The best thing about sweden is sure bilar

Haha Caroline är rolig!
Jag har precis kommit hem ifrån stallet och ska snart äta och efter det ska jag fixa mig för ikväll ska jag och Felicia dra till parken och ha roligt :)
Jag har haft det grymt bra i London. Vi har gjort en massor av roliga saker. ätit mängder av god mat och druckit mycket kaffe! Lite shopping blev det också ska ni veta. Jag har för första gången i livet varit på en gaybar, träffat min kusins roliga vänner, gått på världens underbaraste marknad som befann sig i ett gammalt stallområde och nästan det bästa av allt var musikalen Billy Elliot den var så grymt bra :D Jag älskar London, det är en härlig stad och jag vill bo där, fast helst vill jag nog bo lite utanför men ändå nära. Jag älskar dialekten dem har i England och jag ska börja prata så, pratar ganska amerikanskt nu. Jag har iallafall haft det gör bra!
Har ni haft ett bra lov? :)

Nej nu ska jag äta och sedan fixa mig, ska uppdatera mera efter det. Dock orkar jag inte ta någon bild på det jag köpt men det var iaf, ett linne, ett par shorts, tröja till pappa, tea till mamma och en present till min bror om ni var nyfikna :)
Hoppas ni har en härlig kväll ikväll i det vackra vädret! Grattis på valborg allahopa och grattis till våran käre konung!

Hemma!

Nu är jag hemma från London. Ska prata lite mer om det senare för nu ska jag bada lite och vila för jag är trött. Har haft det grymt bra iallafall!
See you :)

Men vad fasen

Varför har mina inlägg tagits bort? Fasen vad knäppt! Men visst vill ni ha lite inside-information om honom? Alltså, information från mitten av vargflocken. Information från den säkraste källan. Information från en spion som har lyckats bli vän med objektet. HAHAHA, alltså en bästa vän helt enkelt. Och den bästa vännen är = JAG. Tror jag iallafall. Han är iallafall min bästa vän. En gång gjorde han ett inbrott på min blogg, och det får han fortsätta göra. Så därför kommer jag upprepa allting igen.Så. Första bilden: Fin häst. Andra bilden: Konstig.

Dessutom är bilderna skitgamla, över ett år.

Imorgon ska jag fira valborg med Jakob. Party all night long osv.mvh Feliciacarnelius.blogg.se


puff

Jadåååå, den her bliver på dansk, så kan I more jer lidt med det!

Undskylder meget for ikke at skrive i går, men var simpelthen så træt. På gymnasiet har vores søde lærere besluttet sig for, at vi skal lave ekstra meget op til afsluttende SO1 og læseferie - i går havde vi fået 2 afleveringer for til i dag og havde 1 prøve... og alt det inden klokken 12.40 hvor vi havde fri :=(
I dag fik vi så hele 3 prøver - 2 i virksomhedsøkonomi og 1 i tysk, suuuuk.
Men det er derfor, jeg er lidt deprim :=(
Jeg vil egentlig bare lige linke og skrive navnene på fotograferne, jeg kender, fra Gärds - så må Jakob selv lige fedte rundt og finde sig selv.
Morten Fiil, www.hestebilleder-bornholm.dk
Sven-Erik www.ohwall.se
Krister Lindh www.fotokristerlindh.se
Bo Williamsson
Pia Malin
Marianne Christensen
3 sidste findes på facebook :=)
hej <3

pictures

Nu är det ännu en människa som är inne på Jakob's blogg och bloggar. Jag hittade nämligen lite gamla bilder på Jakobsom är tagna på Ölandshoppet 2008. Bilderna är på Jakob och hans förra B-Ponny Grace Maxica och om ni undrar mer om henne så får ni väl tjata på han att han ska skriva ett inlägg om det, fast det har han säkert redan gjort. Här är i alla fall 2 bilder på dem, inte världens bästa men dugliga!

// Johanna Grant


Dagens ridpass 27/4

Jadå, om Jakob kan - kan jag ochså!
Måste bara först lägga upp en bild av dom sko jag just har köpt :=D

<33333

I dag skulle Karry och jag hoppträna, wuhu! Och jävla vad hon var galen... hoppade bara typ 110-125, för hon var så jävla galen att vi inte kunne komme i kontakt med henne :=b
Men då! Hon var jättefin och kom väldig gött tilbaka på avstännande och så (hon har så jättestår galop, at hon altid går typ 1 galopsprång mindre än avstannan är).
Hon hade some troubles waiting, för hon var så vild, men rustat med tålmot gick det okej :=)
Då kan ni här få ngt bilder av Karry och jag til vores 1:e 1* i Gärds ;=)

Ryttare i fälttävlan

Jadå, det er still miss Caroline från det jävla Danmark, nu har jeg tänkt lite och chosen mit topic for denna afton.
Multistar Scan - Micha - och jag til Nordisk. Sötnos.
De fleste som kender mig vet, at jag til Nordisk i 2010 fick 25 straf i terrängen för jävla dangerous riding. Om jag inte hade fått dom, hade jag och min ponnis, Multistar Scan, fått bronze individuelt. Det är en ändra sak, men jag måste säge det för att resten är = any kind of sense. Jag var en av de 1:e i terrängen, och da jag kommer ned av en sti til 6ab, har de jävla människor parkeret en kran och en ambulans på denna vägen! Där är et moose-fence på mig högra sida och träder på min venster sida, så jag måste lixom skriga som fan, att jag kom ned av denna väg. NO-ONE answers, så jag skriger förtf. och traver förbi dom två maskiner. = 25 straff.
Okej, men altså var det bara för at ha ngt at perspektivera til om lidt.
Til tävlingen i Gärds, startade jag min 1:e 1* på häst, och därfor startade jag först i terrängen typ 16.59. Altså hade jag jättemycket tid til at se ponniser och sån båda lördag och söndag.
Och då måste jag erkänna att jag var jätterädd indimellan. Ryttare som inte kan ramma hinderne, som inte tar upp hästen/ponnyen föra hinderne - la dem springa hele vägen henimot. Hästar och ponnyer som inte har doms förben foran sig - framåt - i hoppat, men som lixom pulls their front legs backwards i hoppat.
Och dét förstår jeg inte ikke får anmärkninger för dangerous riding. Det är netop dom ryttare och hästar som styrter och gör salto i terrängen.
Picture is of course bad luck for a very good rider and horse.
It just shows exactly the front leg which has been pulled backwards
instead of up in front of the horse.

Jadå, jag kan inte tro, att jag är dän enaste med dom tankerne. Vad tyckar ni om dette?
Det händer självklart oxå i hoppning, men det är inte nära så farligt som på terrängen.
Caroline

Gästblogga = CAROLINE!

