, glöm aldrig det!

Igår bloggade inte jag. Dåligt!
Var först i skolan och hade lite hemkunskap osv och efter det fixade jag, Rebbi och Linnéa med klasströjorna, eller ja, Rebbi gjorde det mesta. När vi var klara så kom Rebbis mamma och hämtade oss och sedan åt vi hos Rebbi och jag hoppade studsmatta jättelänge och det var jättekul! Sedan så gick jag och Rebbi till stallet och hälsade på Korven och jag fixade mat osv när Rebbi gått hem igen.
Mamma hämtade mig sen åkte vi hem och åt med min bror Erik, Rasmus och Ellen för att Erik fyllde år! Grattis<3!
Sedan kom det massor av Eriks kompisar hit och så grillade dem nere vid grillplatsen och jag kollade på 2 filmer och sedan somnade jag :)
Idag vaknade jag och direkt började jag kolla på Remember Me och sen åt jag frukost med Erik och Wester och vi hade lite roligt haha! Efter det har jag verkligen inte gjort något speciellt. Packat lite eftersom jag åker till pappa senare och ska tillbringa kvällen/natten där och passa hans hundar eftersom han är bortrest.
Vid fyra kommer mamma och hämtar mig och då åker vi till stallet, jag ska trimma Korven i paddocken och sedan duscha honom och efter det ska mamma knoppa medans jag packar! Imorgon är det tävling :D När vi är klara i stallet skjutsar mamma mig till pappa och dit kommer även några kompisar :)
Nu har ni fått veta hela min överplanerade dag ungefär. Vad ska ni göra idag? :)


Det bästa från 2010.

Lag-sm! Hade jätteroligt där! Åkte dit med Amanda och Ulrica med deras mammor i en lastbil som vi sedan sov i under hela helgen. Jag fick sova i hästdelen eftersom det var fullt i bodelen, men jag hade det ändå varmast första natten eftersom Lena glömt att stänga ett fönser haha!
Det gick inte så bra för laget. Lite otur i allting utom för mig och Korven som fixade allting galant, rekordstraff i dressyren, nolla i hoppningen och nolla på hinder i terrängen. Red dock grymt fort så jag fick 6 tidsfel vilket ledde till att jag kom några utanför placering, surt! Men det var iallafall riktigt riktgt kul hela helgen! Särskilt på ryttarfesten, flickorna från Småland höhö ;) Vill dit iår igen och ha mint lika kul! Och så tycker jag även att Ulrica kan klippa ihop Lag-sm filmen snart ;)

The core of mans' spirit comes from new experiences.

Idag har vi haft nationella prov i matte, det gick ganska bra för mig tycker jag. Svarade på allt iallafall. För er som inte visste det är jag jättedålig på allt som har med matte att göra, jag är ingen person som tänker logiskt. Föredrar höger hjärnhalva ;)
Efter det så har jag fikat med faster, Erik och Peter och när vi fikat klart samt satt upp Eriks tavla och klocka så gick vi på bio. Filmen vi skulle se heter Whater for elephants. Den var jättebra! Något hemsk ibland, eller ganska ofta, men annars så var den absolut sevärd :) Suverän!
Idag fick jag hjälp i stallet av Sanna som fixade mat och så åt lilla Korven, jättesnällt!
Tror inte att jag orkar uppdatera mera nu, ska sova så god natt!

Dagens ridpass 4/5

Red i ridhuset med graman och han var jättefin! Red mycket volter, öka minska och jättemycket flytta för skänkeln. Höll bara i gramanen i någon sidvärts och i avsaktningar och han var så fin! Tramapade på jättemycket med bakbenen speciellt i galoppen, längde fint och sökte sig neråt hela tiden. Han var verkligen helt amazing, känns jättebra nu :D

Did you just say nihilistic? Yeah, alright? I got it off a cereal box

Igårkväll var jag på mental träning. Det var jättebra och roligt som vanligt! Tyvärr var även detta sista gången på ett tag, jättetrist men jag ska fortsätta att öva själv.
Hade även mental träning idag i skolan, inte så jättelänge men vi ska ha mycket mer! Jag älskar mental träning, det är det bästa som finns typ!
Jag har varit väldigt oaktiv på att blogga nu. Vet inte varför, har ingen bra ursäkt. Vill jättegärna blogga om massor av roliga saker och göra massor av roliga inlägg men det blir tyvärr inte så. Ska försöka bli bättre en dag!
Nu ska jag sova, skola imorgon :) Natti!