The best thing about Sweden is sura bilar <33

Jadå, hallo! Her är den jävla Caroline Regitze Jensen från Danmark - och jag vill på mit bäste svenska gästblogga på Jakobs blogg de näste typ 3 dagor (tror jag) - da den lilla jävel är i London.
Men då för dom som inte vet vilken fan jävel jag är, kan ni få se min hemsida www.caroline-eventing.dk
Mit svenska är jättedåligt, så ni måste tänka lite dansk-svensk-engelska när ni läser.
Altså! Måste jag säge at jag inte visste at Korven hade et riktigt namn... at least - jag hade inget idé om at han var "Collbaz", men det kan ju entligen vara unödigt. Tror at jag så Jakob 1:e gång i Tranemo i 2010 - min 1:e 1* på den pony, jeg sen red EM på. Haha, jävla vad det gick tråkigt på den tävling, och även då ble Jakob liten in love with min jävla hopp-pony, Sun City. (som va mer än bara en jävel den dag).
Jag gillar Korven <3 han är jättesöt, och så är Jakob oxå. Dom två måste tävla i Danmark til Nordisk, ellers blir jag jättearg... :=D
Mendå, jag måste finna på något fornuftigt at spamma Jakobs blogg med. Det är ju liten konstigt at jag vill lära svenska och Jakob vill lära danska. Sen får ni ët example:
Rolig på svenska = funny
Rolig på danska = relaxed
^ och det är jätteroligt. Aha, jobbigt.
Ahaaa, juste, jag så att man måste välja en kategori. Dette blir då Jakobs vem fan han är. Det tyckar jag är perfekt.
Nå, jeg tyckar at båda Korven och Jakob har jättemycket potential! Då blir det jättegött när Jakob kommer rida häst, så vi kan tävla det samme :=D Kanske, vi kommer nok vara lite olika niveau, men då är det bätre änn vara på ponny och häst.....
Nadå, jag får inte riktigt written ngt, så jag tänker bara at finna på ngt till i afton!
Hejdå!

I read somewhere... how important it is in life not necessarily to be strong... but to feel strong You once told me, our fingerprints don't fade from the lives we touch. Is that true for everybody, or is it just poetic bullshit?

Detta blir sista inlägget för min del innan jag åker till london! Någon ska gästblogga här och den kommer få reda på det under natten haha ;) Själv ska jag sova nu, flyget går vid 6 någon gång imorgon på morgonen och jag ska upp och fixa mig vid klockan halv 5, vill man vara fin får man lida pin!
Men vi höres, kommentera mycket även fast jag är borta.
Tack mina underbara läsare hoppas vi ses igen!
2 bilder på Korven ifrån GärdsDagens ridpass 25/4

Promenad

I'm going to London

Idag kommer nog uppdateringen att stå på noll kanske. Jag har ganska mycket saker att göra, fixa lite i stallet samt städa och packa här hemma. Imorgon åker jag nämligen till London! Ska bli grymt roligt! Åker dit med min faster och hennes man och vi ska hälsa på min kusin och gå på musikal och säkert massor av annat skoj!
Vet inte hur jag ska göra med bloggen dock, antingen får den stå tom eller så kommer det gästbloggare, får se :)
Har förövrigt färgat håret idag om någon ville veta det. Kom på nyss att det kanske inte var såå smart för jag är blond på mitt passfoto så nu kanske jag ser helt annorlunda ut haha!
Hörs kanske senare :)
Korven har härlig frambensteknik han!

Tävling Gärds RF 24/4

Denna tävlingen behöver inte någon vidare utvärdering. Det gick helt enkelt jättedåligt.

Dressyren var jättebra. Allt stämde utom en ryggning men det vet vi att han har svårt för. Fick 52 straff efter dressyren och det var jag nöjd med med tanke på att han bara ryggade ett steg.
I hoppningen hade jag 2 ner, i början var han jättetaggad så vi drog igenom två hinder och sedan skärpte båda till sig och gjorde resten sjukt bra!
I terrängen blev jag utesluten. Blev stoppad efter 2 hinder och fick vänta i minst 10 min eftersom någon häst fastnat i ett hinder och dem skulle montera loss hindret och få bort hästen. Efter det hoppade jag 1 hinder och fick något stopp på en stenmur och efter det red jag tillbaka, han ville inte mera och jag visste helt enkelt inte hur jag skulle göra när han var sån.
Riktigt tråkigt var det! Hade förväntat mig mera men så blir det ibland. Jag eller någon annan kan inte hjälpa att det blev som det blev. Får glädjas åt att dressyren fungerar iallafall vilket den inte gjorde förra året!
Så nu har jag lagt denna tävlingen bakom mig och jag tänker inte utvärdera mera än så här.

Tävling!

Imorgon är det tävling som gäller! Ska åka till Gärds och rida en CNCP 1*, första EM-kvalet! Kommer bli jätteroligt och det är hela 27 anmälda till min klass. Vi åker kl 4 på morgonen eftersom jag startar redan kl 9, lite tidigt men å andra sidan kommer vi hem ganska tidigt också! Är jättetaggad :)

Dagens ridpass 23/4

Red dressyr i ridhuset. Tänkte jättemycket på min sits och inverkan, jobbade mycket med att hindra honom från att streta emot och så. Han var jättefin hela ridpasset och gick i en låg form hela tiden med ett härligt tramp!
Vi ska jobba honom så att han är väldigt böjd i nacken när jag rider eftersom han har lite underhals och ingen överlinje, så om vi rider honom lite för rund i formen kommer nacken att komma fram, härligt!
Han var grymt fin idag, känns underbart tills imorgon!

Sadel

Båda mina sadlar är från Hööks. Min dressyrsadel är en lite billigare syntetsadel och min hoppsadel är en lädersadel av deras dyrare modeller.
Min hoppsadel är av märket Gold Medal, den är lite specialgjord för fälttävlan då den är lite mera close contact och mer flat än andra sadlar. Nu säljs den inte längre men den har lite efterföljare. Sadeln är väldigt skön att hoppa och rida terräng i dock är den lite för hård för att sitta och rida dressyr i. Jag tycker att jag får bra kontakt med hästen med denna sadel. Om ni tycker om prestiges sadlar tycker ni om denna sadel, den känns precis som en prestige att rida i!
Min dressyrsadel säljs fortfarande tror jag. Den är väldigt mjuk att rida i och min har format sig efter min rumpa så jag sitter jättebra i den. Det enda minuset med den är att den är varm på sommaren och ganska ful.
Ingen av mina sadlar är specialanpassade till Korven. Men jag har inte märkt att dem ligger dåligt eller trycker någonstans. Jag tycker att det är viktigt med anpassad sadel men i många fall går det till överdrift och människor letar och letar efter den perfekta sadeln och bryr sig bara om hur sadeln är och sadel hit och sadel dit istället för att koncentrera sig på själva ridningen. Leta efter en bra sadel men leta inte ihjäl er efter den perfekta för den kommer inte vara perfekt forever ändå!

Dagens ridpass 22/4

Red ut en runda uppbetslat. I början var han springig men i slutet jättefin! Bettet jag hade idag funkade super, ska använda det mer när det blir lite "skolridning".
Det var helt underbart väder så jag och Korven skrittade ut en långrunda efter vi var klara, det var hur mysigt som helst i det varma vädret!
2 år sedan<3

Shopping!

Igår följde jag med mamma till staden så då blev det lite shopping!
Vårjacka från PM:
Shorts från PM:
Solglasögon ifrån PM:
Röda converse från någon sport affär:
En uggla plånbok från en random affär, haha hur cool är den inte?
Glansspray från Hööks och tofsar att ha på gardinerna från något annat ställe:

Dude, where's my car?

Igår blev dagen mer uppbokad än jag trodde så där av blev det ingen bloggning.
Ridningen med skolan gick jättebra. Det var grymt kul att se alla glada miner och höra "måste vi åka hem?" "kan vi inte rida mera, snäääälla?". Underbart var det!
Igårkväll så var jag med Emma Cak hela tiden och när hon åkt hem så sov jag. Har varit vaken ganska länge redan men inte gjort något vettigt. Om 30 min ska jag ta en buss till stallet och ikväll blir det steeeek och bio. Härligt! Vädret är grymt fint just nu, älskar det!
Jag ska blogga mera sen. Lovar! Hej då!

I have a sadness shield that keeps out all the sadness, and it's big enough for all of us.

Har precis varit hos tandläkaren som har dragit lite i min tandställing. Nu ska jag vidare mot Aledals Ridcenter där skolan ska rida lite och efter det blir det att åka till city gross och prova ut en massor av Mountain Horse saker. Härligt! Ska ev. köpa nya skor också. Alltid kul!
Vi hörs och ses hoppas jag :)

Pinsamt

Jag är grymt dålig på att uppdatera. Dålig bortförklaring men jag har helt enkelt inte orkat!
Efter gårdagens hoppträning så var det första jag gjorde när jag kom hem att lägga mig i sängen och sova av mig allt skit. Var jätteledsen över att det gick så dåligt så jag hade inte lust att göra någonting alls..
Idag, precis som alla dagar, har jag varit i skolan och pratat med arbetande människor. Ganska kul men långtråkigt. Det har iallafall varit riktigt härligt väder! Varmt och soligt<3
Imorgon ska skolan åka och rida. Jag håller i det och nu är det lite panik över det hela men jag tror att det löser sig. Har inte riktigt någon större koll på vad jag ska skriva, imorgon ska det bli något kul iallafall :) Hejdå!

Skol-dm 2011

Var ju på skol-dm i måndags! Det gick ganska bra.
Korven kändes fin både på framridningen och banan. Dock red jag fel 2 gånger så det blev ganska mycket avdrag. Fick iallafall 58% och det ska man väll vara nöjd med men det är jag inte, kunde fått mycket bättre betalt för den ritten trots 2 felridningar!
Laget fick iallafall silver, ett poäng ifrån guld! Vi var väldigt nöjda med det och hade jätteroligt hela dagen :)

Dagens ridpass 20/4

Tränade dressyr för Ulrica och det gick jättebra!
Övade på att få honom under sig med bakbenen och att få honom kvickare. Han gick så fint men var lite stark och stretig emellanåt. Här är det mest jag som måste slipa på min sits så att min inverkan kan bli bättre. Ska rida lite mera på graman också för att kunna få hjälp när han drar iväg och så. Annars var han jättefin, precis som han ska va!

Dagens ridpass 19/4

Hopptränade för Mats. Första gången ute!
Det gick jättedåligt. Korven blev väldigt pigg och jag red inte bra. Blev bara sur och det var jobbigt och jag ville hem haha. Men på träning ska man ju få hjälp med problemen och det fick jag väll. Är dock inte ett dugg nöjd för det gick verkligen hemskt dåligt.

Tävling

Ska faktiskt iväg och tävla nu. Det är skol-dm i dressyr idag och jag ville såklart vara med! Vi har t.om ett lag!
Team Eventing höhö ;)
Jag och Korven
Alice och Looyd
Saga och Toli
*bilden funkade inte*

Frågor och svar

Jag tror han hette så. Han var jättebra!
Jag rider nog inte mer än någon annan. Men ridningen är helt klart annorlunda ändå. Slipar ju alltid på detaljer när jag rider dressyr, galopptränar mycket och i hoppningen vill jag ha honom ungefär som en "vanlig" häst.
Ibland på sommaren brukar jag rida 2 ggr/dag. Ett vanligt pass och ett skritt/jogging pass.
När jag inte tränar rider jag ca 35 min, ibland längre om jag inte får igenom något speciellt. Men annars tycker jag det räcker. Jag själv tycker det är bättre med korta intensiva pass än långa pass med 100 skrittpauser.
Hoppas ni förstog!

Tröstshopping

Eftersom det inte blev någon tripp till Skåne idag så var jag tvungen att tröstshoppa lite haha!
Först gick jag till Cheval och skulle köpa en KL tröja men den fanns inte inne i min storlek så jag bad Stephanie att lägga undan en sådan åt mig när dem hade kommit in i strl S som jag skulle ha.
Sedan innan mamma och jag åkte till stallet så körde vi förbi Hööks. Jag skulle byta det jag vann igår dels för att det var fult och dels för att jag inte har något behov av täcke, lindor och grimma. Hade bestämt redan innan att jag skulle ha ett dressyrschabrak men när jag kom dit så fanns det inget som föll mig i smaken förutom ett som var för litet för sadeln. Då tog mamma in mig i the secret room aka lagret där hon visade mig ett helt nytt schabrak som ska användas i en kampanj snart. Det var jättesnyggt så det fick följa med hem! Fick dock betala lite i mellanskillnad men det blev ändå mer än halva priset på det! Vet inte oom jag får visa det men jag lägger ändå in en halvtaskig bild.

Dagens ridpass 17/4

Chillrunda i skogen blev det idag! Mycket skritt och endel trav och galopp, ville bara känna på honom samt låta honom lufta sig lite. Det var roligt och Korven kändes fin!

Ingen skåneresa

Skulle ju åkt till Skåne idag och provridit en häst. Men tyvärr så blev hästen jag skulle prova såld igår så det blev ingen resa neråt :( Synd för det var en fin häst och jag skulle dessutom få träffa min kusin där nere!
Så nu ska jag gå och köpa en sak som tröst haha ;)

Bilder från tävlingen!