Dagens ridpass 3/5

Hopptränade idag och Korven gick bra. Jättefin på framridningen när vi red över bommar och gjorde massor av sidvärts och så. Han var också väldigt fin när vi hoppade fram och han lyssnade jättebra! Sedan när vi hoppade lite högre och lite bana så bara tjurade han och var tittig, stoppade lite och jag red jättedåligt. Fick hoppa ganska mycket och det mesta kändes dåligt utom sista rundan som var super!
Jättemycket sitter kvar ifrån Lotta Björe träningen då det skedde en "olycka". Jag ser inga avstånd och Korven tar inte riktigt egna beslut så mycket. Jag måste rida mera vilket jag inte är så van vid. Detta känns väll sådär inför helgen men jag får helt enkelt fortsätta att öva och öva.. Bettet funkade iallafall jättebra!
Varför kan det inte bli såhär lätt igen?

Bobby

”Vi har under en tid haft vår ponny Bobby uppstallad hos en kvinna vid namn Kerstin Palmlöv. (Finns att se på facebook, Kerstin Fjunis Palmlöv) Hon bor i Åkersberga, Björnhuvudvägen 11.
När vi talade om för henne att vi skulle flytta Bobby blev hon rasande. När vi igår skulle hämta honom var varken hon eller Bobby där, hon hade låst stallet och lämnat de övriga hästarna ute. Hon måste alltså ha åkt iväg med honom någon gång mella…n kl 17-19. Vi väntade halva natten utan framgång, polisen var där men kan inte göra något. Hon påstår nu att hon äger Bobby och att vi inte har någon rätt att veta var han är, så vi är såklart oroliga för vad hon kan ha gjort med honom. Vi behöver därför all den hjälp vi kan få, hör ni eller ser något, tveka inte att kontakta oss!

För att klargöra det hela:
Vi har alltså haft Bobby(Ballinaclare Boy) i fyra år, han är en fullblodskorsning född 1999. Han kom till oss direkt från Irland och vi tävlade i hoppning under de första två åren. I november fick vi triangelmärka honom pga benskada. Pga tidsbrist har vi varit tvungna att leta nytt hem åt honom, och fick då tips av en stallbekant om att Kerstin Palmlöv söker ny D-ponny som ersättning för hennes ponny som nyligen avlidit. Hon var först intresserad men hörde inte av sig på två veckor eftersom en ridskola skänkt en D-ponny till henne och behövde därför inte en till häst. Dock kunde hon tänka sig att ta hand om Bobby mot en ersättning av 2000 kr i månaden, under förutsättning att det fungerar med de andra hästarna osv. Vi skulle resa bort en längre tid över jul och var därför tacksamma för denna lösning. Under tiden Bobby har varit där har han fått stå helt ensam i en liten hage eftersom han ”betett sig så jävla dumt” mot de andra hästarna, bitits, sparkats, osv. Detta beteende har vi aldrig sett hos honom förut, trots att han gått med många olika hästar i olika konstellationer.

Kerstins löften om stora hagar och kompisar i hagen visade sig inte stämma, hagarna är jättesmå och steniga och Bobby har fått gå själv i hagen under hela tiden. Hon har hela tiden klagat på hur dum han är, att han har ett ”skumt” beteende mot andra hästar. Detta tolkade vi som att han inte var helt nöjd med tillvaron och vi har därför varit i jakt på ett nytt hem åt Bobby. Hon har dessutom ridit honom trots att detta inte var tanken från början, då hon är på tok för stor för honom. Nu när det har blivit varmare har hon planerat att släppa hästarna i fårhagar med fårstängsel, vilket är livsfarligt att ha hästar i. Hon har också tagit av honom alla skorna för att på nytt försöka släppa ihop honom med de andra hästarna för att han inte skall kunna skada de andra hästarna om han sparkas, vilket har gjort att han är extremt öm i fötterna eftersom han har så känsliga hovar.
Signalerna vi har fått av Kerstin under hela tiden har varit att Bobby endast varit till besvär och att det inte har fungerat. När vi nu hittat ett nytt hem till Bobby blev hon fullkomligt rasande och ville köpa honom på direkten. Under dessa omständigheter har vi inget som helst intresse av att sälja till henne och ville därför hämta honom lördag den 30/4 och meddelade detta till henne dagen innan. Eftersom hon blev så upprörd anade vi oråd och åkte direkt för att hämta honom, vi blev oroliga för vad hon skulle göra med honom. Vi skickade ett sms en timma innan vi kom dit, men det var redan för sent, hon hade dragit därifrån. Hon hade dragit ur alla handtag på stalldörrarna så vi inte kunde hämta Bobbys utrustning och lämnat sina övriga tre hästar utomhus och låst in sina hundar i huset. Vi väntade till klockan tolv på natten, hästarna var fortfarande ute, kalla och hungriga när vi gav upp och åkte hem.