Man måste klappa lite!
Foto: Fanny Bergerstam och Emma Cak

Resultat RKU 16/4

Red som sagt en CNCP 1* fälttävlan igår på min hemmaklubb Ridklubben Udden. Det var en bra genomförd tävling enligt mig, hörde faktiskt inte ett enda klagomål! Det var ganska många starter för att vara hos oss, 80 st anmälda och så var det 7 st finskar!
Resultaten då? Det gick jättebra!
Dressyren:
Han kändes fin på framridningen, något seg men han bjöd ändå till lite i längningar och lyssnade bra. Inne på banan så kändes han jättebra, inte ett dugg spänd. Han var något seg i traven men kändes ändå bra. I galoppen och skritten kändes han jättefin! Ibland åkte huvudet upp lite men helheten var helt awesome! Jag gjorde ett par missar, glömde börja trava efter skritten och så kortade jag ihop på fel ställe efter mellangaloppen.
Jag fick även bra betalt för ritten, 66% och 49,7 straffpoäng! Det var rekord för mig och Korven, har aldrig haft så bra!! Jag blev jätteglad och även ganska förvånad! Den domaren vi hade brukar tydligen vara ganska snål och med mina missar så var det ingen helt klockren uppvisning. Men huvudsaken är att jag fick bra poäng!
Blev ledare i klassen, hon som låg tvåa hade 7 straffpoäng upp till mig!
Hoppningen:
Han kändes fin här, hoppade bra och var pigg. Jag fick igång en bra galopp och vi var felfria på hinder. Dock glömde jag banan på ett ställe så jag gjorde en volt och fick då 4 fel! Men jag var ändå i ledning, denna gång på 53,7 straff!
Terrängen:
Helt klockren! Han hoppade allting som bara den! I början var han lite som vanligt och försökte vända hem men när han kommit igång var han jättejättefin! Hoppade av väldigt stort på alla hinder, rullade igenom vattnet och hakade i ett par gången men det är bara småsaker. Huvudsaken var att han var jättefin och nolla på hinder!
Fivk 0,8 tidsfel i terrängen för att det gick lite sakta men det är ingen stor grej.
Vann sedan min klass på 54,5 straff! Är jättenöjd, min och Korvens första vinst i fälttävlan! Dessutom våran tredje CNCP 1* och första tävlingen i år. Helt grym var han verkligen! Det var jätteroligt, har en grym liten ponny :D
Bilder kommer!

dfddz,vm nsld

Uppdaterar mer om tävlingen imorgon, känner mig faktiskt lite sjuk nu så jag ska bädda ner mig i sängen med en film :) Om ni vill veta hur det gått så kan jag säga att det nästan gick över förväntan ;)
Bild från idag som bästa Emma Cak har fotat!

Eloise

Förlåt att jag uppdaterat så dåligt idag! Har inte haft någon tid alls, först en luugn stekig skoldag, sedan stallet, sedan fira farmor och sen stallet igen ;)
Nu är iallafall allt fixat, Korven är duschad och knoppad och jag har fått med mig allt jag ska! Alldeles snart ska jag gå och sova, upp tidigt imorgon eftersom jag rider dressyren vid 20 över 8 och Korven måste ju få äta och greja innan dess. Jag är iallafall jättetaggad inför tävlingen och har laddat upp med att se mig själv rida i skallen. Haha weirdo tänker ni men så är det inte riktigt.
Ni får säkert mer uppdatering imorgon kväll om hur det gått osv.
Sov sött alla fina läsare!

Tävling

Imorgon ska jag tävla fälttävlan!!! Grymt roligt :D Har längtat såå! Det är iallafall på min hemma klubb, Ridklubben Udden, och jag ska rida en 1* fälttävlan. Ska bli jätteroligt och mitt mål med tävlingen är att göra en godkänd runda så jag kan kvala till 2* :) Önska mig lycka till!
Tagga tagga tagga

It's your day today

Grattis Farmor, hoppas att du snart blir frisk och att du får en awesome födelsedag! ♥

I guess it was just here to tease me.

Nu ska jag snart cykla till bussen. Senare idag ska jag rida och fixa Korven inför tävlingen och efter det ska vi till sjukhuset och fira farmor :) Mer update blir det!

What if I were smiling and running into your arms? Would you see then what I see now?

Har precis bakat kladdkaka och ska ta ut den från ugen om fem minuter. Gött!
Idag har det vrit en chill skoldag. Vi bara redovisade våra flexarbeten och hade elevens val. Min redovisning gick sådär. Skulle hålla i en diskussion på engelska men dem pratade mest svenska, dåliga haha! Sedan på elevens val så blev jag ansiktsmålad. Felicia och Sarah skulle måla ansikten på Operation Dagsverke så dem behövde öva. Först blev jag en tiger och sedan Albus Dumledore, haha sjukt fult var det verkligen. Det var inte deras grej!
Nästa vecka har några i klassen arbetsmarknads vecka och vissa har prao. Jag har inte orkat leta praoplats så jag stannar i skolan och lyssnar på arbetare som kommer och babblar. Kan säkert bli kul det också. Dock är jag ju ledig två dagar nästa vecka också, skönt!
Denna helgen blir rolig. På lördag är det tävling och på söndag ska jag till skåne och göra en grymt rolig sak. NI kan säkert gissa vad jag ska göra men skitsamma ;) Säger det inte förän lördag kväll ändå!
Nu ska jag sova eller något annat viktigt, hej då!

"kylbag"

Mamma har skaffat oss en kylbag. Det är en IKEA påse och i den ligger det kyllera, en hink, massor av svampar och svettskrapor. Alla som rider fälttävlan borde skaffa en sådan. Jättepraktiskt att ha allt i samma påse och jättelätt för din mamma eller pappa att bära med sig när du rider terrängen så att man snabbt och lätt kan kyla hästen efter du ridit.
När vi ändå är inne på kylning så fick jag de bästa sättet att kyla på när vi var i Falkenberg. Flemming Winberg hade föreläsning och endel handlade om just detta.
När man kommit i mål i terrängen ska man:
  1. Galoppera/trava av hästen i ca 3 min
  2. Skritta hästen i ca 5 min
  3. Av med sadel och diverse skydd
  4. Svampa hästen, skrapa av vattnet
  5. Gå en stund med hästen, helst 10 min
  6. Svampa och skrapa av
  7. På med kyllera
  8. Skritta hästen länge
Sedan ska man akta sig för att linda/täcka hästen för snabbt efteråt. Hästen är aldrig som varmast direkt efter en stor ansträngning utan den är som varmast 10 min efter, alltså är det viktigt att kyla precis då.
Glöm inte heller att använda kyllera och vatten, det är det bästa och den minst riskfulla metoden att kyla på t.ex kylbalsam och liknande kan ge utslag på dopingtester.
Denna metod ska jag numera använda mig av, kommer bli grymt!

If we admit that human life can be ruled by reason, then all possibility of life is destroyed.

Förlåt att jag inte bloggade igår, orkade verkligen inte!
Var i skolan och gjorde nationella vilket gick sjukt dåligt, de tpics man fick välja mellan var verkligen jättedåliga.. På kvällen redovisade jag och några andra vårt Bangladeshtema på föräldrarmötet med lite dans och bröllop, tror att det gick hem hos vissa av dem iallafall! Ska baka kladdkaka och sedan uppdatera mera :)

Dagens ridpass 14/4

Han var fin stundtals men väldigt spänd under hela passet. Jag gjorde rätt hela tiden men var lite hård i handen. Tycker faktiskt att han kunde bjudit till lite extra om jag ska vara helt ärlig. Imorgon ska mamma hjälpa mig så att jag får en bra känsla inför tävlingen.

Dagens ridpass 13/4

Allt blev fel.

I read somewhere... how important it is in life not necessarily to be strong... but to feel strong You once told me, our fingerprints don't fade from the lives we touch. Is that true for everybody, or is it just poetic bullshit?

Ni kanske har märkt att jag använder många quotes och meningar från filmerna Remember Me och Into the wild. Varför? Jo, jag älskar dem filmerna! Dem satte sig in i mig på ett annorlunda sätt. Det är inte som att man gillar någon film för att en av skådespelarna är snygg, för att filmen är rolig eller har en spännande handling.
Dessa filmerna, jag kan inte förklara det. Jag kan se dem hur mycket som helst. Tänker lika mycket varje gång jag ser dem, känner igen mig i dem på något sätt men det går inte att förklara, de är så speciella. Det är inte bara varje dag jag tänker på dem, det är varje timme. Varenda timme kommer dem fram i mina tankar på ett konstigt sätt. Jag blir så berörd av dem, och glad, och ledsen, och lycklig. Alla känslor på samma gång. Det går inte att beskriva! Jag älskar dem bara helt enkelt!
Mina favorit quotes från filmerna:
Gandhi said that whatever you do in life will be insignificant, but it's very important that you do it because nobody else will. Like when someone comes into your life and half of you says: "You're nowhere near ready". And the other half says: "Make her yours forever". Michael, Caroline asked me what would I say if I knew you could hear me. I said: "I do know. I love you. God, I miss you, and I forgive you.

What if I were smiling and running into your arms? Would you see then what I see now?

Måste se båda snart igen, tillsammans med Felicia!

Dagens ridpass 12/4

Hopptränade för Mats idag. När jag red fram var han delvis fin, red igenom sidorna mycket. I själva hoppningen var han jättefin, hoppade väldigt runt och fint och det kändes mycket bättre än i lördags! I början la jag honom väldigt nära hela tiden, stärkande och bra för honom då han behöver lära sig det mera. Vi hoppade bana sedan och jag gjorde att par skolrundor och dem var riktigt bra! Han kändes jämn och fin i tempot, hoppade bra och var ganska mjuk. Jag gjorde småmissar på vissa linjer och min sits var inte alltid den bästa men utöver det kändes det jättebra!

I'm going to paraphrase Thoreau here... rather than love, than money, than faith, than fame, than fairness... give me truth.

Sitter och skriver på fb med en tjej, jag ska gästblogga på hennes blogg nu på torsdag och framåt i en vecka. Kommer bli kul! Vi pratar om lilla Valter, han var en glad hund :)
Idag har vi haft en skrattig dag i skolan, vi fixade klart våra klasströjor och lite annat. Imorgon är det föräldrarmöte och jag ska vara med på det och presentera vårat Bangladesh tema, dans såklart! Sedan har vi nationellt prov på morgonen, hemskt! Men det kommer gå bra!
Jag har verkligen ingenting att skriva, ni måste verkligen komma med förslag! Och kommentera mera!

You know what day I'm staring at, Michael. By 22, Ghandi had 3 kids; Motzart, 37 symphonies; and Buddy Holly was dead.

Har verkligen inte gjort något speciellt idag. Bara haft stooora planer haha. Men dem får ni inte ta del av tyvärr ;)
Jag längtar förövrigt till onsdag, lördag, söndag och måndag. Har två stycken tävlingar och de andra sakerna är lite andra saker som sagt. Hoppas bara att det blir av! Då blir jag happyface :)
Imorgon händer nog inte alls mycket kan jag tänka mig. Får se hur det blir med bloggningen, på torsdag får det sig säkert ett litet lyft iallafall. Ska snart bli bättre på roliga inlägg men då får ni kommentera mera också.
Nu blir det sängen, godnatt sov sött!

Du är som att andas för


Whatever you do in life will be insignificant, but it's very important that you do it. Because nobody else will. Like when someone comes into your life and half of you says you're nowhere near ready, but the other half says: make her yours forever

Idag har det varit en jättekonstig dag. Massor av skratt men i slutet av dagen så grät alla typ av olika anledningar. Jag hade dock inget att gråta för så jag gjorde inte det, var bara arg men det är typ fixat nu. Måste bara prata med lärarna imorgon igen. Blev väldigt arg!
Nu fick detta bli ett åsiktsinlägg och inte ett vardagsinlägg som det var tänkt.
Jag förstår verkligen inte hur blind en skola kan vara? Idag på en lektion blev en kompis väldigt ledsen för gamla saker revs upp. Så hon satt och grät väldigt mycket resten av dagen. Två lärare brydde sig, en som hade lektionen och en annan som förstog att något var fel. Vi satt med Sarah som var ledsen i cafét och tröstade henne sista timmen i skolan och 10 st lärare gick förbi men ingen brydde sig. De bara kollade på oss, skämtade och frågade om vi var trötta. TIO lärare, rektorn och VDn på skolan gick alltså förbi och INGEN brydde sig! Ingen frågade en s vad som hänt?
Då undrar jag bara, är det något fel i deras psyke? Behöver dem nya glasögon? Det kokar verkligen inom mig. Hur sjukt blinda kan dem vara?
Sitter man med en av skolans datorer i cafét, har mössa i matsalen, skor inomhus eller låter för mycket blir det ett jävla liv på alla lärare, samtal med rektor och ibland t.om samtal med föräldrar. Men när det sitter en elev i cafét och gråter, nej storgråter så bryr sig ingen!
Det är lärarnas ansvar att vi ska må bra på skolan. Det är deras ansvar att vi ska tycka det är skönt att gå till skolan för där kan man alltid få stöd osv. Och detta tjatar dem t.om om, att skolan ska vara jämställd och ingen ska vara utanför eller ledsen, dem skryter med att vår skola är så bra på detta. Men icke! Dem bryr sig inte ett dyft om de viktiga sakerna! Inte ett jävla skit bryr dem sig! Ordningsreglerna håller dem strängt på men saker som välmående bara struntar dem i!
Jag blev så sjukt sur idag så jag nästan började gråta. Har pratat med ett par lärare om det och imorgon ska detta tas upp igen, med ALLA lärare. Fan vad jag är arg nu!

Bilder falkenberg 9/4

Här kommer några bilder, fler kommer att fyllas på efterhand!
Fotograf är Bo Österlund!