Polisen skickade en patrull och vi gjorde en anmälan, men det finns inget de kan göra innan en polisutredning tillsatts. Vi ringde och ringde till både Kerstin och hennes sambo(Elisabeth Ille Thornell), som först svarade och påstod att hon inte visste något om saken. Sedan slutade även hon svara i mobilen.
Dagen efter åkte vår pappa dit och försökte reda ut det hela. Hon påstod då först att hon köpt Bobby, men kunde ju såklart inte visa upp något köpekontrakt eftersom vi endast har ett fodervärdsavtal med option för senare köp, OM båda parter är överens. Hon ändrade sig sedan och sa att hon SKULLE köpa honom och att vi ”ska skita i vad hon gjort av Bobby”. Pappa lyckades hitta sadel och träns i stallet som nu var upplåst och informerade henne om att han tog med sig dem. Efter en stund vägrade de öppna dörren eller svara över huvud taget, inte ens när polisen ringde dem. Pappa stod och knackade på i över en timma och till slut ringde de polisen för att anmäla pappa. De kom då dit och fick höra hur det hela låg till(vilket var precis det pappa ville skulle hända eftersom vi ville ha hjälp att prata med dem av en myndighetsperson), men de kan fortfarande inte hjälpa oss innan ärendet är utrett.

Vi vill klargöra för sådana som på något sätt tvivlar på detta, att vi står som ägare, vi har hans pass och försäkringen skriven på oss – juridiskt sett har hon alltså ingen rätt till Bobby, eftersom det är vi som betalat henne för uppehälle, och inte tvärtom.

Nu gör vi vårt bästa för att nå ut till så många som möjligt för att själva hitta vår stackars häst. Vi har redan fått enormt mycket hjälp och stöd och detta är vi oerhört tacksamma för, men vi måste fortsätta arbeta för att kunna hitta honom så fort som möjligt. Lägg ut info på bloggar, hemsidor, tidningar, anslagstavlor, allt som kan leda oss till honom, vi behöver som sagt all hjälp vi kan få för att hitta honom!
VI har spekulerat en del och pratat med folk som känner till henne och de tror att hon eventuellt kan ha gömt honom någonstans i Dalarna, eftersom hon har kontakter där.

Bobby är en D-ponny valack(147 cm i mkh), mörkbrun med svart man och svans. Har en liten stjärn i pannan och en vit fläck på mulen, lite vitt på höger bakkota. Se bilder på eventet.
Kontakt:
Michaela Kalborg 0706831906
Carolina Kalborg 0733777330″


Korvens bror!

Såg idag att Korvens bror är till salu, eller jag har för mig att det var bröder dem var, släkt är dem iallafall! Har sett honom och det är såklart en trevlig häst, inte konstigt med tanke på det släktet haha ;) Nej men det är en riktigt fin ponny :)
TRYGG OCH SÄKER HOPP/FÄLTTÄVLANSPONNY. Hästar säljes
TRYGG OCH SÄKER HOPP/FÄLTTÄVLANSPONNY. Hästar säljes
Typ: D -  Inriktning: Hoppning -  Kön: Valack -  Födelseår: 1998
Namn: Farbror frej
Maxad D-Ponny, 1998. Tävlat MSV B hoppning, placeringar till och med Lätt A. På träning hoppat banor på 130 utan problem.
Tävlat fältävlan upp till lättklass med seger och placering. Har endast tävlat fälttävlan under 2010.Utbildad lätt MSV dressyr. Gör rena byten,skolor och bakdelsvändningar. Super snäll i all hantering.
Lastar sig själv. Snäll att rida ut på ensam eller i grupp. En jätte trevlig ponny som älskar att bli ompysslad och gosad med.
Aldrig varit skadad eller halt. A1 försäkrad för 90 000 kr. Säljes inkl utprovad Prestige hoppsadel.

Länkar till filmer:

Terräng: http://www.youtube.com/watch?v=I5MHZaAYMZU

Hoppning: http://www.youtube.com/watch?v=mY2znBKQofY

Markarbete: http://www.youtube.com/watch?v=DSMjaDrFIDs
Pris 100 000 kr

http://www.hastnet.se/hastmarknad/sok/annons.php?aid=475028

Ronja, säg till om det inte var okej att jag la in annonsen!

Dagens ridpass 1/5

Hoppade lite lydnad/gymnastik hemma med mammas hjälp. Red också på pessoa eftersom han har varit så svår i hoppningen. Han funkade jättebra! Han var ganska pigg men jag fick tillbaka honom bra så att han lyssnade och inte bara sprang. Ska hoppa på detta bettet lite nu så att han förstår att man inte ska springa bara för att man är ute. Han kändes väldigt bra på backen också!
Fina ponny!

Dagens ridpass 30/4

Dressyrtränade för en ny tränare. Det gick inte alls bra. Korven och jag kom tillbaka 2 år i utvecklingen kändes det som. Nu har jag iallafall provat att rida för en annan än Ulrica, även fast det blir svårt nu när hon bor i skåne så fortsätter jag att träna för henne, Ulrica alltså :)

RSS 2.0