Helgen ridpass

Fredag:
Red lite i padocken i Falkenberg. Gick sådär men det är fullt förståeligt!
Lördag:
Började med dressyr på morgonen. Värmde honom i alla gångarter och red igenom honom ganska mycket. Efter jag värmt honom fick jag hjälp av Sissi Lilja. Vi red mycket lösgörande och bytte varv ofta, såg till att han var framme för skänkeln. När vi var klara red jag runt dressyrbanan och sedan startade programmet. Korven blev ganska spänd inne på banan vilket ledde till att jag breddade handen mycket. Jag var ändå nöjd, han lyssnade framåt och var väldigt fin i galoppen och ena travlängningen. Domaren sa precis samma sak som mig, att han blev spänd och jag breddade handen och att han var ostadig i traven och att jag kunde öka lite mera i galoppen. Skönt när man kan säga vad man gjorde fel och en annan duktig person säger precis samma sak! Jag var jättenöjd med honom efteråt, stor förbättring från förra året tycker jag! Fick dock jättedåligt betalt för ritten, men det kan jag inte göra så mycket åt.. Nu ska jag öva på att rida inne på banor, ska sätta upp en hemma som jag kan träna i så att Korven tycker det känns naturligt och inte spänner sig. Sedan ska jag bara finslipa på allting nu, han känns så fräsch! Det sa Sissi också :)
På eftermiddagen hoppade vi. Vi hoppade bara lite linjer och så. Det gick inte alls bra. Korven var inte riktigt genomriden så han gick emot ganska mycket. Känner mig ganska ringrostig i hoppningen nu och det känns inte alls bra då det har varit våran starkaste sida! Men det är bara att kämpa på!
Efter träningen red hela ponnygruppen ner till stranden och galopperade. Det var jättehärligt och jättekul! :D
Söndag:
Idag var det terräng som gällde! Började på lite svårare typhinder och sedan bana. Det gick jättebra! Lite av sakerna är sådant som jag och Korven har lite svårt för men nu fick vi lite tips! Red med klocka idag också och lärde mig hur det fungerade.
Bilder kommer!!

Hello Bill

Uppdaterar alldeles snart! Bilder kommer också :)

(vi låtsas att jag aldrig gjorde det här ok?)

Hej kamrater, Felicia här. Jakob är ju lite dålig med uppdateringen och det är fullt förståeligt, för han  har så mycket att göra! Jag tänkte bara att ni kan kolla in min blogg - Feliciacarnelius.blogg.se , så har ni något att läsa under tiden. Det är alltså jag som har Vaenting, men den där bloggen är min personliga blogg. Det känns dock som att jag ska starta upp min Vaenting-blogg igen för det är så jäkla kul att skriva om hästar!

Men nog om mig!
Jakob är fruktansvärt duktig på att rida, och även duktig på att hantera hästar. Han är så otroligt säker på sig själv och det ska man vara så länge man fortfarande är öppen för andras synpunkter! Dessutom har han verkligen gjort Korven jättefin, det är en helt annan häst! Jag trodde aldrig att Korven skulle kunna komma så långt som han har gjort, men Jakob verkar ju kunna få vilken häst som helst att bli duktigt haha!

Och Jakob, du får skriva ett gästinlägg på min blogg nu, eftersom jag har skrivit så många på din! :(


Mot falkenberg!

Snart åker jag och mamma till stallet där vi ska packa in allting och fixa Korven och sedan åker vi till falkenberg på ännu en Ride Up! Är bört hela helgen, skönt!
Förvänta er ingen uppdatering under dagen men ikväll kommer det säkert upp något inlägg :)

Dagens ridpass 7/4

Terrängträning idag! Det var grymt roligt för jag väl börja med att säga!
Korven var jättetaggad och kunde inte stå still när vi gjorde iordning för han fattade vad som var på g, sedan höll han på att slänga av mig när jag hoppade upp för han ville iväg haha!
Vi började med lite typ hinder och sedan hoppade jag en 1* bana. Korven var jätte jättepigg och sprang på och hoppade allt, inga konstigheter. Det kändes väldigt bra också och framförallt var det roligt som bara den! Älskar terrängen, det är bäst!

Dagens ridpass 6/4

Red dressyrlektion idag för Ulrica. Vi övade på övergångar och väldigt mycket på hur jag skulle rida för att få honom som han ska vara. I början var han lite stretig och jag själv kände mig ringrostig. Det som gäller är att aldrig släppa ytter men inte vara för hård samtidigt som man måste ställa igenom i inner och hålla lika mycket på båda tyglarna samtidigt som man trycker på och måste räta upp sig. Mycket att tänka på helt enkelt!
I slutet gick det så sjukt bra, Ulrica hade aldrig sett honom så fin som han var då och han var helt amazing att rida. Perfekt på alla vis!
Synd att vi glömde kameran, hade gärna haft denna träningen på film! Tänker spela in allt som Ulrica säger någongång och sedan spela upp det medans jag rider varje dag, då borde det alltid gå bra!

I'm not some boy that you can sway

Hade världens chilldag i skolan idag! Vi gjorde våfflor tills vi slutade vid klockan 10. Sjukt skönt! Mina, Sarah och Naomis blev såklart godast och vi var ju tvungna att dansa ut med dem från rummet där vi gjorde dem haha!
Efter skolan så gick jag till banken där mamma väntade och sedan åkte vi ut på lite äventyr. Jag skulle nämligen provrida en häst idag som stog i Oskarshamn. Den var ganska fin men inte min typ, dock var den bara riden i 1,5 vecka efter vintervilan så den var inte alls igång. Nu ska jag tänka lite och på söndag ska vi ge besked. Jag ska inte köpa utan jag ska rida den till försäljning.
Det var min dag i små ord, mer update kommer men om andra saker. Imorgon ska jag träna terräng för Linda på Udden föresten, ska bli grymt roligt!
Förövrigt så är det Sara Carlsson jag bor nära och det var Elin och Alice som gissade rätt :)

Jag lyckas för att jag är lite bättre än er

Har inte gjort något speciellt alls idag. Bara tänkt typ på allt mellan himmel och jord. Kommer inte ihåg riktigt vad jag kom fram till heller.
Idag hade våran matte/no lärare med sig ett av sina barn till skolan, lilla Märta som hon hette var så söt och målade så snällt på väggen. Blev inga normala lektioner när hon var med..
Nu sitter jag och gör ingenting. Jag orkar inte skriva något vettigt heller. God natt!
Känner att jag verkligen behöver bli peppad. Varje gång jag rider har jag bara börjat tänka på hur stor jag är vilket jag aldrig skulle göra annars.. Behöver verkligen mer peppning nu men det är nästan tvärt om :/

Dagens ridpass 5/4

Hopptränade idag för Mats. Det var riktigt länge sedan, stackars Mats han måste ha saknat mig!
Det gick både bra och dåligt men på det stora hela är jag riktigt nöjd! Korven var jättetjurig vilket han tydligen varit tidigare idag när hovslagaren var där och när jag gjorde iordning.
Han var fin när jag red fram, precis där jag vill ha honom men kanske något seg. När vi sedan började att hoppa på¨en liten volt så bröt han ut och blev jääättepigg och lite tittig och så och han var likadan när vi hoppa lite linjer senare. Han stannade lite när vi skulle hoppa en serie, mest av tjurighet och lite för att jag inte såg något avstånd. Sedan red jag lite med ett spö och hoppade ett hinder på volt och efter det var han snäll igen, fast fortfarande arg!
Han stannade ett par till gånger på en linje med tre oxrar, av ren tjurighet igen och jag hittade inget avstånd här heller. Då fick jag sparka på lite och efter det hoppade han jättefint!
På det stora hela hoppade han väldigt väldigt bra och var precis som jag vill ha honom minus tjurigheten. Kan inte säga varför han var tjurig, hästar är också individer och detta var inte precis en Korven dag helt enkelt!
När vi kom till stallet igen så fick han massa äppeljuice så då blev han lite småglad igen, imorgon får jag fjäska lite för honom ;)

En liten lista

Hur började det:
1. På vilken klubb började du rida?: Strandskogens ridklubb
2. Vem gjorde dig till den ryttare du är idag?: Alla olika tränare Mats, Linda, Ulrica och Sofia! Sedan har jag lärt mig grymt mycket av olika hästar. Mamma har alltid varit med också!
3. Vilken häst har lärt dig mest?: Danny och Korven.
4. När började du tävla högre än klubbtävlingar?: 2000-talet
5. Vilken häst har du mest placeringar med?: Korven!

Dressyr:
1. Vem är den mest utbildade häst du ridit?: Resonance eller Ocki Docki
2. Vilken häst har du din högsta dressyr placering med?: Maxan
3. Vad är det svåraste program du ridit?: CNCP 1* (fälttävlansdressyr)
4. Vad tävlar du för klasser?: CNCP 1* (fälttävlansdressyr)
5. Vad har du tagit för placeringar i år?: -

Hoppning:
1. Vilken häst har du hoppat högsta enkelhindret med, vilken höjd?: Korven, 150
2. Vilken häst har du hoppat högsta banan med, vilken höjd?: Korven kanske 125-130
3. Vad tävlar du för klasser?: LB, LA & MSVB
4. Vad har du tagit för placeringar i år?: 1a, 2a och 4a
5. Vilken klubb föredra du att tävla hos?: Örebro Fältrittklubb eller Dagstorp

Häst: 
1. Vem är den hetaste hästen du ridit?: Magic Girl eller Cleo som hon kallades
2. Vem är den starkaste hästen du ridit?: Måste vara Korven eller Maxan
3. Vem är den minsta hästen du ridit?: Tuvalisa
4. Vem är den största hästen du ridit?: MX
5. Vem är den häst du tog grönakortet på?: Jag vart själv
6. Vem är den häst du tävlade först i dressyr?: Danny
7. Vem är den häst du tävlade först i hoppning?: Mina
8. Vem är den häst du tog din första placering med?: Danny eller Mina beror på om klubbtävling räknas
9. Vem är den häst du tog din senaste placering med?: Korven såklart!
10. Vilka hästar har du tävlat i lag med?: Maxan Div 1 och 2 i hoppning, Korven Div 1 hoppning och Lag sm i fälttävlan. 

Antingen eller:
Häst - Ponny
Dressyr - Hoppning beror på
Utomhus tävling - Inomhus tävling
Satsa för seger - Fis rida 
Vitt schabrak - Personlig färg
Ridstövlar - Chaps
Spilta - Box
Spån - Halm
Räcke - Oxer
Kompisar i hagen - Ensam

this is where you become a star where your old life is ripped apart so sit back, relax and inhale the fumes compare your scars

grymt härlig bild!

Tankar

Nu kommer väll alla hoppryttare döda mig eller något.
När jag var på tävling i söndags så kom jag att tänka på en sak. Vad skönt det skulle vara att bara tävla hoppning!
Man behöver bara tänka på att hästen ska lyssna fram och bak och åt sidorna samt att den ska komma mellan hinderstöden på ett bra sätt. Sorry, men dte är så simpelt att hoppa. Det kanske inte är jättelätt men det tar inte så lång tid att lära sig hitta avstånd och greja, dessutom behöver man bara ha lärt sig det om man rider LA och högre.
Visst hästen behöver vara genomriden och kunna flytta sig osv men det är inget mot vad som behövs tränas på om man rider fälttävlan t.ex. Jag själv behöver sitsträna mycket, hästen måste kunna länga traven och inte bara springa fortare, den måste kunna göra sidvärts på ett bra sätt, byten, rena halter, bra ryggningar, fattningar osv osv. I terrängen måste man kunna rida hästen säkert och bra i ett högt tempo och samtidigt hoppa väldigt tekniska saker i de höga klasserna.
Många hoppryttare rider fort, men det är ofta inte kontrollerat och inte så fort som i terrängen. En hopphäst ska också kunna göra halt, men det är inte nödvändigt att göra en bra halt med alla ben parrallellt eftersom man vill ha lydnaden i hästen och inte högsta poäng. Det jag vill komma fram till är att ni hoppryttare har det lättare än ni tror ;)
Skulle kunna skriva grymt mycket mera men har ingen inspiration nu. Det kommer at komma tillägg ska ni veta!
Och till sist, vad tycker ni? Tycker ni det jag har skrivit stämmer?

Allting har förändrats

Vet inte om ni förstog förra inlägget. Det finns så mycket mer jag vill uppleva med Korven och så mycket mer vi kan göra. Därför önskar jag att jag var yngre och kortare.
Jag vet att jag måste gå vidare för att båda ska bli bättre. Man ska sluta när man är på topp, och antagligen gör vi det så kan vi börja om sedan, bilda nya team. Jag hoppas verkligen att han kommer till det perfekta hemmet med en perfekt ryttare så att dem två kan ge allt tillsammans, han är värd det. Jag hoppas att jag hittar en perfket juniorhäst som jag kan ha enormt roligt för det är jag värd.
Jag säger inte att vi är dåliga för varandra, vi är bäst och förtjänar det bästa efteråt också.
Det känns verkligen konstigt att tänka på detta. Jag blir inte klok på mig själv. Men jag vet att slutet på denna underbara saga ska bli helt amazing. Det ska jag se till. Och med min underbara ponny vid min sida så kan det inte gå annat än bra.

Varje gång är som den första gång vi sågs

Jag önskar något så enormt att jag var ett par år yngre. Läste ett av Sofias inlägg nyss och fick mig en tankeställare.
Jag har bara fyra månader kvar med Korven. Fyra månader! Det känns helt sjukt, jag känner mig långt ifrån klar med honom trots att jag känner mig klar på ponny. Jag vet att jag måste gå vidare för att bli det jag vill. Detta året är min sista chans att bli något som ponnyryttare. Min sista chans att ta mig till de största mästerskapen på ponny.
Hade jag varit tre år yngre, 10 cm kortare men varit på samma nivå hade jag tagit det lugnt. Jag önskar det så grymt mycket. Men istället är jag för lång för min lilla ponny och snart för gammal för att rida i landslaget, och det är det jag vill. Det är det vi är kapabla till och det är där vi ska vara.
Det som känns konstigast är känslan av att Korven och jag inte kommer vara ett team längre som vi varit de tre senaste åren. Även om vårt team mestadels har varit dåligt så har det ändå varit vi två. Vi har kämpat och kämpat men först nu kämpar vi tillsammans och då tar det slut. Först nu är vi på topp och folk tror på oss, dem har märkt att vi är bra.
Jag vill inte att tiden med Korven ska ta slut. Vi har så mycket kvar. Kapaciteten är grym hos båda men vi sätter samtidigt stopp för den. Det går inte att beskriva, men jag känner det.
Korven är en grym ponny, han är verkligen helt underbar. Jag vill verkligen inte att denna tiden ska ta slut. Men allt gott har ett slut och att fortsätta på vår historia skulle aldrig gå, det skulle bara bli dåligt.
Att känna känslan av att min ponny inte kommer att stå kvar i sin box med öronen framåt om några månader är sjuk. Hur sk det gå utan de alltid glada ögonen som väntar i stallet. Hur ska det gå utan en busig ponny som gör som den vill. Hur ska det gå att rida utan att känna hans trippiga steg under mig. Det känns sjukt. Att tävla en häst som inte är överglad och drar runt banan. Hur fan ska detta gå?
Allt svävar inom mig. Det jag velat länge är nu det minsta jag vill. Jag vill inte ha någon storhäst, jag vill bara ha min lilla ponny. Senast igår ville jag ha storhäst men nu är det annorlunda. Min fina fina ponny.
Att gå skilda vägar känns omöljigt, ingen kommer att ersätta dig. Jag vill känna din blick förevigt, jag vill alltid ha dig så nära som nu..
Min underbart bästa och finaste lilla ponny, du gör mig så lycklig.

Think about what you're doing and do it again

Förlåt förlåt! Orkade verkligen inte uppdatera igår vilket jag lovade. Kom hem väldigt sent så jag orkade inte ett dugg! Förlåt! Så idag ska ni allt få update.
Igår var det ju tävlingar hela dagen, det var ganska kul men ganska tråkigt att stå på banan i 100 år..
Idag har jag varit i skolan och inte gjort något speciellt. Har hästledigt också så inget kul händer haha.
Lovar er uppdatering senare för nu ska jag göra lite kladdkaka!

Gissa?

Jag bor väldigt nära en storbloggare fast h*n vet inte om det. Den som gissar rätt får en länkning ;)
Kan ni gissa vem?

Dagens ridpass 3/4

Hoppade lite idag dels för att komma ifrån ridpasset igår och för att jag inte gjort det sedan vi krashade på Lotta träningen.
Han var jättefin när jag red fram bara något seg ibland. När jag väl hoppade var han pigg och jättefin, drog inte iväg så mycket men var ändå inte för lydig. Han var jättefin hela tiden dock så stoppade han när jag skulle hoppa en oxer första gången, jag kände att det var av ren osäkerhet så mamma sänkte och då hoppade han glatt igen både högt och lågt. Inte alls konstigt att han var osäker, sista språnget på 2 veckor var på en oxer som vi krashade i och han slog bäckenet snett, det måste gjort grymt ont så det var ju inte ett dugg konstigt att han inte ville. Men han var iallafall jättefin! Och det var grymt roligt också :D

Funkis

Var med Isabel och Rebbi hela kvällen igår så därför uppdaterade jag inte och innan dess var jag i stallet/sjukhuset.
Snart ska jag och mamma åka till Udden, det är storhäst tävling och vi ska vara funktionärer. Tråkigt men kanske lite kul, roligt att se fina hästar iaf!
Roliga inlägg kommer upp under dagen/kvällen
see you! :)

Brb

Uppdaterar massor imorgon lovar!

Dagens ridpass 2/4

Red ut och det gick halvbra. Han var ganska spänd i början och jag blev hård i handen, jobbade länge och det gick halvbra hela tiden men efter ett tag la han över tungan som han gör när han tycker det är jobbigt. Lyckas han lägga över den går det inte att rida för man måste stanna och trycka tillbaks den hela tiden och så får han ingen ärlig bjudning och går bakom hand. I slutet gick det ändå halvbra.
För att inte bara hitta negativa saker så kan jag tillägga att min sits var otroligt bra i 80% av ridpasset och att han hade mycket bjudning i början. Bara att ta nya tag!

Smart!

Jag är så smart, not!
Glömde säga till dem som hade morgonfodringen att byta täcke på Korven så nu har han säkert sina innetäcken på sig ute. Som tur är så regnar det inte så han blir inte blöt. Haha bäst iq!
Om ca 1 timme så åker jag buss till stallet och rider osv. Ska smörja all utrustning också hade jag tänkt mig.
Just nu dricker jag kaffe och småletar efter min mobil, ska försöka uppdatera om något kul :)

Chori Chori

Har haft en riktigt bra avslut på temat!
Började med att alla började städa och fixa i den stora salen där festligheterna skulle vara, jag, Ruta, Ellen och Naomi gick dock bort till nya delen av skolan och övade. Vi dansade massor så att allt skulle sitta, byggarbetarna har lärt sig bengali dance nu haha! Innan vi dansade så bytte vi om lite och fixade en massa med smink/kläder och smycken. Sedan så åt vi, ris+curry. Dessutom åt vi med händerna vilket dem gör i Bangladesh! Efter det var det lite redovisningar, jag redovisade lite om Arsenik och det gick la bra. Sedan var det dags för dans! Först dansade vi den klassiska wedding dance och efter bröllopscermonin så blev det en ny dans och den var bäst! Blev jätterolig stämning i klassen och vi fyra som dansade hade så sjukt roligt! När allt var klart så städade vi iordning och sedan blev jag skjutsad av Rebbi och hennes pappa till stallet. Lurade förövrigt hennes pappa att vi hade varit vääääldigt dumma idag i skolan med rektorns hjälp, hahah!
Jag åkte ju till stallet sen och Korven fick sig en riktig vårstädning! Jag klippte lite på honom och sedan fick han duscha länge och väl på heela kroppen, tvättade tom ansiktet och allting blev tvättat! Han var sådär glad men vill man vara fin får man lida pin som man säger! Han var nöjd efteråt iallafall när han fick massor av mat :)
Åkte sedan hem med buss tillsammans med Ida och Rebbi, dem skulle på en teater som Ruta spelar i, vill också se den den ska tydligen vara riktigt bra, skönheten och odjuret.
Nu väntar jag på att kladdkakan jag bakade nyss ska bli klar och ikväll ska jag nog inte göra någonting, vi hörs!
Grymt snygga var vi!
^Ellen-jag-Naomi

RSS 2.0